Mindfulness: een maand later

zonsondergang

Juni is alweer bijna voorbij. Aan het begin van deze maand heb ik mij voorgenomen om dagelijks met mindfulness bezig te zijn. Eerder schreef ik al een update halverwege de maand. Nu juni bijna afgelopen is wil ik weer even stilstaan bij hoe het gaat met deze uitdaging.

Sinds de vorige update is het mij niet helemaal meer gelukt om dagelijks iets met mindfulness te doen. Dat had onder andere te maken met mijn verjaardagstripje naar Porto. In Porto ben ik niet heel bewust mindful gaan zijn. Aan de andere kant ben ik vaak op vakantie wel onbewust bezig met bewust zijn en in het hier en nu leven. Dat is eigenlijk een hele gekke zin. Hoe kan je nou onbewust bewust zijn? Wat ik bedoel is dat ik niet eerst denk: Ik ga nu mindful bezig zijn. Het verloopt eerder automatisch, omdat ik niet bezig hoef te zijn met de normale dagelijkse beslommeringen. Omdat vriendlief ook met een blog wil starten hadden we de tablet mee en helaas denk ik dat die toch wel een beetje roet in het eten heeft gegooid. We zaten in een appartement met wifi en een tablet. Dat betekende dus wel meer mindless naar een schermpje staren. Toen we een middagje in een supermooi stadspark lagen heb ik wel even bewust een momentje genomen voor een mindfulnessoefening.

Weer terug in Nederland blijven mijn fietsmomenten de mindfulle (niet echt een woord I know) momenten. Wel heb ik mijzelf er ook op betrapt dat ik het soms ook echt vergeet. Ik had mezelf tijdens onze trip voorgenomen om eerder op te gaan staan op werkdagen, juist zodat ik niet rennend mijn dag hoef te beginnen. Het lukt me nog niet om direct bij het afgaan van de wekker op te staan, maar ik blijf wel minder lang liggen en ik ga iets eerder de deur uit, waardoor ik soms een bus (of twee) eerder haal. Dat scheelt weer stress en betekent iets bewuster mijn ochtendritueel doen.

In het boek wat ik aan het lezen ben: Tranquilista: fabulous en mindful door het leven, staat een opdracht om een visionboard te maken. Dit dient voornamelijk ter inspiratie, maar ook om je doelen visueel zichtbaar te maken. Ik ben hier onlangs mee begonnen, ten minste ik heb een beginnetje gemaakt met het uitzoeken van plaatjes en teksten in tijdschriften. Advies is om er echt een aantal uur voor uit te trekken. Dat doe ik dus ook, in stapjes. Ik ben eigenlijk niet zo’n knutselaar, maar dit lijkt mij echt een leuke opdracht. Ik zal hier ook een blogpost aan gaan wijden, want het lijkt er zelfs op dat het best een groot project gaat worden. Er zijn nog zoveel dingen die ik nastreef in het leven haha!

Al met al ben ik best tevreden over deze mindfulnessmaand. Daarom ga ik er gewoon mee verder en wil ik ook in juli proberen om dagelijks met mindfulness bezig te zijn.

Hoe mindful ben jij?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

4 gedachten over “Mindfulness: een maand later”

  1. Ik heb aan het begin van het jaar ook een visionboard gemaakt, maar moet eerlijk zeggen dat ik het soms wel lastig vind om continu bezig te zijn met die doelen. Wat meer tijd hebben in de ochtend, zodat je niet hoeft te haasten, dat zou ik ook wel willen. Knap dat je het een maand lang geprobeerd hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *