Seven minute work-out

seven minute work-out

Jarenlang was dans mijn sport. Jarenlang was dans mijn beweging. Jarenlang was dans mijn plezier. En nu? Die laatste twee dingen zijn zeker nog waar. Het eerste al een hele tijd niet meer. Ik verhuisde naar een andere stad terwijl ik net een tweejarig abonnement bij de dansschool had afgesloten. Het is voor mij teveel gedoe om dan toch daar te blijven dansen en de dansschool is erg streng. Oftewel, aangezien ik maandelijks geld aan hun afsta, kan ik niet ook nog bij een nieuwe dansschool inschrijven. Dat wordt me te duur. In mijn nieuwe woonplaats fiets ik ook veel minder. Dus netto gezien, krijg ik significant veel minder beweging.

seven minute work-out

Ik merk dat mijn conditie ontzettend achteruit gaat. Ik heb het idee dat ik ook iets minder vaak uitga nu. In het begin na de verhuizing stond ik nog regelmatig in de woonkamer met Just Dance op de Nintendo Wii. Maar ook dat schiet er de laatste tijd bij in. Vlak na de jaarwisseling vertelde een collega dat zij samen met haar vriend was begonnen aan de Seven Minute Work-out. Dat is een app met een dagelijkse work-out die, inderdaad, maar zeven minuten duurt. Ideaal, zei die collega, want zij heeft twee jonge kinderen en dus weinig tijd. Ik was nog sceptisch en vroeg mij af hoe lang ze dat vol gingen houden. Ook had zij er een verhaal bij over dat het wetenschappelijk bewezen zou zijn dat het effectief is.

seven minute work-out

Toen ik dat ging Googelen zag ik inderdaad dat er een artikel was gepubliceerd in de American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal. Het blijkt dat als je zeven minuten lang de twaalf oefeningen uit de app doet, dan kan dit het effect hebben van een uur lang matig bewegen. De verschillende oefeningen pakken verschillende spiergroepen aan. Elke oefening duurt dertig seconden en tussen twee oefeningen heb je steeds tien seconden de tijd om even uit te rusten. De app die ik op mijn Android telefoon heb streeft naar een zeven maanden lange challenge waarbij je dus dagelijks de work-out doet. Per work-out zou je 137 kCal kunnen verbranden. Van tevoren krijg je drie hartjes. Iedere keer als je een dag overslaat verlies je een hartje en als je ze alledrie kwijtraakt is het game-over en moet je weer opnieuw beginnen.

seven minute work-out

Zo’n twee weken geleden ben ik begonnen met de zeven minute work-out. Eigenlijk meer uit nieuwsgierigheid. Ik startte de app, er werd afgeteld en toen hoorde ik een fluitje. Jumping jacks, stond er in het scherm. Oh wauw, ik moest al meteen beginnen! Snel sprong ik op en begon aan de Jumping jacks. Vriendje H. vond het blijkbaar wel grappig en stond opeens naast me te springen. Aha, het werkt dus ook nog eens aanstekelijk. Gelukkig sta ik dus niet in mijn eentje voor gek. Na dertig seconden zag ik ‘rest’ in het scherm staan. Al snel werd er afgeteld en weer hoorde ik een fluitje. Oh nee, ik moest alweer! Ik had nauwelijks uit kunnen rusten. Na een paar oefeningen stonden we samen te hijgen en te zweten. Pff, heftige work-out. En het voelde veel langer dan zeven minuten!

seven minute work-out

Zoals ik al wist gingen de bovenbeenspieroefeningen mij goed af. Dat heb ik wel aan het dansen te danken, volgens mij. Maar mijn bovenarmspieren zijn zo ontzettend slap. Pff die triceps en de normale push ups. Zwaar! De eerste paar dagen heb ik ook echt spierpijn gehad, zowel in mijn armen als in mijn buik. Ik vind het op zich een grappige app en die zeven minuten per dag zijn te doen. Ik voelde me wel een beetje raar zo midden in de woonkamer. Na die eerste keer deed vriendjelief niet meer mee namelijk. Ik ga toch wel proberen om door te blijven gaan, ook al zijn in het begin de oefeningen steeds hetzelfde. Na een tijdje kan je er nieuwe oefeningen bij ‘verdienen’. Ik ben fan. En ja, voor vriendje H. is het even genieten als hij naar mijn billen kan kijken tijdens deze zwetende zeven minuten durende work-out. Dus hij is ook fan!

Kende jij de seven minute work-out al?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

2 gedachten over “Seven minute work-out”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *