T(r)ip|Gent

Gent

Tijdens het Valentijnsweekend ben ik met vriendjelief naar het Belgische Gent geweest. We waren dat weekend drie jaar samen dus dat moest gevierd worden. Helaas verliep de trip niet helemaal zoals gepland. Hier kan je lezen wat we allemaal hebben gedaan.

Met de auto van mijn schoonmoeder vertrokken we zaterdagochtend richting Gent met twee vouwfietsen achterin. We hebben zelf een vouwfiets en gelukkig konden we er nog één lenen van vrienden. Dat scheelt weer en als Nederlanders wilden we toch echt wel fietsen in het buitenland. Rond half negen stapten we in de auto. Mijn eigen idee, maar op dat moment vond ik het eigenlijk veel te vroeg. Onderweg zijn we nog even verkeerd gereden aangezien er een aantal afslagen richting Gent waren en het niet helemaal duidelijk was welke we moesten hebben, maar tegen twaalf uur parkeerden we in de straat van ons Airbnb huisje. Bert, die het huis verhuurde, zat al op ons te wachten en liet ons zijn schattige huisje zien. Normaal gesproken woont hij er zelf, maar als er gasten zijn gaat hij ergens anders heen. De woning bestond uit drie kleine verdiepingen in een driehoekige vorm. Het was onze eerste keer via Airbnb, maar zijn heel enthousiast geworden van het concept.

Valentijnscadeau

Nadat Bert wegging, wilden we eerst even boodschappen gaan doen in het Turkse buurtje waar we zaten. Nadat ik nog even wat mascara op had gedaan, zag ik opeens een doosje verpakt in Valentijnspapier op mijn tas liggen. Ach de schat, ik kreeg oorbellen cadeau! Eigenlijk was dit weekend al ons cadeau, maar ik werd dus extra verwend. Lief hè?

In het buurtje waren een hoop kleine Turkse winkeltjes met broodjes, fruit en een traiteur, allemaal heel lekker. Toen we gingen pinnen stond er een oud mannetje voor ons die blijkbaar moeite had met de automaat. Hij draaide zich om en keek naar mij, vervolgens keek hij naar mijn vriend en vroeg hem toen of hij kon helpen. Heel apart.

Huize Colette

Hierna hebben we de fietsen gepakt en zijn de stad in gefietst. Oh ja, dacht ik, dit is Gent. Ik ben er eerder geweest en wist nog dat ik het een leuke stad vond, maar nu ik er weer was zag ik ook hoe mooi het ook alweer is. We kwamen aan op de Korenmarkt en konden onze fietsen kwijt in een gratis overdekte fietsenstalling. We zijn toen eigenlijk een beetje rond gaan lopen/shoppen terwijl het zonnetje lekker scheen. Toen ik er een paar jaar geleden was, heb ik heerlijke warme chocolade gedronken bij Huize Colette. Toevallig had onze verhuurder ons ook weer deze tip gegeven. Huize Colette wordt gerund door twee vrouwen waarvan er een volgens mij chocolatière is (als dat zo heet). Ze weten in ieder geval veel van chocola af en je kan er van alles op dat gebied kopen, maar ook gewoon koffie en thee hoor. Het is er altijd druk en er werd ons sterk aangeraden om eerst een plekje te zoeken voordat we bestelden aan de ‘toog’. Gelukkig deden we dat, want we hadden het laatste vrije tafeltje omringd door planken vol met boeken. Vriendje H. bestelde een ‘Wake up call’ (chocolademelk met een shot espresso) en ik bestelde witte chocolade met marshmallows. Mmm, dat was echt lekker. Een aanrader dus!

Gent

We zagen allemaal pleintjes met mooie gebouwen, het kasteel ‘Gravensteen’ en kochten op de markt Cuberdons (Gentse neuzen) en sneeuwballen. Toen we moe werden zijn we weer terug gefietst. Vriendje H. wilde even een schoonheidsslaapje doen en ik heb even wat series gekeken. De boodschapjes die we hadden gedaan waren voor de avond. We wilden namelijk heel romantisch samen allemaal kleine hapjes eten. Niemand anders erbij, gewoon met z’n tweetjes, genieten. Dat vinden we stiekem veel leuker dan in een vol restaurant zitten. Terwijl we aan het eten waren blikten we terug op het afgelopen jaar. Leuk om daar weer even bij stil te staan. Na het eten hebben we de film Valentine’s day gekeken. Hij begon wel leuk, maar hoe het einde was kan ik je niet vertellen. Ik was in slaap gevallen…

Cuberdons en sneeuwballen

De volgende dag was vriendjelief ziek. Hij was misselijk moest overgeven en had hoofdpijn. Hij heeft dit vaker dus gelukkig weten we dat het meestal na een dag weer over is, maar hij is wel altijd een dag goed ziek. Balen! Omdat het wel een mooie zonnige dag was, ben ik toch even de stad in gegaan, zodat hij nog even op bed kon liggen. Op zondag zijn alle winkels dicht, maar het is alsnog erg druk in het centrum. Toch wel leuk om door de straatjes te lopen en naar bootjes te kijken. Dat hebben we deze keer dus niet gedaan, maar is ook wel een aanrader: op een bootje door Gent. Vanaf het water ziet alles er toch net even anders uit. Ook kwam ik langs een marktje met antiek en tweedehandse spulletjes (en een hoop zooi haha).

Cuberdon kraampje

Rond 15 uur stapten we weer in de auto terug naar Nederland. Jammergenoeg verliep het weekend iets anders dan gepland met een zieke en vertrokken we dus ook iets eerder terug. Ik vind Gent wel echt een leuke stad en zou het wel iedereen aanraden. Het is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Amsterdam.

Heb jij nog tips voor de volgende keer?

I’ll keep you posted!

Elaintje

2 gedachten over “T(r)ip|Gent”

  1. Wat jammer van de zieke! Heeft hij migraine dan? Daar ben je misselijk van, en heb je ook hoofdpijn bij.. (met soms nog wel veel meer kwaaltjes..)
    Zelf ben ik van Belgïe, maar heb ik het meer voor Antwerpen dan voor Gent.. 🙂

    1. We weten eigenlijk niet zo goed wat het is helaas. Wel erg vervelend voor hem. Ik ben ook groot fan van Antwerpen! Maar qua romantiek toch meer voor Gent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *