koffiemok

Theegeleut#1

Oeps, het is al kwart over tien ’s avonds en ik wilde nog wat schrijven voor theegeleut#1. Ja, nu echt nummer 1. Dat betekent dat ik het een kans wil geven. De proefversie (of pilot) werd goed ontvangen en als jullie blij zijn, ben ik het ook. 

Ik kreeg net een melding van mijn Polar A360, een activity tracker: gefeliciteerd 100%! Hij bedoelt daarmee dat ik mijn bewegingsdoel voor vandaag heb gehaald. Best knap, want ik heb hem de hele ochtend niet om mijn pols gehad en daarnaast heb ik een groot gedeelte van de dag gewoon liggen chillen. Maar ja, die eerste tennisles net heeft vast meegeholpen. Best leuk om een balletje te slaan, zelfs in deze hitte.

Mijn kopje thee staat naast het bed. Ja, ik ben letterlijk aan het theeleuten. Een kopje groene thee. Argh, ondanks dat ik toch echt wel goed uitkijk voor de muggen ben ik vanmiddag toch gestoken op mijn voet. Mijn enkel eigenlijk en het jeukt! Echt niet leuk. Muggenbeten worden bij mij altijd megagroot, vooral als ik eraan ga zitten krabben. Dus: niet eraan zitten, niet eraan zitten…

Het lijkt al best wel stil in mijn hoofd. Waar zijn al mijn gedachtes heen? Dit zijn ook niet de meest ideale omstandigheden. ’s Avonds laat, in bed, onder een klamboe, in een moeilijke positie met een enkel waar ik heel erg graag heel eventjes aan wil zitten. Ja, stiekem toch gedaan! Wat kan mij het ook schelen. Ik zit hier dus zo moeilijk te doen trouwens, omdat mijn huisgenoot er ook is. Die ligt denk ik ook moeilijk te doen op zijn kamer. Ondanks dat het prima te doen is met zijn tweeën, voelen we ons toch niet helemaal vrij. Nou ja, vandaag heeft hij mij toch al in mijn nachtelijke outfit gezien. Die hield ik namelijk gewoon tot ver na de lunch aan. En ik zag hem op bed liggen in zijn boxershort. Best gek hoe je blijkbaar toch opeens te oud geworden kan zijn voor dit soort situaties. Ik dan vooral. Hij is nog een jonkie. Een baby. Hoe oud zal hij zijn? Vijfentwintig ofzo. Haha, dat is dus helemaal niet zo jong, maar toch voel ik me oud. Komt natuurlijk, omdat ik normaal met een man van 40+ samenwoon. Dan is het opeens wel een groot verschil hihi.

Ik heb morgenochtend meteen om 8 uur een gesprek met de directeur, dus ik moet wel op tijd gaan slapen. Het wordt een onderhandeling, over geld, over huisvesting en misschien nog wel iets werkinhoudelijks. Ik zie er wel een beetje tegenop, maar ik moet ook dit gaan zien als een troetelbeer op de weg. Ik kan dit gesprek beter nu meteen voeren, dan over een tijdje pas.

Pff, begint die hond weer te blaffen. Oh, hij houdt ook weer op gelukkig. Nee, toch niet. Hmm. Ik zet mijn koptelefoon op en ga nog lekker een serie’tje kijken.

Kan jij goed onderhandelen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

11 gedachten over “Theegeleut#1”

 1. Bah muggen! Ik haat die beesten echt haha. Ik koop altijd spul om erop te smeren. Het is helemaal roze en geen idee hoe het heet. Is vast in Suriname ook te koop. Het potje is ook knalroze 🙂 Succes met je gesprek! En nee ik kan niet goed onderhandelen. Dat is iets wat ik altijd nog eens wil leren haha 🙂

  1. Haha, goed onthouden. Zou heel goed kunnen dat het Baka Bana was ja. Zoveel honden hier overal. Ik ben redelijk tevreden over het gesprek en heb een beetje salarisverhoging gekregen. De srd is namelijk ontzettend gedaald in waarde.

 2. Gelukkig is de huisvesting bekend, ja ik kan onderhandelen alleen of het aangenomen wordt is een tweede, hahahaha

  Muggentips als je al gstoken bent:
  AZIJN!!!!! watje, azijn en erop smeren, prikt als een gek, maar ontsmet en neemt de jeuk weg.

  Tea Tree Oil, olie dus, ik weet niet of ze dat daar ook kennen en verkrijgbaar is, als je de goede hebt is het best prijzig, hier dan in Nederland, brand dat in een brandertje op de slaapkamer en ze blijven weg, maar ook op een watje smeren, al vind ik zelf de azijn beter werken…

  maar het branden van de tea tree oil, werkt op voorhand erg goed, het stinkt wel…. daarom blijven ze ook weg, en ja werkt zelfs op een balkon of in een tuin en houdt ook alle andere beesten weg…

  X

  1. Ja Tea Tree Olie is zeker bekend bij Surinamers. Zal wel even kijken of ik erachter kan komen waar ik het hier kan kopen. Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *