Marley twists

In het kader van een nieuw uiterlijk, gold voor mij op de tweede dag van dit nieuwe jaar: Gelukkig nieuw haar! Een paar maanden geleden heb ik mijn haar heel kort laten knippen en nu komt het opeens tot aan mijn middel. Hoe kan dat? Een wondermiddel? Nee, ik bedacht mij opeens dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn haar in te vlechten met nephaar. Prettige bijkomstigheid is ook nog eens dat mijn eigen haar op deze manier even rust krijgt en beschermd is tegen het droge koude weer van de winter. Via de Facebook-pagina van The Natural Hair club vond ik iemand in mijn woonplaats die ervaring had met invlechten. We stuurden een aantal berichtjes over en weer waarin ik al mijn lekenvragen stelde zoals: hoe lang blijft het zitten? Wat voor haar moet ik dan kopen? Kan het wel met mijn korte haar? Zal het me wel staan? Hoe lang duurt het voor het af is? Hoe moet ik het verzorgen? En nog veel meer vragen. Gelukkig reageerde ze rustig en vriendelijk en bood ze zelfs aan om met mij bij de haarwinkel af te spreken zodat we samen het haar konden kopen. Bij mij thuis aangekomen heeft ze eerst mijn haar geföhnd zodat het wat gestretcht werd. Mijn kroeze haren krullen zo erg dat je normaal gesproken ook eigenlijk niet goed kan zien hoe lang of kort het eigenlijk is. Vervolgens heb ik vijf uur gezeten en had ik opeens lang haar! Lang haar in mooie Marley twists. Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat de twists genoemd zijn naar het gebruikte haar. Het haar wat ik heb gebruikt is dus Marley hair, omdat dat wat stugger is en erg overeenkomt met kroeshaar.

Toen ik in de spiegel keek was het erg onwennig. Ik zag mijn eigen gezicht met allemaal slierten eromheen die er normaal niet zijn. Ik kon het nog niet als geheel zien en vroeg me ook af of het niet een heel slecht idee was geweest. Degene die heeft gevlochten en mijn vriend zeiden echter dat het me wel stond. Toen ik ’s avonds een foto postte op Facebook en ik een boel complimentjes kreeg, was ik om. Ik kreeg zelfs een Like van een gast die nooit op iets van mij reageert en die ik ook al jaren niet heb gesproken! Ook op mijn werk reageerde iedereen verbaasd, maar vooral positief.

De foto hieronder is direct nadat we klaar waren genomen.

20150102_155131

 

We zijn nu ruim een week verder en ik ben helemaal gewend. Ik vind ook dat het me echt staat, maar dat dit haar mij ook wel echt een ander type persoon maakt. Een vriendin zei gisteren nog dat ik eerst een stoere meid was en nu vooral erg vrouwelijk. Ik vraag mij dan ook weleens af welke van de twee ik dan ben? Ik heb ook het idee dat mensen anders op mij reageren. Gek hé? Misschien klopt het helemaal niet, maar ik ga het in de gaten houden. Soms denk ik namelijk ook nog dat iedereen aan mij kan zien dat dit niet is wie ik echt ben. Ook heb ik al een aantal keer de neiging gehad om ze er per direct uit te halen. Haha, wie had dat ooit kunnen denken dat eigenlijk zo’n kleine verandering in je uiterlijk toch zoveel teweeg kan brengen.

Mijn voornemen is om de twists er twee maanden in te houden, dus ik zal er nog een keer op terugkomen of dat is gelukt. Ook ben ik benieuwd of ik nu in een identiteitscrisis terecht kom.

I’ll keep you posted!

Elaintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *