suriname fashion week '16

Suriname Fashion Week part one

Dit jaar was ik aanwezig bij de Fashion Week van Suriname. Sinds vorig jaar heb ik de Fashion Weeks een beetje ontdekt en was dus ook blij verrast dat dit ook hier in Suriname wordt gehouden. Mijn interesse als het om Fashion Week gaat ligt sowieso veel minder bij Europese/Westerse fashion, dus ik zat hier goed.

suriname fashion week '16

Ik was speciaal voor de Fashion Week naar Paramaribo gegaan en had van tevoren kaartjes gereserveerd voor de zekerheid. Helaas is het concept niet zo populair en was de zaal nog aardig leeg toen we aankwamen. De hapjes zagen er goed uit en smaakten ook zeker erg goed. Bij de show zagen we designers uit Suriname, Frans-Guyana, Brits-Guyana, Trinidad & Tobago en Saint Lucia. Van dat laatste Caribische eiland had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Het is wel jammer voor al die mensen die er niet waren, want ik heb toch wel aardig wat moois voorbij zien komen, in mannen, vrouwen en in kleding 🙂 Ik heb de foto’s helaas met mijn telefoon moeten maken, omdat ik niet in mijn eentje over straat durfde met mijn cameratas. Kijk je mee naar deze foto overload?

suriname fashion week '16

De eerste designer bleek ook meteen een actie voor Pink Ribbon te doen.

sfw2

sfw3

Simpel, maar toch opvallend. Nice!

 

sfw4

Er liepen ook mannen op de catwalk…

 

sfw6

sfw7

sfw8

De kleding van bovenstaande designer vond ik echt heel erg mooi.

 

sfw9

Deze jurken hebben allemaal een printje wat mij aan een borduursel deed denken. Ik weet niet of het echt geborduurd was.

 

sfw10

suriname fashion week '16

Deze modellen hun gezichten waren geschminkt en ze hadden ook nog een mooi hoofdsiraad op met de contouren van hun gezicht. Op de foto van die man in het paars is het goed te zien vanaf de zijkant.

Uiteindelijk was de batterij van mijn telefoon leeg. Oeps!

Welk kledingstuk vinden je het mooiste?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

7 gedachten over “Suriname Fashion Week part one”

  1. Hartelijk dank voor je reaktie. Als Fashion Director van Suriname Fashion Week, stemt het goed.
    We hopen je te zien dit jaar van 4 oktober tot en met 9 oktober. En ook wij gaan voor vollere zalen.

    1. Bedankt voor de reactie. Helaas ben ik er dit jaar niet bij, omdat ik dan weer in Nederland ben. Ik zal het evenement wel zeker in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *