Shoppen in Londen: vintage, cosmetica en Banksy

Toen ik vorige week in Londen was heb ik natuurlijk ook een beetje geshopt.  Iets waar ik heel erg naar uitkeek was het aanbod aan make-up voor de donkere huid. Wat ik uiteindelijk heb geshopt laat ik je hieronder zien. shopping

Ik was voor het eerst drie dagen in Londen, dus ik wilde natuurlijk veel van de stad zien en mocht eigenlijk zo min mogelijk kopen van mezelf, want Londen is al duur genoeg. Aangezien Londen bijna een grote shopping mall is is het me niet gelukt om met lege handen thuis te komen.

blac dress

Ik hou heel erg van vintage, dus toen ik in bij Brick Lane (een straatje met allemaal leuke winkeltjes) een flyer kreeg voor Blitz met 10% korting moest ik er natuurlijk even binnen kijken. Een enorme winkel met echte vintage kleding. Ik wilde alles, maar uiteindelijk heb ik het netjes gehouden en kocht ik een suède jurkje en een neonpaarse mascara.

sunglasses

Om even in de vintage hoek te blijven, zag ik bij een ander winkeltje in Notting Hill een hele coole zonnebril. Check die pootjes! Ik voel me een echte diva hiermee.

t-shirt Banksy

Bij The unofficial Banksy shop in diezelfde buurt op de Portobello Road kocht ik een souvenir voor vriendlief. Souvenirs voor mannen vind ik altijd heel lastig, maar ze hadden hier hele leuke shirts met bekende illustraties van Banksy. Voor mezelf kocht ik het zwarte shirt met die agenten hihi!

primark

En ja op de welbekende Oxford Street ben ik toch de Primark ingegaan… Aangezien ik kerst in een tropisch land ga vieren kan ik niet met een dikke kersttrui aankomen. Bij Primark hadden ze gewoon kerst t-shirts! Ik kocht er twee, voor elke kerstdag eentje 🙂 En die lakschoentjes wilde ik al een hele tijd, dus heb ze nu toch maar meegenomen.

Bij Selfridge’s zag ik vele make-up schappen en het gekke is dat er zoveel was dat ik overwhelmed raakte. Allemaal merken waar ik weleens van heb gehoord, maar die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Merken met goede pigmentatie, wat ik nodig heb met een donkere huid want anders valt alle kleur direct weg. Het leek me niet heel handig om bij iedere counter hun foundation uit te proberen en welke kies je dan wel? Met lege handen ging ik dus weer weg, maar heb mijn ogen uitgekeken.

sleek

Uiteindelijk kocht ik bij Boots drie palettes van Sleek. Het was drie voor de prijs van twee en Sleek heeft hele goede palettes. De namen van de kleuren zijn ook zo leuk! En heel toepasselijk als je in Londen bent: London rain, Hyde Park, Banksy, Black cab, The Thames, dat zijn allemaal namen van de original palette. Verder kocht ik nog de Vintage Romance palette en The ultimate mattes brights palette.

Nou, volgens mij heb ik mij heel goed ingehouden en vooral geen overbodige dingen gekocht. Samen met de rest van het geld wat ik heb uitgegeven ben ik voor de rest van de maand wel bankroet haha!

Heb jij weleens in Londen geshopt?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

9 gedachten over “Shoppen in Londen: vintage, cosmetica en Banksy”

 1. hahaha geweldig Elaine, ik ben zelf nog nooit in Londen geweest of laat staan dat ik die oversteek heb gemaakt maar dit is ook wel wat mij een beetje tegen houdt, wetend dat je in Londen gewoon geld verbrand, hahaha

  En Selfridges, ik kijk naar de serie, zo mooi en bijzonder, dat het dan ook nog bestaat. Ben je nog in Harrods geweest?

  X

  1. Nee, ik ging dus wel een beetje op zoek naar Harrods, omdat dat toch echt een ervaring zou moeten zijn, maar aangezien ik niet echt een kaart had enzo, heb ik Harrods uiteindelijk moeten missen. Ik ben wel in een kleine ChristmasHarrods geweest trouwens haha.

 2. Leuke items Elain! Kerst shirts te gek, hoe verzinnen ze het.

  Ik ben wel een keer in Londen geweest maar heb toen niet echt geshopt, wel mijn ogen uitgekeken bij Harrods en Harvey Nichols 😉

  1. Ja, toen ik op zoek ging naar luchtige kerstkleding besefte ik me ook opeens dat het toch wel raar moet zijn als je in een tropisch land woont. Als je kerstspullen wil kopen staat er toch vaak sneeuw op en wordt het met kou geassocieerd.

 3. Oh wat gaaf. Ook leuk dat je in van die kleinere winkeltjes zo’n bijzondere bril tegenkomt. Die is echt mooi!

  Leuk om te zien dat je je vermaakt hebt. En ik kan me zo voorstellen dat het heel wat erger had gekund qua uitspattingen. Ben zelf nooit in London geweest, maar vaak genoeg in Engeland om te weten dat het duur is. Je betaald in ponden net zoveel als in Euro’s, alleen de waarde van beide valuta is anders, daar verkeek ik me makkelijk op.

  Knap dat je dit avontuur in je eentje bent aangegaan. Hoewel het me vreemd lijkt om alleen in zo’n stad te lopen, hoop ik dat je het ook leuk hebt gehad!

  xx

  1. Ja, ik moet zeggen dat alleen op reis gaan voor mij echt iets heel normaals is. ik heb juist moeten wennen aan het samen met anderen op reis gaan. In Londen heb ik ook totaal geen behoefte gehad aan contact met andere mensen terwijl ik dat normaal wel heb als ik op reis ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *