cosmopolitan

Plog: Paramaribo

Tijdens ons weekendje in Paramaribo besloot ik een dagje te ploggen. Ik begon de dag alleen, maar vriendlief kwam later in de ochtend ook met de taxi naar ‘de stad’, zoals ze dat hier zeggen. Kijk je mee naar hoe zo’n dag eruit ziet?

hostel

Ik werd wakker in een stapelbed in het hostel. Omdat ik vroeg de deur uit moest was ik als eerste op. Ik lag met twee mannen op de slaapzaal wat prima te doen was. De ene kwam alleen midden in de nacht binnen en deed het grote licht aan terwijl hij ook gewoon een klein lampje naast zijn bed had.

ontbijt

Ik liep naar de kamer waar het ontbijt te krijgen was en was blij verrast. Het zag er allemaal goed uit. Het ontbijt was erg simpel, maar meer had ik ook niet nodig.

paramaribo

Ik belde een taxi om mij om half negen op te halen en ging toen rustig op het balkon aan mijn ontbijt zitten terwijl ik uitkeek over de binnenstad van Paramaribo.

speelzaal

Met de taxi werd ik naar de workshop Psychomotorische therapie gebracht. De hele reden waarom ik dat weekend in de stad was. Het was een leuke workshop waarbij we vooral veel oefeningen deden. Dat vind ik altijd wel prettig in plaats van alleen ergens over praten.

hamburger

Inmiddels was vriendlief ook gearriveerd en gingen we samen lunchen bij Zus en Zo. Daar hadden we een lekkere hamburger.

surinamerivier

Daarna wandelden we samen naar de Surinamerivier en hebben daar even gezeten in de schaduw van een boom.

hostel

We waren allebei best moe, dus gingen weer even naar het hostel waar we inmiddels een tweepersoonskamer hadden gekregen. Of eigenlijk was het een vierpersoonskamer, maar hij was voor ons tweeën. Heel relaxed. We deden daar even een slaapje.

cosmopolitan

’s Avonds hadden we gereserveerd voor de Restaurantweek Suriname. Dan kun je bij een aantal deelnemende (hoger segment) restaurants voor een vast bedrag een driegangendiner krijgen. Net als de restaurantweek in Amsterdam, bij sommigen vast bekend. Ik begon onze datenight met een lekkere cocktail: een cosmopolitan.

voorgerecht

We aten bij restaurant de Waag, wat vroeger inderdaad een waaggebouw was. Het eten was erg lekker en we hadden ook nog live muziek. Een mooie zangeres met een nog mooiere stem.

desert

Heel toevallig waren de andere Nederlanders (collega’s) waar ik de taxi mee had gedeeld ook bij de Waag. Na het eten en het toetje(!) sloten we bij hen aan en na wat drankjes gingen we de stad onveilig maken haha.  We namen eerst de taxi naar een plek die gesloten bleek te zijn, maar konden ons vervolgens goed vermaken bij Tequila. Tegen half drie gingen wij weer netjes naar het hostel. De rest bleef tot sluitingstijd.

Het was een fijne weekenddag waarin niets moest en alles mocht. Af en toe er even met zijn tweeën tussenuit is ook hier belangrijk.

Slaap jij weleens in hostels?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

14 gedachten over “Plog: Paramaribo”

 1. Ziet er heel gezellig uit, mooi hostel ook zo te zien. En af en toe even tijd maken voor elkaar en iets leuks doen is altijd belangrijk, jullie hebben zo te lezen samen weer erg leuk gehad 🙂

 2. Dat ziet er goed uit allemaal, en ooit heb ik in een hostel geslapen met de KNZB zwemkamp, wist ik niet op het moment zelf hoor, hoorde ik later pas, dat dat nu een hostel was waar wij hadden gezeten, hahahaha voor mij was dat gewoon een zwemkamp 😉

  X

 3. Wat een gezelligheid! Ik heb tijdens backpacken altijd in hostels geslapen en nu soms ook nog. Maar nooit heb ik op een dorm room gelegen, dat heb ik nooit fijn gevonden. Altijd een tweepersoons of éénpersoons kamer. Vind hostels wal altijd enorm leuk en gezellig, zeker om nieuwe mensen te ontmoeten!

  1. Ja, daar zijn hostels bij uitstek voor geschikt. Als ik alleen reis vind ik het juist prettiger om op een slaapzaal te liggen, anders kan het ook zo alleen worden.

 4. Het klinkt allemaal heel Nederlands. Uitgaan, restaurantweek.. apart te bedenken dat je toch zo ver weg zit.

  Leuk om een dagje mee te lopen. Zelf heb ik nog nooit in een hostel geslapen, lijkt me ook wel apart met vreemden op de kamer.

  Fijne weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *