hart

Over mijn vriend H.

Morgen, op 17 oktober, is mijn vriend jarig. Daarom wil ik vandaag eens extra aandacht aan hem besteden op mijn blog. Hij is nu nog 41, maar wordt morgen dus 42 jaar! Een oude man ja. We schelen tien jaar.

H. en ik ontmoetten elkaar bijna vier jaar geleden op een verjaardagsfeestje. Hij werkte op de plek waar ik eerder had gewerkt en werkte dus samen met mijn oud-collega’s. Een van die oud-collega’s was jarig en nodigde ons allebei uit. We hadden elkaar al eerder een hand gegeven toen ik mijn werk miste en nog een keertje op bezoek was geweest. Het ging om de (verstandelijk) gehandicaptenzorg, dus ik miste mijn cliënten best wel. Anyway, we waren dus op dat feestje en herkenden elkaar. Aangezien de locatie waar hij toen werkte er één was waar iedereen altijd in kleding rondliep die best stuk mocht gaan of onder gespuugd worden, viel het mij op dat er een collega met een kort jurkje rondliep. Zo kende ik haar niet. Ergens had ik ook de overtuiging opgedaan dat H. dat korte jurkje wel interessant vond waardoor ik hem daar de hele avond mee plaagde. Pas later begreep ik dat hij niet haar, maar mij wel leuk vond… Kun je het je voorstellen? Ik bleef maar doorgaan over die sexy collega terwijl het hem totaal niet boeide haha. Het duurde nog een tijdje voordat we echt gingen daten, maar we doen dat dus al bijna vier jaar!

Het hele daten was trouwens ook een verhaal apart, maar niet voor nu. Tijdens onze eerste date gingen dansen in Tivoli. We houden allebei ontzettend van dansen dus die keuze was snel gemaakt. Het (samen) dansen staat inmiddels wel op een veel lager pitje (ja, wij worden ook ouder), maar is nog steeds iets wat we graag samen doen. H. kan helemaal los gaan op de dansvloer. En dan bedoel ik niet op een manier waar hij mij mee voor schut zet. Nee, ik ben heel blij met zijn dansskills.

Van mezelf ben ik wat rustiger ingesteld. Ik ben heel stabiel, doe niet snel hele gekke dingen. H. is degene die meestal de rumoer in onze relatie inbrengt. Vooral door hem ontstaat de reuring. Wat leven in de brouwerij! Tsja, ik ben best wel braaf. Hij dwingt mij daar soms uit.

Ik denk over alles na. H. kan vaak impulsief zijn. En hij kan mij daar ook in meeslepen. Wat een high kan je daar soms van krijgen! Moeten we wel of niet naar Suriname? H. zegt gewoon: doen, wat een avontuur! Als ik hem dan in de ogen kijk en zie dat hij het meent, denk ik ook: waarom ook niet?

Samen komen we er wel, is het vertrouwen wat hij naar mij uitstraalt. Hij neemt mij zoals ik ben, zelfs als ik stom of raar of afstandelijk doe. Of als ik hem op wil maken, wtf! Dat is fijn. Het voelt veilig. Ik ben blij met jou, H.!

Van harte gefeliciteerd, lieve lieverd! ♥

Elaintje

14 gedachten over “Over mijn vriend H.”

 1. hahaha jij zegt oude man, ik zeg jong, hij is bijna 2 jaar jonger dan ik ben 😛 maar ik snap het helemaal, om de één of andere reden kijk ik ook naar iets oudere mannen dan ik zelf ben 😉 Leeftijd zegt ook niets in deze, en ik feliciteer jou alvast met jouw H. die morgen dus 42 wordt!

  Ik vind het leuk om te lezen hoe jullie elkaar hebben ontmoet en hoe het verder ging, met een glimlach zitten lezen.

  X

 2. Nu snap ik beter dat hij dat make-uppen accepteerde. Hij klinkt als een spontane leuke man. Leuk ook dat hij jou daarin mee kan trekken en je zo ook kan uitdagen de comfort zone een beetje uit te komen op een fijne manier.

  Nog gefeliciteerd!
  & ik hoop voor jullie samen, nog vele jaren samen.

  <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *