Bye, bye London, London goodbye!

Zoals sommigen al lazen boekte ik een aantal weken geleden semi-spontaan drie dagen naar Londen. Een stad waar ik nog nooit eerder was geweest, maar waar ik veel enthousiaste verhalen over heb gehoord en daarom hoog op mijn verlanglijstje stond.

Londen

Ik vertrok op zaterdagavond met de bus die nog een tussenstop maakte in Brussel en vervolgens ’s nachts meereisde op een trein.  Om een uur of 7 was ik bij het hotel, waar ik mijn tas achter kon laten om de stad te gaan ontdekken. Met de underground ging ik naar Hyde Park. Het was zondagochtend dus er viel nog weinig te doen en ik hou van parken. Mijn doel was om, totdat ik in kon checken, mij te vermaken in en rondom het park. Om het park heen bleek een soort wielerwedstrijd gehouden te worden en in het park waren veel mensen aan het hardlopen. Ik heb er uren rondgelopen en een hele hoop eekhoorntjes gezien, een mooie rozentuin en een mooi meer met een hele hoop verschillende vogelsoorten. Bij de Serpentine heb ik een ontbijtje genomen: croissantjes en thee. Na nog wat figuren bij Speakers’ corner te hebben gezien (waar je vrij op zeepkisten mag verkondigen wat je wil verkondigen), een stukje langs de Diana Memorial walk gelopen te hebben en uiteindelijk blijkbaar in de Kensington gardens uit te zijn gekomen, was ik op en wilde ik linea recta naar het hotel. Toch stapte ik onderweg nog uit bij de megagrote mall Westfield. Oh my god, wat was dat groot! Omdat ik zo moe was heb ik er alleen even gelunched met sushi en ben de Topshop in geweest.

Mijn hotel was in de wijk Acton, wat prima bereikbaar was, en tien km van het centrum af lag. Na een middagdutje en een warme douche wilde ik graag naar Piccadilly Circus, dat moest vooral ’s avonds leuk zijn met veel restaurantjes in de straten eromheen. Op Piccadilly Circus was er opeens zoveel leven! Veel mensen, maar ook een grote muur met schreeuwende verlichte reclame. Er stonden wat straatartiesten, maar er was ook veel verkeer. Zoals ik dat wel vaker doe ging ik random straatjes in om te kijken wat daar te vinden was. Opeens stond ik in een straat met een hoop rode lampionnen met gouden versiering: China Town! Haha, dat had ik helemaal niet verwacht! Na bij veel restaurants naar binnen te hebben gegluurd en te hebben gezien dat het overal stampensvol zat, besloot ik terug te lopen naar de Wok to go om een maaltijd naar binnen te werken. Ik wilde immers voordat het te laat was bij de London Eye aankomen. Het leek me prachtig om over de stad heen te kijken met al die verlichting.

Londen

Na het eten kwam ik op het Leicester Square uit, met op een hoek een megagrote M&M’s winkel, wat theaters, straatartiesten en in het midden een fontein. Door een beetje mijn gevoel te volgen kwam ik gelukkig uiteindelijk uit bij de London Eye, wat een groot ding, en dus ook bij de rivier de Thames. Het was te laat om nog een ritje mee te kunnen maken, maar ik was ook op voor de dag.

Londen

Op dag twee ben ik met de metro naar Old Spital Fields market gegaan, een leuk overdekt marktje met vintage-inspired kleding, maar ook veel accessoires. In het buurtje eromheen (Shoreditch) ben ik over de Brick Lane gelopen met veel vintage, maar ook veel restaurants met keukens van over de hele wereld. Ik at bij de lunch een Fish ’n Chips in het zonnetje op een pleintje met volgens mij veel Londenaren die net in hun lunchpauze zaten. Na nog wat rondlopen ging ik met een rode dubbeldekker weer richting de Thames, omdat ik nog steeds in de London Eye wilde.

Londen

Daar aangekomen ben ik de immens lange rij heel snel voorbij gelopen en kon ik vrij snel een kaartje kopen voor een tochtje over het water. Vanaf het water zie je toch echt veel van de stad: de London Eye, de Big Ben, St Pauls cathedral en de Tower Bridge bijvoorbeeld. In Londen moet je natuurlijk ook een musical zien, dus bij een Last Minute Ticket shop kocht ik een kaartje voor de musical Memphis. Er was te weinig tijd om eerst nog naar het hotel te gaan, dus ik moest mij vermaken met door de stad lopen en nog meer winkels te bekijken. Heel vervelend haha. Voor mijn voeten trouwens wel, die hadden het zwaar te verduren. Op de valreep gooide ik nog een maaltijdsalade achterover bij Pret a manger alvorens naar binnen te stappen bij de Shaftesbury Theatre.

Londen

De laatste dag alweer. Ik moest en zou naar Oxford Street gaan om daar te winkelen. Om de een of andere reden dacht ik dat ik dan ook in de buurt zou zijn van Harrods, maar helaas die heb ik moeten missen deze trip. Ook wilde ik nog even naar Notting Hill voordat ik aan het einde van de middag mijn tassen weer op moest halen in het hotel. Met mijn allereerste Pumpkin Spice Latte ooit liep ik de wijk door. Wauw, wat een mooie huizen, maar vooral: wat een rust! Op de Portobello Road market zag ik weer een hoop leuke spulletjes. Alles wat ik geshopt heb kan je in een andere post zien. Om 19 uur vertrok mijn bus weer richting Amsterdam.

Het waren een hoop indrukken en ik zal in een andere post nog iets zeggen over wat ik nou eigenlijk van Londen vond en wat mij opviel.

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Bye, bye London, London goodbye!”

  1. En een last minute en naar een stad waar heel veel te zien is en te beleven, jeetje, je voeten JA, hahaha ik herken dat wel, maar zet er dan Barcelona bij 😉 ~proest~

    Het was wel de moeite waard denk ik zomaar, jammer dat je Harrods hebt gemist, maar ja, dat is ook niet te doen in zo’n korte tijd denk ik dan, net zo min als Amsterdam of Barcelona of Parijs of welke andere stad dan ook.

    Ik ben nu heel erg benieuwd wat jij er echt van vond en wat jou op is gevallen.

    X

  2. Wow wat heb jij veel gezien zeg! Super gaaf dat je alleen bent gegaan.

    Ik vond China town ook heel bijzonder, het stond er zomaar uit het niets voor ons toen we ’s avonds aan het wandelen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *