Maandag Moestuindag

broccoliplantje     broccoliplantje

Vandaag maar een hele korte update over de moestuin. Mijn moestuintje staat er namelijk nog redelijk hetzelfde bij. De drie sugarsnaps die ik heb geplant zien er nog ongeveer hetzelfde uit. Ze hebben wel wat te verduren met die harde wind van dit weekend. Ik zag wel een paar hele kleine groene sprietjes boven de grond uitkomen in de andere vakken, maar toen ik ze zondag wilde fotograferen regende het de hele dag. Ik ben dus lekker binnen gebleven. Daarnaast had mijn nieuwe camera het vast ook niet zo leuk gevonden als ik hem kennis had laten maken met de regen.

Binnen heb ik nu wel mijn enige AH moestuintje voorgezaaid. Het zijn worteltjes en die mogen ook wel de grond in met dit weer. Nadat ik er vorige keer achter kwam dat ik zat te wachten op het uitkomen van een zaadje wat ik helemaal nooit had geplant (sugarsnap), heb ik hem nu wel geplant. Er komt alleen nog niets uit, dus ging ik toch weer twijfelen. Het zaadje zit deze keer wel echt in de grond haha. Gewoon geduld hebben dus.

moestuintje     moestuintje

Mijn voorgezaaide broccoliplantje wordt steeds groter. Wel gek, als je zo’n klein plantje ziet kan je je bijna niet voorstellen dat daar een hele broccoli uit kan groeien. Vorig jaar had ik wel een grote broccoliplant, maar helaas geen broccoli. Ik heb gelukkig nog geen slakken gezien en ben er sinds een paar dagen ook achter dat slakken een winterslaap houden. Ik hoop dat ze nog lang blijven slapen, want ik heb nog steeds geen anti-slakmaatregelen genomen. Wel had ik online gevonden dat de bierval die ik had bedacht eigenlijk niet zo’n slim idee is. Als je die niet in een afgesloten stuk tuin plaatst, kan je juist meerdere slakken uit de buurt naar je eigen tuin lokken! Mijn nieuwe plan is om het met knoflookspray te gaan proberen en anders van die korrels die je bij het tuincentrum kan kopen.

Volgende week verwacht ik weer meer nieuws over de moestuin.

Ben jij nog bezig met moestuinieren?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

8 gedachten over “Maandag Moestuindag”

  1. Jammer dat je niet zo’n grote evolutie ziet. Maar beter traag en goed groeien, dan snel en ongezond! Tegen slakken zijn op zich wel wat middeltjes.. En ja, een broccoli op een plant, dat is iets apart hoor! De mijne was misvormd, want die stond op het veld waar eerder al radijzen stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *