trein

Terug van weggeweest

Na een hele lange (plotselinge) stilte ben ik er weer. Het voelt gek, maar toch ook vertrouwd tegelijk om dit schermpje weer voor me te hebben. Terug van weggeweest, letterlijk en figuurlijk. Terug in Nederland, maar ook terug hier op Troetelberen op de weg.

En toen had ik ook nog eens bedacht dat ik per 1 september weer van de partij zou zijn. Oeps, het liep toch even anders. Mijn laatste bericht dateert van 4 mei. Ik was wel al nieuwe berichten begonnen, maar mijn focus lag ergens anders. Die lag bij mijn laatste weken in mijn geliefde Suriname. Het is bijna niet te omschrijven hoe dat is. Het einde van mijn jaar in Suriname naderde en ik wilde daar even helemaal in opgaan. Even geen contact met Nederland, op geen enkele manier. Dus ook niet via mijn blog. Gewoon even helemaal al mijn aandacht voor Suriname. En dat heb ik gedaan. De laatste weken kon ik mij echt volledig richten op de dingen die ik nog wilde doen. Tripjes die nog gemaakt moesten worden, kooklessen die ik nog wilde volgen, boksen, tennis, vrienden en nog veel meer.

Mijn verjaardag heb ik ook nog gevierd. Het was tevens mijn afscheidsfeestje. En wat heb ik genoten. Er was een dj, er waren allemaal leuke mensen en ik werd zelfs verrast door wat mensen die een lange rit hebben afgelegd om te komen. Ze hadden gezegd dat het ze niet ging lukken om te komen en toen stonden ze plotseling voor mijn neus. Zo is het helemaal niet erg om 34 te worden haha.

En toen kwam het grote afscheid nemen. Ik had die laatste week juist niets ingepland om rustig die laatste dagen door te komen en alles in te kunnen pakken. Dat loopt natuurlijk altijd anders. Iedereen wilde opeens afscheid van mij nemen op het laatste moment. Toch nog even hier langs en toch nog even daar langs en ook nog even met mijn vrienden. Plotseling had ik toch een drukke week. Het is niet leuk om zoveel gedag te zeggen. Ik merkte opeens hoeveel ik had opgebouwd in dat jaar. Op de laatste dag maakten de Nederlandse collega’s nog even lekkere wentelteefjes bij de lunch. Toen de taxi kwam en al mijn tassen en koffer (ja het was echt heel veel) erin zaten kwam er een soort stilte over me heen. Maar ook onrust: ik moest eigenlijk nog hier langs en daar nog even snel een foto maken. Tsja, ik wilde niet weg.

De taxi bracht me gelukkig naar een andere plek waar ik mij thuis voelde: mijn vaste guesthouse in Paramaribo. Na één nacht moest ik echter ook daar afscheid nemen. De mensen die daar werken waren eigenlijk mijn familie geworden. Afscheid nemen was zo niet leuk. Tegelijkertijd voelde het helemaal niet definitief. En dat was het ook niet. Zeker niet. Ze gaan mij snel weer zien.

En nu, weer hier in Nederland. Afscheid nemen van Suriname was heftig, maar weer terug zijn in Nederland is zo mogelijk nog heftiger. Wennen in Suriname is zoveel makkelijker dan weer wennen aan in Nederland zijn. Weer schrijven gaat me daar hopelijk bij helpen. Om er weer goed in te komen ga ik in ieder geval de rest van de maand september schrijven. Ik daag mezelf meteen uit en doe een halve (haha) september challenge.

Lees je mee?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

8 gedachten over “Terug van weggeweest”

 1. Natuurlijk lees ik mee! Ik ben allang blij iets van je te zien 😉 Maar nu snap ik het ook helemaal! En ik sta op het punt om mijn jaarlijkse vakantie te gaan vieren, ben net gepakt en bezakt, rond 12 uur word ik weg gebracht, hahaha

  Welcome back, en succes met weer wennen in Nederland!

  X

 2. Goed dat je de laatste momenten in Suriname bewust beleefd hebt! Logisch dat het weer onwijs wennen is hier in Nederland. Benieuwd naar je artikelen. Bij mij is het helaas ook nog steeds stil op de blog!

 3. Wat fijn om weer eens wat van je te lezen en welkom terug in het natte Nederland. Ik hoop dat je snel weer een beetje je draai kunt vinden hier. Lijkt me na een jaar weg te zijn geweest inderdaad lastig.

 4. Welkom terug en fijn weer wat van je te lezen. Lijkt me een hele omslag om te maken weer. Maar je gaat terug begrijp ik, definitief of af en toe?

  Bijzonder hoe zo’n jaar je leven kan veranderen. Er is veel gebeurd .. hoop dat je een beetje kunnen wennen hier weer.

 5. Welkom terug op de blog!! Het lijkt me behoorlijk lastig weer te wennen in Nederland na een jaar Suriname. Ik vind even op vakantie naar Nederland al best heftig haha 😛 Veel succes en plezier met alles wat je gaat doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *