suriname fashion week

Rolmodel

Hee, jij mooie dame op de catwalk. Jij prachtige vrouw. Jij bent mijn rolmodel. Ik wil zijn als jij. Jij hebt geen maatje 34. Jij hebt geen platte billen. Jouw heupen lopen niet recht. Jij bent vrouw. Je hebt een figuur. Zoals jij daar loopt, zo wil ik zijn.

Als jij op de catwalk loopt, hebben mensen als ik geen keuze: we moeten naar je kijken. Ik heb een kort bovenlijf met lange benen. Boven draag ik twee maten kleiner dan onder. Ik heb heupen en billen. Ja, ze zijn zichtbaar aanwezig.  En dan mijn bovenbenen: in verhouding tot de rest wat steviger. Mijn lichaam is verre van perfect. En daarmee eigenlijk juist perfect. Het betekent dat ik mens ben. Nee, het betekent dat ik vrouw ben. Een vrouw met mijn eigen lichaamsvormen.

Net als jij. Jij bent ook een vrouw met jouw lichaamsvormen. Met lichaamsrondingen. Je bent lang. Je bent kort. Je bent slank. Je bent vol. Je hebt grote borsten. Je hebt kleine borsten. Je hebt lang haar. Je hebt kort haar. Je hebt brede heupen. Je hebt smalle heupen. Je hebt een licht getinte huid. Je hebt een donkere huid. Je bent jij.

En als ik jou zie lopen, zie ik dat je trots bent op jouw prachtige lijf. Jij loopt daar op die catwalk alsof die van jou is. Alleen van jou. Black is beautiful, zegt mijn buurvrouw, en ze heeft helemaal gelijk. Ik zie zelfvertrouwen en kracht. Het is niet gespeeld of aangeleerd. Het zit in je en het komt eruit. Het is puur. Hoe kan ik eruit zien zoals jij? Door me te voelen zoals jij je voelt. Door mezelf te accepteren zoals jij jezelf accepteert. Als een prachtige, zelfverzekerde, trotse gekleurde vrouw die het waard is om gezien te worden. Punt.

Wie is jouw rolmodel?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Rolmodel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *