miss black hair

Miss Black Hair NL 2016

Op zondag 6 maart was het zover: de tweede editie van Miss Black Hair NL 2016. Vorig jaar was ik aanwezig en omdat ik het toen als erg positief heb ervaren, wilde ik er dit jaar natuurlijk weer bij zijn. Deze keer ging ik er met mijn zus heen.

miss black hair

Om een uur of half vijf waren we binnen en het programma zou om 17 uur beginnen. Voor de eerste 75 bezoekers was er een goodiebag en daar hoorden wij gelukkig ook bij. Deze keer hadden we een plaatsje op het balkon. Vanaf daar konden we alles goed zien. Net als vorig jaar was het dit jaar weer een gevarieerd programma. De Miss Black Hair verkiezing is “een missverkiezing voor de zwarte vrouw met gekruld (kroes) haar.” Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van het woordje zwart, maar dat terzijde. Er was een bijzondere openingsdans waar de 14 missen ook deels aan meededen in kleding met mooie prints.

miss black hair

Tijdens de eerste ronde werden de missen aan het publiek voorgesteld. Allemaal jonge vrouwen in de leeftijd van 18-35 jaar die stuk voor stuk een krachtig verhaal vertelden over waarom het voor hun belangrijk is om vrouwen zoals zij bewust te maken van hun eigen schoonheid. Vrouwen die mogelijk meekrijgen dat ze vanwege hun kroeshaar en/of vanwege hun donkere huidskleur minder zouden zijn dan een ander. Vrouwen die daarom misschien proberen om toch zo dichtbij mogelijk bij het schoonheidsideaal van lichte huidskleur en stijl haar te passen. Maar als je jezelf niet accepteert zal een ander dat ook niet doen.

miss black hair

De tweede ronde was de creatieve ronde waarin de missen hun talent konden laten zien. Het was heel gevarieerd: een bijzondere paaldansact, zang, een live kapsalon en spoken word. En ook de galaronde was mooi om te zien. De missen werden begeleid door (aantrekkelijke) jongemannen die ook hun haar in natuurlijke staat dragen. Dat waar het natuurlijk ook om draaide bij deze verkiezing. Ik vind het altijd weer prachtig om te zien hoe veelzijdig kroes- en krullend haar eigenlijk is. En dat mag inderdaad gevierd worden!

miss black hair
Alle Missen bij elkaar

De winnares kon onder andere een weekendje weg en een jaar lang haarbehandelingen. Het meest bijzondere vond ik toch wel het DNA stamboomonderzoek wat bij de hoofdprijs hoorde. Wat een ontdekking om dat helemaal uit te kunnen laten zoeken. Waar komen dan je echte echte voorouders vandaan?

miss black hair
De laatste vijf, met winnares Deborah als tweede van links

Als ware winnares kwam toch wel Miss Deborah Cameron naar voren. Zij liet zien dat echte schoonheid van binnenuit komt en dat je echt niet aan het standaard (westerse) ideaalbeeld hoeft te voldoen om mooi te zijn. Dat punt werd extra gemaakt door het feit dat Deborah zicht heeft uit een half oog en daarnaast een kunstoog heeft. Maar als je jezelf kan accepteren en omarmen, maakt het niet uit dat je een beperking hebt.

miss black hair
De goodiebag met inhoud

Kom jij weleens bij missverkiezingen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

9 gedachten over “Miss Black Hair NL 2016”

  1. Op de huishoudbeurst, sterker nog, mijn dochter heeft zelfs mee gelopen in zo’n verkiezing, dat waren voorrondes zelfs voor eventueel een programma wat later op tv kwam, ze kreeg ook pointers mee etc.

    Wat ik nu denk ook vooral, we zijn wie we zijn, en kun jij geloven dat ik vroeger juist jaloers kon zijn op de meiden die juist kroeshaar hadden? Die vlechtjes die gewoon bleven zitten? My gosh… als ik een vlecht maak in mijn half aziatische haar dan glijdt het eruit, heb ik tonnen haarlak nodig, hahahaha

    Dus zijn wie je bent, en ja, als je van jezelf houdt en gewoon content bent met jezelf, dan straal je dat uit, van binnen naar buiten, prachtig dit!

    En wat die miss verkiezingen in het algemeen betreft, ik ben er niet van, voor mij is dat vleeskeuring etc, algemeen hoor… heb dat nooit zo begrepen. 😉

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *