Afrikaantjes

Maandag Moestuindag

Dit is een terugkerende rubriek in deze tijd van ‘wat is het hip om een moestuin te hebben’. Nadat ik van de grote grote stad verhuisde naar een wat kleiner stadje met veel meer ruimte en natuur, en in een huis ging wonen met een ruime tuin, kon ik eindelijk mijn kneuterige droom waarmaken en een moestuintje beginnen. Dat deed ik dus ook, maar moest nog erg veel leren over natuur en groen in het algemeen haha. Dit is het tweede jaar en ik merk dat het mij al een stuk beter afgaat. Sowieso door er wekelijks over te schrijven blijf ik erg bezig met mijn tuintje en dat hebben plantjes ook gewoon nodig: aandacht en liefde. Het zijn eigenlijk net mensen 🙂 Deze week zijn er weer wat plantjes bijgekomen en heb ik minder last gehad van slakken, maar ja ze hadden ook al alles opgegeten dus wat wil je.

sugarsnaps sugarsnaps

Ik blijf ontzettend trots op mijn sugarsnaps. Ze doen het echt heel goed en maken ook steeds meer mooie bloemetjes aan. Ze klimmen alleen tegen het beschermingsnet aan in plaats van tegen het speciaal door vriendje H. gefabriceerde klimrek. Ik moet dus even kijken hoe ik ze weer de goede kant op begeleid. Ik hoop binnenkort de eerste vruchten te gaan zien.

spinazie spinazie

Ondanks dat de slakken de meeste spinazieplantjes op hebben gegeten en de rest niet echt leek te groeien, lijkt er nu toch wat meer leven in te komen. Net nu ik besloten had ze op te geven. Wie weet kan ik toch nog wat spinazie uit eigen tuin plukken binnenkort.

bieten bieten

De bietjes blijven rustig doorgroeien. Niet alle plantjes hebben het gered, maar gelukkig wel het overgrote merendeel.

maisplantje maisplantje

Onlangs heb ik mais geplant en de plantjes doen het! Vorig jaar had ik ook twee grote maisplanten. Het jammere is wel dat die hele grote planten, maar één vrucht per plant produceren, maar ik hou zo van mais dat ik dat niet erg vind.

Afrikaantjes Afrikaantjes

Tegen aaltjes heb ik Afrikaantjes gekocht, waardoor de moestuin er ook meteen een stuk vrolijker uit ziet. Ik had er maar vier nodig, maar ze werden per zes verkocht, dus die laatste twee heb ik ook maar een plekje gegeven.

tomatenplantje tomatenplantje

Binnen heb ik ook twee plantjes die het goed doen. Het tomatenplantje heb ik over geplant in een grotere pot en hij lijkt nu met de dag groter te worden. Heel leuk om te zien en hopelijk kan ik hem over een tijdje in zijn eigen gereserveerde vak in de moestuin kwijt.

aubergineplantje aubergineplantje

Het aubergineplantje heb ik deze week overgezet in een wat grotere pot, dus ik ben benieuwd of die ook nog groter gaat worden.

De wederom opgegeten slaplantjes ga ik ook maar voorzaaien in huis om ze dan, als ze al echte planten zijn, over te zetten naar de tuin. Slakken vinden sla echt zo lekker, je kan er bijna niet tegenop zaaien.

Heel graag wil ik ook aardbeien in de tuin. Een hele tijd terug zag ik bij een tuincentrum een hele handige zak die je aan de tuinschutting kan hangen en waar dan de aardbeienplantjes uit groeien. Helaas heb ik die toen niet gekocht. Daar heb ik wel een beetje spijt van. Het lijkt mij zoveel makkelijker om het op die manier te doen en het ziet er volgens mij ook heel leuk uit. Ik ga op zoek naar de zak!

moestuin moestuin

Hoe gaat het met jouw moestuin?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Maandag Moestuindag”

  1. Wat leuk je moestuin! Afrikaantjes kan je ook perfect tussen je plantjes in zetten, zo zijn ze nog effectiever tegen aaltjes. En ja, de strijd met de slakken. Ik word er onnozel van!

    1. Ik ben met mijn kleine vakken bang dat er te weinig ruimte is om mijn Afrikaantjes tussen de andere plantjes te doen. En slakken, jah….

  2. Oh ik ben benieuwd naar de zak waar aardbeien in gaan! Ik heb gisteren een zak bosuien (of lenteuien ik weet het verschil nooit) en munt van mijn zus uit haar tuin gekregen. Het ziet er zo anders uit dan wat er in de winkel ligt en het smaakt zeker goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *