koffiemok

Theegeleut#3

Heerlijk op de veranda/het balkon hier buiten aan de rivier. Ik heb het helemaal ontdekt. Het komende jaar ben ik hier vaak te vinden. Er waait ook zo’n lekker windje, dus heet is het helemaal niet. Het voelt een beetje als uitwaaien, maar dan in de tropen.ย 

Aan de ene kant de rivier dus en aan de andere kant een weg. Gelukkig is het op de weg ook lekker rustig en kan ik in alle rust theeleuten. Ik zie een lesauto voorbij rijden. Hier in Suriname rijden we links, wist je dat? En omdat hier eigenlijk best weinig mensen wonen, vraag ik me af hoe goed je nou kan rijden als je hier rijles krijgt. Hele gekke, drukke verkeerssituaties heb ik nog niet echt gezien. Iedereen stopt ook altijd bij elk stopbord. En dat zijn er veel. Nog zoiets dus. Er zijn veel voorrangswegen en dus stopborden. Echte verkeersregels van wie wanneer op welk moment voorrang moet krijgen hoef je nauwelijks te volgen. Meestal helpen de borden je daarbij. Alhoewel op kruisingen waar mensen afslaan en anderen niet moet je natuurlijk wel goed opletten. Gelukkig verloopt het allemaal gemoedelijk. Althans, mijn ervaring. Het is eigenlijk allemaal heel overzichtelijk ook al vond ik dat in het begin helemaal niet. Het went snel.

Ik hoor een motor op het water. Het is een korjaal. Nee, het zijn er zelfs twee. De ene lijkt pech te hebben. Hij wordt in ieder geval door de andere meegetrokken. Een korjaal is echt een ideaal vervoermiddel op het water hier. Het gaat redelijk snel en er kan flink wat op zo’n bootje vervoerd worden. In het binnenland wordt het veelvuldig gebruikt.

Ik zit steeds te denken aan het tennistoernooi wat de komende dagen gaat plaatsvinden. Ik doe dus mee, terwijl ik twee maanden geleden nog nooit een tennisracket had vastgehouden haha. Ik ben zo benieuwd en ben zelfs een wedstrijd tegen vriendlief ingedeeld! Ach ja, aan het einde is er een groot feest, dus daar doen we het dan voor ofzo. Er is dan vast allemaal lekker eten aanwezig. Dan maakt het ook niet meer uit als ik alle wedstrijden verloren heb. Ik doe in ieder geval een goede tennisoutfit aan, want presentatie is ook erg belangrijk, zei de tennisleraar. Zeker als vrouw wordt er op je gelet. Belachelijk toch eigenlijk? Het gaat om het spel, vind ik. Er wordt altijd al zoveel op vrouwen gelet. We moeten altijd van alles. Als ik nu ga tennissen moet ik er dus ook nog eens voor zorgen dat ik er goed uitzie. Gelukkig heb ik in Nederland wat tennisoutfits gescoord. Zoals het een echte vrouw betaamt ๐Ÿ˜‰

Als ik straks een beetje kan naaien, wil ik mijn eigen tennisjurkjes naaien. Dat doet mijn naaijuf ook. Hartstikke leuk. Zo kan de roklengte ook op mijn lange benen worden aangepast, want de rokjes die ik nu heb zijn erg, erg kort als je kijkt naar de hoeveelheid been die er over blijft. Een beetje ongemakkelijk hihi.

Ik moet zo alweer weg om nog even met een paar mensen te oefenen voor het toernooi, dus ik ga nog even genieten van de rust hier.

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

12 gedachten over “Theegeleut#3”

  1. Ja, op kleding met tennis wordt hier in NL ook best wel gelet is mijn ervaring. Waarom? Geen idee.

    Wel tof om straks je eigen tenue te naaien, dan heb je een unieke outfit, lijkt me best tof.

    Veel succes met het toernooi!

  2. Oh jee ja die tennisoutfits! Echt vreemd dat ze daar zo op letten, dan gaat de essentie van sport toch een beetje weg? En nee ik wist niet dat ze in Suriname links rijden! Ik moet daar altijd zo aan wennen.,,

  3. Oh wat leuk dat het tennistoernooi in zicht is. Het is inderdaad belachelijk dat er meer op de outfit van vrouwen wordt gelet, het is geen modeshow!
    Ik wens je iig alvast heel veel succes! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *