samsung galaxy s6

Onderweg

“Weet je wat jij moet doen: je moet je niet zo druk maken en als je die mensen tegenkomt moet je ze gewoon aan hun oor draaien. Echt hoor. Je moet ze gewoon een klap geven!”

Dit was een reactie van een man in de bus. Een bijzondere reactie vond ik het, want wat ging eraan vooraf?
Rewind. Ik zat in de bus en was onderweg naar mijn empowerment training. Achter mij hoorde ik het volgende telefoongesprek:
“Why don’t you reply? WHY don’t you reply??? I can see you’ve got the messages. But I can see you’ve read them. I send them this morning. But WHY don’t you reply if you’ve read them? But I don’t understand why you leave your phone every where. Why don’t you just put your phone in your bag? I always have my phone with me.  I have the feeling that other people are always on your phone. Why are these other people always on your phone?”
Dit ging allemaal nog even door op een zeer verwijtende en luide toon. Iedereen in de bus kon dit horen. Met een ontzettend Nederlands accent trouwens ook: waai doont joe riplaai?

Ik kan mij ontzettend ergeren aan dit soort mensen: give me some space weet je wel. Gelukkig heb ik deze mensen ook niet in mijn vriendenkring. Eigenlijk wil ik dan reageren: meebie hie hes odder tinks toe doe. En toen kwam de reactie. De reactie van die andere man in de bus die natuurlijk ook alles had gehoord. ‘Je moet je niet zo druk maken. Vroeger was ik net als jij. Maar nu maak ik me niet zo druk meer. Mensen hebben ook geen zin om steeds te reageren. Ik ook niet. Maar als ik ze op straat tegenkom, geef ik ze gewoon een klap. Echt hoor!”

Dus…

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

12 gedachten over “Onderweg”

 1. Whahahaha, ik moest ook even twee keer lezen, dit is zo erg, ja waarom? Omdat ik wel iets beters te doen heb? En die man…

  Oh en in de bus, soms heb je van die mensen ertussen, neem de dubbele bussen, zitten ze achterin, ik voorin, en dan hoor je gewoon letterlijk waar het over gaat, pfffffffffff zo zwaar irritant!

  Nou goed… ik heb wat voor je, ik zie dat het bijna een jaar geleden is alweer, jij vroeg naar de zebra, daar had ik ooit al een blog over gemaakt en geschreven, hilarisch, hoe Zebra Zep dus in het leven van Picasso is gekomen, dat kun je hier lezen EN zien: https://mymorgaine.wordpress.com/2015/07/09/picasso-en-zijn-zebra-zep/

  Zo ook hoe mijn moeder nog geprobeerd heeft hem een rat te geven, hahaha

  X

 2. Bepaalde mensen hebben gewoon een kort lontje en hebben snel stress hahahaha. Ik kan het ze niet kwalijk nemen. We weten nl nooit wat de achter liggende gebeurtenis is toch 🙂

 3. Vooral ergelijk ook dat iemand zo’n gesprek voert in een openbare gelegenheid waarbij iedereen moet mee genieten. Ik denk dat ik zou vragen of het wat zachter kon 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *