Probeer goed te voelen in plaats van je goed te voelen

20141011_140422

Het is 1 februari en ik heb voor mezelf bedacht om een persoonlijke challenge te maken. Ik ga de hele maand februari dagelijks proberen om goed te voelen. Gelukkig is februari een korte maand haha.

Een klein jaar geleden heb ik een 8-weekse mindfulness training gevolgd bij See True. Dat deed ik toen, omdat ik net een moeilijke periode achter de rug had op mijn werk en ik wilde leren om mij een volgende keer daar niet zo door te laten beïnvloeden. Nou was het ook echt een lastige situatie op werk waarin ik mij machteloos voelde, maar tegelijkertijd liet ik mij daar ook door beperken. Ik ben toen uiteindelijk ook uitgevallen en heb een tijdje thuis gezeten. Dat wil ik niet meer, dacht ik toen. Het grappige was wel dat ik zelf ook mindfulnessoefeningen geef op mijn werk, maar daar zelf nooit een training voor had gevolgd.

Op kosten van de baas mocht ik deze training doen, acht weken lang. We deden tijdens de trainingsdagen veel oefeningen, maar moesten ook thuis veel oefenen. Wat ik toen al merkte was dat ik er niet echt de tijd voor nam om zelf te oefenen. Bij de laatste bijeenkomst moesten we een brief naar onszelf schrijven. De trainster zou ons deze brief dan op een willekeurig moment in de toekomst per post opsturen. Nou kreeg ik twee weken geleden mijn brief binnen, maar ik heb hem niet gelezen. Ik weet nog ongeveer wat er in stond en daar sprak toch wel de hoop uit dat ik zelf met mindfulness aan de slag zou gaan. Dat ik mezelf die tijd dagelijks zou gunnen. De realiteit zegt dat dat niet het geval is en dat vind ik erg confronterend en ook jammer.

Daarom heb ik mijzelf voorgenomen om het nu echt een kans te geven en de maand februari dagelijks een mindfulnessoefening te doen. Het hoeft absoluut niet een uur te duren. In vijf minuten kan je ook een hoop. En aangezien er op dit moment veel gebeurt in mijn emotionele wereld lijkt het mij alleen maar goed om nu eens echt te gaan leren om goed te voelen. Wat voel ik nou eigenlijk, waar voel ik dat, hoe ziet het eruit, wat zit er achter? Het wordt een hele uitdaging, maar als ik het hier neerschrijf moet ik er ook echt wat mee. Ik ga dus 28 dagen lang mindfulness doen. Wie doet er mee? Of ben je zelf iemand die al met mindfulness bezig is?

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *