koffiemok

Theegeleut#8

Lekker een kopje thee erbij met ons laatste zakje chocolade kruidnoten. Een kletspraatje zonder duidelijke structuur. Op het moment van schrijven totaal nog niet weten welke kant dit op zal gaan. En dus bij het lezen ook niet. Het is weer tijd voor Theegeleut!

Dus, ik heb al de hele week het liedje: Suriname van Damaru in mijn hoofd. Een supervrolijk nummer met allemaal kenmerkende beelden in de clip. Ik denk dat dit zelfs de herfst in Nederland eventjes een stuk aangenamer maakt. En het is natuurlijk ook gewoon heel toepasselijk aangezien ik nu in Suriname ben 🙂 Zo een heerlijk land!

 

Mijn vriend is al weken geobsedeerd door de Amerikaanse verkiezingen. Ook nu staat de tv weer aan en hoor ik allerlei discussies en voorspellingen. Ik ben er eerlijk gezegd niet zo mee bezig en hoor het wel wanneer er duidelijkheid is. Of ik er nou wel of niet naar kijk, het gaat allemaal toch wel door. Op het moment dat jullie dit lezen is er ook bekend wie de verkiezingen heeft gewonnen, ben benieuwd. Vooral ook of de wereld nog bestaat of dat er een derde wereldoorlog op komst is ofzo.

Deze week was ik alweer bezig met nadenken over de werving van degene die mij hier gaat opvolgen volgend jaar. Heel gek, want ik ben er pas net en het lijkt nog zo lang te duren voordat ik weer terug naar Nederland ga, maar ondertussen gaat de tijd ook supersnel. Ik gun de persoon na mij ook wel iets meer tijd om alles te regelen, want het is toch een hoop. Wauw, dan hebben we het dus over juli 2017!

Ik heb zin om alle manja’s (mango’s) die in de koelkast liggen op te eten. Eindelijk waren er na weken wachten weer zoete manja’s op de markt. Blijkbaar heb je zelfs in een land waar altijd de zon schijnt seizoenen voor vruchten. Ik heb er net twee op en ze zijn mierzoet. Heerlijk, I love it! Knaloranje vruchtvlees, zacht en sappig. Mmm, ik heb ze echt gemist. Ze ruiken  ook zo lekker. Geloof me, ik moet me echt beheersen om ze niet allemaal achter elkaar op te eten. Zo zijn ze in Nederland bijna niet te vinden hoor. Behalve misschien bij een Surinaamse groentewinkel.

Vooral verder schrijven en niet aan de manja’s denken… Dit heeft natuurlijk een averechts effect. Het is net zoals de opdracht: niet aan een roze olifant denken. Tsja, dan ga je opeens wel aan die niet bestaande roze olifant denken. Zo denk ik nu dus ook de hele tijd aan die zoete manja’s. Pff, ik ga maar even op mijn hoofd staan. Misschien gaat dat helpen. Toedels!

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

6 gedachten over “Theegeleut#8”

  1. Whahahaha ja wie kan er dan ook manja’s weerstaan, dat moet je ruiken, eten, van genieten, ik meen het 😛

    De verkiezingen ja ik was nog wakker, zat te haken voor dochter dit keer, slouch Beanie, richting de bob marley stijl, en ja voor ik het wist was ik meer dan 24 uur wakker, hahaha Ben nu ook net wakker, kip staat te smoren, gele rijst staat te koken… zo zwemmen met mijn cliënt, moet ook weer eens gebeuren, dus uhm tot laters lieverd!

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *