Maandag moestuindag

sugarsnaps

De afgelopen week heb ik niet heel veel gedaan aan mijn moestuintje, behalve het geven van water. Ik zie nog niets boven de grond uit komen waar ik mij toch wel een beetje zorgen over begin te maken. Aan de andere kant was het ook wel koud de afgelopen week, vooral ’s avonds en ’s nachts. Dan duurt het allemaal ook wat langer dan wanneer de aarde goed opgewarmd is. Maar toch even goed in de gaten blijven houden. Ik hoop niet dat de slakken mij nu al te snel af zijn. Dat zou ik echt heel erg vinden. Betekent trouwens wel dat ik echt even zo’n bierval moet maken en dat niet pas moet gaan doen als het al te laat is. Niets zo frustrerend als van die vieze grote naaktslakken die je jonge babyplantje opeten.

zaailing sugarsnap
De sugarsnapplantjes groeien hard!

 

Binnen had ik natuurlijk wat voorgezaaid: vier keer een sugarsnap en een keer broccoli. Al snel kwamen er twee zaadjes van de sugarsnaps uit. Die andere twee zouden later wel komen, dacht ik. Een paar dagen later kwam er een derde zaailing boven de aarde uit en het broccoliplantje was inmiddels ook aan het groeien. Het grappige was dat de twee grotere sugarsnapplantjes echt heel hard groeiden. Ze leken wel met vijf centimeter per dag te groeien! Het was duidelijk dat die snel naar buiten konden. Afgelopen zaterdag (21 maart) heb ik de twee grotere en het kleinere sugarsnapje overgeplaatst van de natte wc-rollen naar de moestuin buiten. Dat ging best makkelijk, omdat ik de wc-rollen zo open kon scheuren. Toen zag ik ook pas dat de plantjes hele lange wortels hadden.

zaailing broccoli
Broccoliplantje

Ik ontdekte ook nog wat anders. Ik vond het zo gek dat het vierde zaadje niet uitkwam dat ik in de aarde op zoek ging naar het zaadje. En driemaal raden: ik kon geen zaadje vinden! Hoe krijg je het voor elkaar? Je gaat vier zaadjes voorzaaien en je vergeet er gewoon één. Blijkbaar was ik er niet helemaal met mijn hoofd bij die dag.

zaailing sugarsnap
Buiten in de tuin

Ik heb een mooi net om mijn moestuin heen om de katten eruit te houden. Ze kunnen er natuurlijk wel overheen springen, maar dat doen ze minder snel. Van de week keek ik naar buiten en zag één van onze katten naast de moestuin staan in zijn jachthouding. Bovenop het klimrek van de moestuin (een hoog rek voor klimplanten zoals sugarsnaps en tomaten) zat een vogel en onze kat zag die vogel wel zitten. Oh nee, dacht ik, als hij springt komt ‘ie waarschijnlijk uiteindelijk in de moestuin terecht. Toen ik tegen het raam tikte, schrok de vogel gelukkig en vloog weg. Daar had ik inderdaad nog even niet aan gedacht van die vogels op het klimrek.

De komende week is het even wachten op de twee voorgezaaide plantjes binnen en natuurlijk de zaadjes in de tuin.

Schiet het bij jou al een beetje op?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

2 gedachten over “Maandag moestuindag”

    1. AH ja, dat was ik vergeten erbij te zetten. Die waren bedoeld om katten tegen te houden, maar onze katten hadden er geen boodschap aan. Nu staan ze er voor de sier en om het worteldoek tegen de zijkant te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *