katten

Meet the kitties: Jet en René

Aangezien wij op dit moment ver weg verwijderd zijn van onze katjes, vandaag eens wat extra aandacht voor hen. We missen ze, maar weten gelukkig dat er goed voor ze wordt gezorgd. Meet poes Jet en kater René.

kattenTwee en een half jaar geleden zagen wij een oproepje van de Poezenboot in Amsterdam. Ze hadden een broer en zus binnen gekregen. Ze waren een cadeautje geweest wat bijna een jaar goed werkte, maar uiteindelijk bleek het toch niet haalbaar om voor twee katten te zorgen voor de eigenaren. Wij gingen twee dagen later meteen langs om naar de katjes te kijken. Helaas werd ons verteld dat ze net mee waren genomen door een ander stel. Teleurgesteld keken we voor de vorm nog een beetje verder en gingen ook nog langs bij het asiel. Een paar dagen later zagen we echter dat vanwege een flinke allergie de twee poezenbeesten weer terug waren gebracht naar de Poezenboot. Dat is het lot, dacht ik, en belde direct nadat ze open waren om wat vragen te stellen. Nog voor openingstijd voor publiek stonden we voor de deur. Ze waren er nog! En wat waren ze leuk. Net een jaar oud zaten ze samen in een hok. Rode René lag helemaal achterin, terwijl zwarte Jet indruk op ons probeerde te maken. We werden goedgekeurd bevonden en in sneltreinvaart regelden we een auto om diezelfde middag opeens twee nieuwe huisgenoten te hebben.

Jet

poes
Jet is de zwarte poes. Het eerste jaar was ze heel zorgzaam voor haar broer. Ze was hem altijd aan het wassen. Ook als ie dat eigenlijk niet nodig vond. Jet is een echte eigengereide dame. Meestal mag je haar niet aaien of maar twee tellen en dan is het klaar. Jet wordt ook wel Jettie of Patty (rijmend) genoemd. Jetje of Jettekettet komt ook weleens voor. Of gewoon meisje.
Sinds onze katten echt naar buiten kunnen vindt ze haar broertje niet zo leuk meer. Als hij bij haar in de buurt komt volgt er direct een uithaal of gaat ze blazen. Als er iemand achter de pc zit lijkt dat Jet haar cue. Ze komt dan bij je zitten en eist langdurige aaisessies op. Soms is het zelfs bijna agressief hoe ze met haar kop tegen je hand aan duwt! Het kwijl loopt dan letterlijk haar bek uit.

René

kat
René is een rode kater. In het begin zat hij altijd onder kastjes. Hij liet zich altijd heerlijk verwennen door zijn zusje. Tegenwoordig wordt René door mijn vriend weleens slet genoemd, omdat hij een beetje aandachtsgeil is. Bij ons, maar ook bij mensen die voor het eerst bij ons langskomen ligt ie binnen no time in de meest vulgaire houdingen en mag je met hem doen wat je wil. Over zijn buikje aaien, hem als een baby vasthouden of gewoon over de vloer heen glijden. René vindt het allemaal goed. Hij kan ook echt zichtbaar intens genieten van de aandacht. Helaas is hij soms ook wel een boefje en springt hij stiekem het aanrecht op. Of nog erger, gewoon waar je bij staat.

Ik zou mijn leven echt niet meer zonder mijn twee poezenkinders kunnen voorstellen. René was een keer een paar dagen zoek. Ik sliep amper en was heel bezorgd. Met vriendlief heb ik meerdere keren de buurt uitgekamd. Gelukkig wist hij toch nog de weg terug te vinden. Tijdens onze laatste lange vakantie flikte hij dit grapje nog een keer toen er door hele aardige mensen op het huis en de katten werd gepast. Zij waren in paniek, maar wilden onze vakantie niet verpesten. Achteraf gezien ben ik daar heel blij om, want hij kwam gewoon weer terug.

Ben jij een kattenmens?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

6 gedachten over “Meet the kitties: Jet en René”

  1. Wat zijn ze mooi <3 Wel wat gestress als die ene telkens wegloopt, maar katten weten heel goed waar ze het goed hebben dus ze komen wel altijd terug. Er is zo een documentaire over katten, waar ze de katten een hele week ofzo volgen om te kijken wat ze nou doen als ze savond naar buiten gaan. Hele leuke docu voor kattenliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *