koffiemok

Theegeleut#14

Zo, met dit weer is een kopje thee zeker lekker. Ik heb het zo koud gehad de afgelopen dagen, brr.  Gelukkig is het wel minder gaan regenen. Maar goed, een kopje thee en wat thee leuten is altijd leuk. Lees je mee?

Nou om maar meteen met teleurstellend nieuws te komen: de challenge die ik voor mijzelf had opgesteld is nu al mislukt. Ik wilde vanaf 15 september iedere dag iets online gooien. Het is volgens mij vier dagen goed gegaan haha. Wauw, dat is echt best wel slecht! Maar ja, blijkbaar was het iets teveel gevraagd. Ik zit er ook gewoon nog niet helemaal lekker in. Ik woon bij mijn moeder in en leef eigenlijk uit een koffer. Ik heb niet al mijn spulletjes, maar alleen zes zakken vol met kleding en drie dozen vol met schoenen. Klinkt fijn, maar ik heb geen kasten waar ik alles lekker kwijt kan. Het zit allemaal letterlijk in dozen. Ik ben wel heel druk met zoeken naar een eigen woning natuurlijk. Voordat mijn ex en ik naar Suriname gingen hebben we ons huurhuis opgezegd. Nu ben ik afgelopen weekend wel een woning gaan bezichtigen in een straat en buurt waar ik graag wil wonen. Een huis met een tuin en twee verdiepingen. De verhuurder is alleen echt supertraag met reageren steeds. Ik heb maandag laten weten dat ik het huis wil en heb nu nog steeds niets gehoord. Maar als het allemaal doorgaat heb ik over een maand een huis!

Nu heb ik nog meer goed nieuws, want ik ga weer naar Suriname! Wat? Ja echt, ik heb gisteren mijn ticket geboekt. Deze keer wel alleen voor een vakantie, maar ik ga in december weer even naar de zon. Mijn vader zei dat hij zou gaan en ik zei dat ik mee wilde en voordat ik het wist had ik een ticket geboekt. Wel lekker om iets te hebben om naar uit te kijken. Helemaal in het koude december. Ik vraag me nu al af hoe ik de winter moet gaan overleven, want ik heb het echt nu al de hele tijd koud koud koud.

Er werd me ook nog gevraagd hoe het met de katten zit. Die zijn gewoon nog bij de oppas. Ik heb ze natuurlijk al gezien sinds ik weer terug ben, maar merkte dat ze het wel vreemd vonden dat de oppas en ik er allebei waren. Gelukkig vindt zij het niet erg dat de katjes iets langer bij haar moesten blijven. Ze vindt het vooral heel erg dat ze straks afscheid moet nemen. Ik vond het eerlijk gezegd wel lekker om het afgelopen jaar vrij te zijn zonder de katten, maar nu mis ik ze wel echt. Ik kijk er dus extra naar uit om mijn eigen plekje te hebben samen met mijn kattenkinders.

Nog even over dat huis: ik heb besloten weer in Amsterdam te gaan wonen. Dichtbij mijn moeder en dichtbij mijn zus en mijn nichtjes. Ondanks dat ik voorheen heel dichtbij Amsterdam woonde, was het toch wel een extra drempel om ze te zien en andersom. In Amsterdam kan ik gewoon weer lekker overal naartoe fietsen, maar woon ik wel in, naar mijn mening, een van de mooiste delen van Amsterdam met veel groen en rust. Gewoon weer terug naar mijn roots. Wie had dat ooit gedacht? Hier voel ik me toch echt weer meer thuis. Ook al blijft het Nederland natuurlijk.

Nou ja, dit was weer even een beetje een update van mijn huidige status: inwoner van Nederland, maar wel met zicht op betere tijden. Klaar met het thee leuten.

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

4 gedachten over “Theegeleut#14”

  1. Ahh wat leuk om te lezen dat je weer naar Suriname gaat, super! Dat blogritme zit er bij mij ook nog niet helemaal in haha, maar no pressure, komt vanzelf (en anders niet :p).
    Tof dat je weer naar Amsterdam gaat, heerlijk lijkt me dat! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *