koffiemok

Theegeleut#7

Ik was alweer bijna vergeten dat deze rubriek ook nog bestaat. Extra leuk om er dan achter te komen dat ik weer een kopje thee in kan schenken en even lekker random kan theeleuten zonder echte rode draad. In ons pakketje uit Nederland zat ook speculaas, dus dat pak ik er deze keer ook gewoon bij.

Hm, terwijl ik dit schrijf zie ik opeens dat de slingers in huis weg zijn. Maandag 17 oktober was vriendlief jarig en verraste ik hem met een versierd huis. Die slingers hebben nog een paar dagen gehangen, maar zijn nu sinds vandaag? gisteren? eergisteren? weg. Haha, lekker opmerkzaam ben ik. Waar zullen ze heen zijn gegaan?

Eigenlijk was ik hartstikke blij dat ik deze Theegeleut weer even tussen mijn blogposts kon plaatsen. Ik zat al een beetje te vechten met wat persoonlijke artikelen die ik al een tijdje online wil plaatsen, maar wat ik ondertussen best eng vind. Persoonlijk komt ook altijd wel weer erg dichtbij enzo. Maar ja, het is wel wat ik wil en soms moet je ook gewoon springen en er verder niet bij nadenken. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Nou dat ik er spijt van krijg en het de rest van mijn leven ergens te vinden is op het wereldwijde web. Hm ja, best een goede reden natuurlijk.

Ik ben sinds vorige week weer wat nieuwe blogs gaan volgen en probeer ook weer echt om dagelijks even bij te lezen.  Dat boek wat ik nu eindelijk aan het einde van deze maand uit hoopte te hebben, heb ik de hele maand gewoon niet eens aangeraakt. Ik snapte het al niet, maar nu begrijp ik het wel. Ik lees iedere dag. Ik lees over verschillende onderwerpen met een verschillende schrijfstijl. Ik lees blogs en dan blijft er inderdaad weinig tijd over om ook nog een boek te lezen. Jammer, maar helaas. Blogs lezen vind ik ook gewoon nog steeds veel leuker dan boeken lezen.

Zo leuk om soms te merken dat in het buitenland hele andere dingen opeens normaal kunnen worden. Vrienden zijn ook sneller vrienden. Zo mailde ik laatst een vriendin van een vriendin die hier woont. Niet omdat ik een vraag had, maar gewoon omdat het kan. Lijkt me leuk om wat met haar af te spreken. Gebaseerd op? Op het feit dat ze in Suriname woont. Dus. Ook komt er binnenkort tijdens haar vakantie in Suriname een vroegere vriendin van een vriendin hier een weekendje langs. En met vroeger bedoel ik echt tien jaar geleden. Minimaal. Ik heb haar toen twee of heel misschien drie keer gezien. Gezien hè, niet eens echt gesproken, maar nu hebben we contact via Facebook en ik vind het zo leuk! In Nederland zou ik het best raar hebben gevonden op deze manier, maar hier vind ik het echt de normaalste zaak van de wereld. Dus ook al ken ik je niet, als je hier in Suriname bent ken ik je wel hoor! Gezellig.

En nu stoppen met theeleuten en weer bezig met serieuzere zaken.

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

8 gedachten over “Theegeleut#7”

 1. Sinds ik ben gaan bloggen en blogs lees heb ik geen boek meer aangeraakt. Zo’n 2 jaar alweer nu, op het moment mis ik boeken ook niet. Komt wel weer.
  Leuk dat het zo makkelijk gaat in Suriname, aan sociale contacten geen gebrek zo te lezen 😀

  1. Ja dat is wel leuk. Maar gezien mijn werk kan ik helaas niet teveel sociale contacten hebben die hier permanent wonen. Dat zorgt voor ingewikkelde situaties.

 2. Ik wil en blogs lezen en boeken! Daarom heb ik niet veel nieuwe blogs meer ontdekt de laatste tijd! Door boektober heb ik nu al 3 boeken deze maand gelezen en wil de 4e deze week nog uitlezen. Moet lukken 🙂 Gezellig dat je nu contact via FB hebt, lekker toch dat het zo soepel verloopt!

 3. Nou ja, alleen als je in Suriname woont ken je mij? 😛 hahahaha Wel erg leuk!

  Wat betreft het persoonlijke, weet niet waar het over gaat natuurlijk, maar als je het wilt schrijven, dan moet je het gewoon doen, plaatsen kan ook, zonder comments aan. Bijv. Maar ja, dan wil je ook feedback natuurlijk en ja… die zul je dan ook krijgen, zowel positief als eventueel negatief of dat mensen het niet goed lezen. Dat is het meest erge vind ik wat er kan gebeuren, dat laatste, het niet goed lezen, hahaha

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *