celan9 detox

Negen dagen clean: detox deel 1

Negen dagen lang je gehele eetpatroon omgooien. Negen dagen lang niet gewoon maar eten wat je wil eten. Negen dagen lang bezig zijn om je lijf een cleansing te geven. Negen dagen afzien? Lees mee over mijn eerste vier dagen van de Clean 9 detox van Forever Living.

Allereerst: ik ben geen distributeur van Forever Living, ik heb de box niet gratis ontvangen en ben op geen enkele andere manier verbonden aan Forever Living. Behalve dan dat ik de Clean 9 detox box bij hun aanschafte…

celan9 detox

Ik had al vaker wat voorbij zien komen over deze negendaagse detox en had zelf ook al eens nagedacht over een eventuele reset van mijn dagelijkse eetpatroon. Na de vakantie leek mij toen een goed moment. Op 26 januari begon ik. Ik had verschillende redenen voor een detox. Al langer probeer ik minder suiker te eten, maar ik merkte dat dat me erg moeilijk af ging. Ook heb ik weinig regelmaat in mijn eetgedrag. Als er tijd en ruimte voor is, stop ik graag iets in mijn mond. En ja, een paar kilootjes mogen er inmiddels wel af. Wat mij helpt is om een duidelijk afgebakende periode te hebben met concrete afspraken over wat ik wel en niet eet. Van daaruit hoop ik dan een goede basis te hebben om dit voort te zetten.

Dag 1 & 2

De eerste twee dagen zijn het zwaarst, omdat dat de eigenlijke detox is. Er zijn op die dagen geen maaltijden, maar je vult de dag met aloë veragel (vies), fibers en voedingspreparaten die je hongergevoel onderdrukken. Uit een geselecteerde lijst mag je snacken met groente en fruit. Van tevoren dacht ik de eerste twee dagen helemaal niet bij te snacken. Toen ik eenmaal begonnen was, vond ik het toch ook raar om helemaal geen verse vitamines binnen te krijgen en heb ik dus op beide dagen een stuk fruit gegeten. Overigens niet omdat ik trek had. Het viel me echt reuze mee en de enige trek die ik had zat puur in mijn hoofd. Ik vond het wel grappig om mijzelf zo in de gaten te houden. Zo werd ik me opeens bewust van hoe vaak ik in een winkeletalage iets te eten zie staan en denk: dat is wel lekker om thuis op voorraad te hebben. Ik voelde me energiek, niet per se lichamelijk, maar eerder omdat het me zo goed afging.

wrap

Dag 3 & 4

Vanaf dag drie verandert het schema en hoef je minder vaak die aloë veragel te drinken en mag je ’s avonds een maaltijd van 600 kcal eten. Daar keek ik wel naar uit. Alles precies afgemeten en ik zat ook echt vol. Normaal zou ik het dubbele hebben gegeten. Omdat ik wel aan het werk was had ik overdag fruit mee als snack. En dat heb ik ook steeds gegeten, omdat ik daar wel behoefte aan had. Ik merkte in het algemeen dat ik mij snel vol voelde, alsof ik niets meer gewend was. Omdat ik mij zo goed voelde ging ik dag vier nog even zwaar intensief sporten met een aantal collega’s na werk. Daar heb ik achteraf echt last van gehad. Megakrampen in mijn spieren en al heel snel verzuring. Niet zo’n goed idee dus. Daarnaast at ik daardoor ook twee uur later dan normaal, dus ik had toen wel last van maagkrampen.

Al met al was ik blij verrast hoe het mij de eerste vier dagen is vergaan. Nauwelijks hongergevoel en niet gezondigd. Zelfs niet toen er op het werk twee keer taart was en na het sporten zakken chips en frisdrank werden geopend. Vanaf dag vijf werd het trouwens wel lastiger.

Kan jij makkelijk nee zeggen als iedereen om je heen chips zit te eten?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Negen dagen clean: detox deel 1”

  1. Ja dat kan ik wel, waarom ik dat ooit heb afgeleerd weet ik niet, volgens mij puur omdat ik weet als ik eenmaal aan chips begin dat ik dan niet meer te stoppen ben, hahahaha Ik eet dat amper meer, ook thuis niet, en met verjaardagen elders of thuis, laat ik dat gewoon staan.

    Zelfs een zak halen in het weekend gebeurd al telkens minder, omdat Lays de paprika heeft veranderd van smaak, whahaha niet meer zo lekker als voorheen, dus hoef ik gewoon niet meer, lol.

    Goed van je dat je dit gedaan hebt, zo nu en dan hebben we het nodig, ik heb ene detox thee, zo heet het dan gevonden, waarbij je in feite wel moet eten, 2 kopjes per dag, maar mag niet op de nuchtere maag en wat je eet, is aan jezelf 😉 Ik heb er een review over geschreven ook, toen jij nog weg was.

    X

  2. Damn. Dat is volharding! Al moet ik zeggen dat ik (bijna) niks eten over t algemeen makkelijker vind dan een beetje te eten elke keer.

    Ben benieuwd hoe de rest van je dagen je zijn vergaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *