babyslak

Maandag Moestuindag

Afgelopen week was er geen Maandag Moestuindag verschenen. Ik was gefrustreerd omdat er een heleboel plantjes door slakken waren opgegeten. Nu ga ik gewoon iedere ochtend op slakkenjacht en heb een knoflookspray gemaakt.

tomatenplantje tomatenplantje

De dingen die ik binnen heb voorgezaaid laten rustig op zich wachten. Het tomatenplantje is gelukkig wel uitgekomen en lijkt het goed te doen. Het zou wel erg leuk zijn om een echt tomatenplantje met tomaatjes in de moestuin te hebben.

voorzaaien

Mijn zaadjes voor Afrikaantjes komen gewoon niet uit. Ik heb de hoop al opgegeven en ga gewoon direct de plantjes planten. Aubergine doet er altijd wat langer over volgens de informatie op het zakje, dus nog geen zorgen.

babyslak babyslak

Buiten waren mijn slaplantjes en spinazie dus, hoe klein ze ook waren, opgepeuzeld door slakken. Babyslakken notabene! Deze heb ik nu opnieuw gezaaid en het recept voor knoflookspray opgezocht in mijn boek van de Makkelijke Moestuin. De spray bestaat uit water, ui, knoflook, cayennepeper en groene zeep. Ik heb het een paar dagen laten trekken en oh, wat stinkt dat zeg! Hopelijk blijven die monsters nu weg. Een aantal ochtenden ben ik direct uit bed in mijn badjas de tuin in gerend om op slakkenjacht te gaan. Mijn winst kwam steeds uit op vijf babyslakjes. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze ook nog eens lastig te ontdekken. Ik heb ze verwijderd uit de moestuin. Vraag niet wat ik met ze heb gedaan.

kropsla kropsla

Ik heb dus een aantal dingen opnieuw gezaaid voor de zekerheid. Van de kropsla heeft 1 plantje het overleefd en die ziet er heel mooi uit.

uienplantje uienplantje

Ook de uien komen uit.

rucolaplantje plukslaplantje

De rucola lijkt wakker te worden. En een overlevend plukslaplantje.

wortelplantjes

En de wortelplantjes (van AH) staan nog steeds.

Deze week heb ik ook bietjes gezaaid. Gewoon direct in de volle grond. Ik ben benieuwd.

sugarsnaps sugarsnaps

Ook de sugarsnaps groeien rustig verder en klemmen zich vast in het klimrek. Mooie plantjes vind ik het.

Even off topic: ik hoop dat iedereen een fijne Koningsdag heeft vandaag!

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

2 gedachten over “Maandag Moestuindag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *