Maandag Moestuindag

wortels

Er is weer van alles gebeurd in mijn moestuin. En gelukkig regende het niet steeds zodat ik er ook echt foto’s van heb kunnen maken. Binnen zijn worteltjes die ik van Albert Heijn had gekregen boven de grond uitgekomen. Ik heb heuse wortelbaby’s. Het jammere is wel dat ik net in een nieuwsbrief van de Makkelijke Moestuin las dat je wortels niet moet voorzaaien. Daar krijg je onmogelijke groentes van. Wortels kunnen er niet zo goed tegen om verplaatst te worden. Oeps. Ik ga mijn plantjes denk ik dan ook heel snel verhuizen naar de tuin in de hoop dat ze nog te jong zijn om zich te herinneren dat ze eigenlijk heel ergens anders ter wereld kwamen.

sugarsnap

Met die ene sugarsnap die ik eerst was vergeten te zaaien, maar nu wel heb gezaaid, lijkt er nog steeds niets te gebeuren…

brocolli

Mijn broccoliplantje ziet er ook al mooi uit. Hij lijkt niet echt groter te worden, dus ik heb zondag besloten hem maar naar de tuin te brengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA brocolli

In de tuin lijkt ‘ie opeens heel klein. Gelukkig heeft hij wel een eigen naambordje. Hij poseerde in ieder geval minder leuk in de tuin dan binnen toen ik een foto nam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA bieslook

Ook heb ik besloten dat het nu weleens tijd is om de kruidentuin ook maar alvast te starten. Ik had nog zaadjes voor bieslook, dus die ik heb ik gezaaid in mijn moestuinmix en daar nog een beetje compost overheen gedaan. Vorig jaar had ik de bieslook gewoon in de tuin gezaaid en daar kwam wel wat uit, maar ook niet heel boeiend veel. Ook een beetje zonde van het vak vond ik het. Nu heb ik besloten kruiden in aparte potten te zaaien. Basilicum koop ik gewoon als plantje. En de overige kruiden moet ik nog even bepalen welke dat worden. Ik ben wel benieuwd of mijn munt van vorig jaar weer gaat bloeien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA spinazie

Buiten in de tuin hebben ze ook niet stil gezeten. Ik zag al meerdere groene sprietjes boven het zwart uitkomen. Zoals de spinazie, die lijkt al aardig te groeien. Helaas kreeg ik de foto niet heel scherp. Je kan in ieder geval zien dat er een plantje staat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA plantjes wegknippen

Ook de pluksla doet het goed. Bij de pluksla heb ik wel een aantal plantjes moeten vermoorden door ze weg te knippen. In sommige gaatjes heb ik blijkbaar meerdere zaadjes gedaan waardoor er meerdere plantjes uitkomen. Plantjes hebben de ruimte nodig, dus dan moet je soms hard zijn en snoeien. Dat is beter dan dat je een plantje uit de aarde trekt. Je loopt dan de kans dat je de wortels beschadigd van het plantje wat je wil laten staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA uien

In het vak van de uien zag ik dit plantje. Ik weet niet helemaal zeker of dat inderdaad een uienplantje is, want uien zien er boven de grond uit als bieslook, maar dan groter en dikker. Ik zou dus sprietjes verwachten. Ik kijk het nog even aan, misschien worden het prachtige uien. En wat weet ik er nou van?

Er is toch nog een aantal vakken leeg, maar daar verwacht ik binnenkort ook wel wat van.

Hoe gaat het met jouw moestuin?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

4 gedachten over “Maandag Moestuindag”

  1. Ik denk dat je je broccoliplantje wat dieper in de grond had moeten stoppen. Nu ja, dat het niet zo fotogeniek staat nadat je het overgeplant hebt is niet zo abnormaal. Je plantje moet weer aanpassen. ๐Ÿ™‚

    1. Haha, ze zijn ook ieniemini! Weet je hoe dichtbij ik met de camera stond om ze erop te krijgen! Maar ik ga mijn best doen om ze goed groot te krijgen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *