koffiemok

Theegeleut#6

Bladiebla. Kletseklets. Kopje thee erbij. Dat is voor de mensen in Nederland nu ook een stuk logischer met het herfstachtige weer. Maar ik drink hier ook gewoon nog steeds een theetje bij hoor. Het is tijd voor theegeleut. Nummer zes alweer.

Ik kan mij soms erg bekommeren om hoe de wereld kijkt naar mensen met een andere dan de heteroseksuele geaardheid. Tijdens de coming out week die momenteel gaande is, zie ik verschillende posts voorbij komen over activiteiten die daarvoor worden georganiseerd. Plotseling zag ik op mijn tijdlijn dat ook hier in Suriname aandacht wordt besteed aan de coming out dag (11 oktober) en de coming out week. Supergoed! Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar ben dus erg positief verrast hierover. Er zijn onder andere films, feesten en een regenboogdiner voor dak- en thuislozen.

Ik had maandag een extra vrije dag, omdat het een nationale feestdag was. Dat betekent een dagje minder werk en dus ook meer rust. Zou je denken toch? Ik merk dat zo’n extra vrije dag juist ook voor allerlei onrust zorgt. Ken je dat? Met vakanties heb ik dat ook. Die laatste werkdagen zijn dan extra gestrest, omdat ik dingen moet afronden en overdragen. Bij zo’n vrije dag is het zo dat ik direct het gevoel krijg dat ik daar van moet profiteren, omdat ik toch in Suriname ben. Dus niet gewoon een lang weekend vrij, maar dan moeten we dus in dat weekend een tripje plannen en dan eventueel nog een vrije dag opnemen. Want ja,je krijgt al een dag gratis, dus dat kan je niet zomaar langs je heen laten gaan. En dan begint de stress van: waar moeten we dan heen? Hoe gaan we het regelen? We hadden een keuze gemaakt, maar dat kon helaas niet dit weekend. Dus waren we thuis. Gewoon, omdat het kan. En het was heerlijk. Herkenbaar, of zit ik nu echt onzin te produceren?

En nu het allerbelangrijkste: ik heb mijn teennagels weer eens een nieuw kleurtje gegeven. De eerdere roze kleur was er al bijna afgegroeid, aangezien je nagels en haren hier erg hard groeien met al die vitamine ZON. Ze zijn nu turquoise. Mijn turquoise telefoon matcht echt perfect met mijn teennagels. #trots

Nu ik het belangrijkste nieuws heb gespuid, zit mijn doel van vandaag er weer op. Behalve dan: wtf, is er serieus al nachtvorst in Nederland? Ik kan mij er echt zo niets bij voorstellen, maar jullie natuurlijk wel, want jullie zitten er middenin. Ik zag hier trouwens laatst een jongen lopen met zo’n dikke winterjas met bontkraag. Niet zo vreemd, denk je? Het is hier dertig graden! Dertig! Hij zag er overigens wel heel hip uit. Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling en ik snap er natuurlijk weer eens niets van als vrouw op mijn leeftijd.

Ach ja, tea’s up!

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

10 gedachten over “Theegeleut#6”

 1. Gewoon thuis zijn en niks doen op een vrije dag is ook heerlijk! Nog genoeg tijd om leuke dingen te doen daar! Jep, hier is het officieel herfst. De verwarming heb ik alweer aanstaan hoor

 2. Hej Elain,

  Weer met plezier gelezen! Over coming out gesproken klopt het dat homo’s niet zo goed en snel worden geaccepteerd in Suriname en lesbiennes wel? Dit hoorde ik laatst iemand zeggen en ik vroeg mij af of dit je is opgevallen.

  Hier staat de verwarming aan. We hebben een hele mooie lange nazomer gehad en eigenlijk mogen we nu nog niet klagen want het regent niet 😉

  1. Is mij niet per se opgevallen, maar ik denk dat vrouwen die op vrouwen vallen op heel veel plekken meer worden geaccepteerd dan mannen die op mannen vallen. Veel mensen vinden het beeld van twee vrouwen mooi/opwindend. Twee mannen daarentegen… Ik zag wel dat organisaties die zich hier bezighouden met homoseksualiteit zich vooral richten op mannen. Dat kan óf betekenen dat het meer nodig is voor mannen óf juist dat homoseksualiteit bij mannen meer geaccepteerd is.

 3. Hahaha ja inderdaad nachtvorst het huis van mijn ouders ook al is alles dicht, zit spontaan vol met muggen omdat ze de warmte nog opzoeken, grrrrrrr 😉

  En die bontjas met 30 graden, pffffff dat zie je hier dan weer niet denk ik met 30 graden, hahahaha

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *