kropsla

Maandag Moestuindag

Afgelopen maandag was er geen Maandag Moestuindag in verband met Dodenherdenking. Ik twijfelde nog of ik wel of niet gewoon een post online moest gooien, maar uiteindelijk niet gedaan dus. Terwijl ik een hoop vrolijk nieuws heb over mijn moestuintje!

kropsla kropsla

Het ene slaplantje wat de babyslakkeninvasie had overleefd wordt echt al groot! Zijn jongere broers en zussen komen ook al een kijkje boven de grond nemen.

Ik blijf goed spuiten met mijn knoflookspray. Of het echt helpt tegen de slakken weet ik niet, maar ik blijf gewoon stug doorgaan. Laatst hoorde ik opeens een stem uit de tuin van de buren komen met de vraag waarmee ik aan het spuiten was? Oeps, het ruikt dus echt zo sterk? Sorry, buurvrouw! gelukkig vond ze het niet erg en was ze gewoon nieuwsgierig.

 

Pluksla Pluksla

De pluksla gaat ook weer groeien.

 

Spinazie Spinazie

Net als de spinazie.

 

Bieten Bieten

Mijn onlangs gezaaide bietenzaadjes komen ook uit. In eerste instantie zag ik een paar roodgekleurde sprietjes uit de grond steken, maar nu komt er ook wat groen bij.

 

Sugarsnap Sugarsnap

En supertrots op mijn sugarsnapplantjes. Ze worden echt al groot!

 

Wortel

Van mijn worteltjes zijn helaas toch een hoop plantjes opgepeuzeld door slakken 🙁

 

Munt Basilicum

Mijn muntplantje die ik uit de moestuin heb gehaald (want anders stond mijn hele tuin vol met munt) heb ik in een aparte pot gedaan. Er komen weer groene blaadjes aan, dus dat voorspelt hopelijk veel muntthee dit jaar. En een basilicumplantje heb ik gewoon bij de supermarkt gehaald.

 

Tomatenplantje Aubergineplantje

Binnen gaat het ook nog aardig met mijn tomatenplantje en ook met het aubergineplantje lijkt het goed te komen.

Ben jij ook nog aan het moestuinieren?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

9 gedachten over “Maandag Moestuindag”

  1. Wat leuk dat alles zo lekker groeit! Hier groeit vooral veel onkruid, haha nee hoor het valt best mee. Heerlijk dat je dadelijk veel muntthee kunt drinken.

    Mooi die sugarsnapplantjes!

  2. Wat leuk dat alles zo lekker groeit he! Het is wat vooruitstrevend, maar ben echt benieuwd hoe het je allemaal gaat smaken. Wij hebben thuis een hele grote moestijn met heerlijk veel groenten en dat verschil is zó groot qua smaak met de supermarkt. Echt lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *