clean9

Negen dagen clean: detox deel 2

Een paar dagen geleden schreef ik al over de eerste paar dagen van mijn Clean 9 detox van Forever Living. Die eerste dagen vond ik het prima te doen, maar later is er toch wat veranderd. Lees je mee?

Dag 5 t/m 9

Op de vijfde dag ging het met het eten eigenlijk ook nog prima. Naast de reguliere shakes, pillen en de maaltijd van 600 kcal at ik twee stukken fruit zonder hongergevoel. Wel weet ik nog dat ik droomde van chips en ik de chips ook kon horen breken in mijn mond. Op dag 6 heb ik veel meer groente en fruit als snack gehad, maar merkte ik vooral een gevoel van: Nee, nog drie hele dagen hierna! Het leek nog zo lang te duren. ’s Avonds was ik alleen thuis en kreeg ik hele erge craving naar iets lekkers, iets zoets. Ik ging in keukenkastjes kijken en dacht: Ik wil zondigen, ik ga nu cheaten, ik neem een dikke plak ontbijtkoek, ik ga het gewoon doen! Uiteindelijk heb ik het niet gedaan en ben gaan slapen. Hetzelfde gevoel van dat het nog zo lang duurde hield aan de volgende dagen. Ik drink eigenlijk altijd bijna alleen maar water, maar op dag zeven begon het water zat te worden. Ik had steeds een vieze smaak in mijn mond en de fibers vond ik ook heel vies. Alles werd opeens vies, vies, vies.

clean9

De laatste twee dagen heb ik wel gecheat. Ik at na de lunch op dag acht het laatste hele kleine restje avondeten van de dag ervoor. Daarmee kwam ik wel de dag door. Daarna was de laatste dag aangebroken, het gevoel van ongeduld was gelukkig weer verdwenen. Ik heb me prima aan het programma gehouden, maar at in de avond een springroll teveel omdat ze zo lekker waren.

Oordeel

Als eerste ben ik inderdaad drie kilo kwijt, maar zijn de centimeters ongeveer gelijk gebleven. Natuurlijk wel op sommige plekken één of anderhalve centimeter eraf, maar dat vind ik eigenlijk een beetje te verwaarlozen.

Ik heb me een hele tijd verzet tegen dit programma, omdat het mij meer aandeed als een dieet om af te vallen dan een detox. Aangezien ik eerder niet per se wilde afvallen hield het daarmee voor mij op. Tot ik vorige maand ook wel iets in het afvallen zag. Achteraf gezien vind ik het Clean 9 programma nog steeds erg op afvallen gericht. Ik heb in de informatie die ik kreeg eigenlijk niet echt ergens kunnen vinden waar je nou van aan het detoxen bent. Er staat bijvoorbeeld niet expliciet vermeld dat je geen zoete dranken, alcohol of cafeïne kan drinken. Ook maakt het met het avondeten niets uit wat je eet, als het maar 600 kcal zijn. Ik had ergens toch gehoopt dat het ook echt zou gaan over minder ‘gifstoffen’ in je lijf brengen. En nou zijn dat inderdaad wel mijn persoonlijke doelen geweest, maar bij iets wat detox heet zou het over ontgiften moeten gaan en zou daar bewustwording in gecreëerd moeten worden, vind ik. In het werkboekje gaat het alleen over ‘er beter uitzien’ en ‘je beter voelen’.

clean9

Twee dagen voor het einde zag ik trouwens ook in de ingrediëntenlijst op het doosje met de preparaten staan dat je iedere dag pillen inneemt met de hoeveelheid cafeïne van een half kopje koffie. Nou is dat niet heel veel, maar normaal drink ik überhaupt nauwelijks cafeïne en als je bijvoorbeeld als doel hebt om van je cafeïne af te komen (zoals mijn vriend), tsja dan is dat een beetje jammer. In het werkboekje miste ik trouwens ook wel echt wat meer informatie over waarom het programma zo is opgezet. Ik vond het boekje in die zin onduidelijk.

Al met al ben ik wel blij dat ik dit heb gedaan. Het was namelijk niet makkelijk, maar ik heb me over het algemeen goed aan de afspraken kunnen houden. En daar ben ik wel trots op. Ik ga zeker proberen om op vaste momenten per dag te eten, niet teveel te eten en zo ‘schoon’ mogelijk te eten. Maar vandaag eerst mijn Sinner Saturday met snoep, koek en chips! 😈

Zouden jullie een detox overwegen?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

 

7 gedachten over “Negen dagen clean: detox deel 2”

  1. Een detox is idd wel goed. Ken jij die blaadjes van Suriname die je als thee moet laten trekken? Dat werkt ook best wel goed om je darmen schoon te maken. Ik heb ze nog thuis, maar vergeet het iedere keer om het te drinken want je moet dan wel een hele dag thuis blijven 😀

    1. Eh, bedoel je toevallig marfa/malva thee? Dat hebben we wel meegenomen van de vakantie. Maar ik denk eigenlijk niet dat je dat bedoelt. Ik zal het vandaag aan mijn moeder vragen.

  2. Het is geen detox die je kunt vergelijken met een sapjeskuur detox want je eet na twee dagen. Het boekje geeft niet heel veel informatie en zo heb ik er niet eens over nagedacht. Het is dat ik al wist dat ik bij de 600kcal maaltijden bijvoorbeeld geen slechte koolhydraten zou eten. Ik maakte zelf gebruik van een lijst met voedingsmiddelen met de glycemische index erin vermeld. Enfin, you did it! Knap werk!

  3. In dit stuk wat ik schreef toen jij net weg was, of druk was om weg te gaan, kun je misschien een betere stijl vinden, voor mij werkte het waar ik het voor deed, anderen vallen er echt mee af, en dat detoxen is een groot woord, maar ik ging wel beter naar de wc, en mijn wondjes sloten ook nog, en de jeuk ervan stopte ook…. er zijn meerdere producten maar die heb ik niet getest of geprobeerd, ze zit op Fb, en de link staat in dit stuk:

    En je mag haar altijd bellen of mailen of wat dan ook en haar de oren van het lijf vragen voor je überhaupt gaat proberen.

    https://mymorgaine.wordpress.com/2016/01/10/review-total-life-changes-een-weekje-detox-laso-thee/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *