moestuin

Maandag Moestuindag

Het wordt nu echt lenteweer. De eerste rokjesdag zit er alweer op. Daar worden de plantjes in mijn moestuin ook blij van. Zon, en natuurlijk water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA pluksla

De voortgang is het beste te zien op de foto’s. De pluksla is zichtbaar en ik heb er zelfs een aantal weg moeten knippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA veldsla

Ook bij de veldsla begint er iets te komen. Het is wel nog erg pril.

wortel

De worteltjes van AH heb ik vorige week snel in de moestuin gedaan, nadat ik las dat je die eigenlijk niet moet voorzaaien, omdat ze daar niet zo goed tegen kunnen. Ze zien er volgens mij nog goed uit. Ik hoop dat ik op tijd was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA rucola

Bij de rucola is ook al wat zichtbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA spinazie en sugarsnap

De spinazie en sugarsnaps groeien rustig verder. Helaas zie je wel op het plaatje dat er al iemand gesmikkeld heeft van de sugarsnaps.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA zaadjes

Ik heb nog een aantal nieuwe dingen gezaaid. Aubergine, trostomaat en afrikaantjes. Afrikaantjes zijn goed tegen aaltjes en daarnaast zien ze er ook gewoon vrolijk uit in de tuin. Het schijnt dat je ze ook gewoon door de salade kan doen. Vorig jaar kwamen ze niet uit, ik ben benieuwd naar dit jaar, anders moet ik toch kant-en-klare plantjes gaan kopen in het tuincentrum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA voorzaaien

En hier zitten de zaadjes in de aarde. Het is een aardemix met het zaadje erin. Daar bovenop heb ik compost gegooid en daarna alles goed vochtig gemaakt.

Ik blijf geduldig mijn moestuinbaby’s in de gaten houden.

Hoe gaat het met jouw moestuin?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

2 gedachten over “Maandag Moestuindag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *