koffiemok

Theegeleut#0

Ik zag bij meerdere bloggers een soort koffiekletspraatjesitem voorbij komen wat ik altijd wel leuk vind om te lezen. Zelf ben ik niet zo’n koffiedrinker, maar eerder van de thee. Een lekker potje groene thee of zoals we hier nu in de kast hebben liggen losse zuurzakthee of losse papayathee.

Eens even kijken waar dit heen gaat.

Ik zit nu dus in ons tijdelijke bungalowhuisje in Suriname. Het is bloedheet. Overdag hebben we de airco eigenlijk nauwelijks aan, maar zetten we juist zoveel mogelijk alle deuren en ramen open zodat het een beetje doorwaait. Ik heb net onder de koude douche mijn haren gewassen en zit nu met conditioner in mijn haar en een plastic kapje achter de laptop. Mijn kroeze haar is erg droog en neemt niet zo makkelijk ingrediënten op. Door warmte gaan de haarschubben open staan, zodat in dit geval de conditioner goed opgenomen wordt. Met warm water gaat dat vanzelf, maar aangezien we hier koud water hebben moet het even op deze manier. Ik weet nu eigenlijk niet of ik zo nat ben van het zweet of omdat mijn natte haar zo lekt.

Ik schrijf dit op zondag en het is echt een lazy zondag. Het enige wat ik vandaag heb gedaan is wat lezen, wat OITNB gekeken, heel veel water gedronken en wat gegeten. Over eten gesproken. Ik had vanochtend zo een lekkere manja (zo noemen Surinamers een mango) gegeten. Hij smolt zo ongeveer in mijn mond. En zo lekker zoet. Zo eet ik ze zelden in Nederland.

Ondertussen kijk ik even of ik nog nieuwe reacties heb hier of op Instagram. Eigenlijk zou ik ook weer wat met Facebook moeten doen, maar op de een of andere manier schiet er steeds bij in. Maar dat ga ik gewoon weer proberen. Buiten zie ik gekleurde vlaggetjes wapperen in de wind. Die hangen hier gezellig aan het tuinhek.

Pff wat hebben vriendlief en ik toch veel schoenen meegenomen zeg! Ik zie als ik nu om me heen kijk al vijf paar schoenen en twee paar slippers liggen. En ik weet dat dat niet alles is. Gelukkig vonden we de slipper van vriendlief terug. Hier op het terrein wonen twee ‘waakhonden’ en de eerste dagen lieten we ons schoeisel buiten staan. Toen bleek opeens dat de honden soms aan de haal gaan met schoenen en ze misschien zelfs opeten.  Nu staat alles dus veilig binnen. Baka bana en Puk heten de honden trouwens.

Oh, er rijdt een auto voorbij met open ramen en de muziek lekker hard aan zodat iedereen mee kan genieten. Dat is hier heel normaal. Ook ’s nachts. “Alle meisjes gaan lekker naar beneden”, hoor ik uit de speakers komen. Lekkere beat 🙂 De ramen zijn waarschijnlijk ook getint zodat je niet naar binnen kan kijken. Ook dat is hier normaal.

Nou, het is weer tijd om de conditioner uit mijn haren te spoelen en even te kijken wie mij een berichtje stuurt. Ah, het is mijn moeder die vraag hoe laat we gaan Skypen vandaag.

En ja, ik drink ook hier dagelijks thee hoor. Dat schijnt zelfs beter te zijn, dan iets kouds in die hitte. Maar ik pak zo ook gewoon weer mijn fles water uit de koelkast. Nou ruim 500 woorden die nergens over gingen: geslaagd!

Joe, tot de volgende keer!

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

13 gedachten over “Theegeleut#0”

  1. In warme landen is het heel normaal om alleen koud water uit de kraan te krijgen. Warm water is dan echt een luxe. Ik hoop dus ook in dat ene huis terecht te komen waar er ook warm water is.

  1. Je lichaam moet harder werken om een koud drankje te verwerken waar je het dus alleen maar nog warmer van krijgt 🙂 Maar ik snap je punt haha. Ik wissel het af!

 1. Leuk zo’n theepraatje!
  Je word wel vindingrijk als je bepaalde luxes (zoals warm water) kwijt raakt. Lijkt me best wennen.

  Anyway. Leuk mee te mogen lezen en leven.

  xx Sam

  1. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind dat koude water niet eens heel erg. Het is te doen zeg maar. Gelukkig is het ook niet ijskoud hoor.

 2. Heerlijk om te lezen! Wij hebben gelukkig in Bogotá wel warm water, want het is hier best wel koud. Maar in warmere gebieden, zelfs in sommige hotels, is er inderdaad gewoon geen warm water. Mijn schoonmoeder heeft ook alleen koud water. Maarja in 40 graden heb je dat ook niet nodig haha

  1. Ik heb het in meerdere tropische landen meegemaakt dat dat warme water echt onderdeel is van het verkooppraatje van hotels/hostels etcetera. Voor even vind ik het prima te doen, maar ik wil ook gewoon weer warm water net als jullie haha. Is het koud in Bogota? Omdat jullie zo hoog zitten?

   1. Haha ja dat doen ze hier ook in sommige hotels! Staat erbij: warm water! 😛 In de goedkopere vaak niet. Bogotá is best fris ja, in d nacht kan de temperatuur zakken tot 5 graden. Het water hier komt uit de bergen en is ijs en ijskoud. Daar wil je echt niet onder staan hahaha. Ons huis is ook koud, soms word ik ’s nachts zelfs wakker door de kou, heb ik meer dekens nodig. Dus ja een warme douche hier is echt wel lekker 😀

 3. Oh zuurzakthee lijkt me lekker! En koud water, tja, ik heb het een maand gedaan in Afrika en inderdaad hetgeen ik echt van baalde was dat ik de crèmespoeling amper ingewerkt en uit m’n haar gespoeld kreeg.. Leuk, zo’n kletspraatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *