rups

Maandag Moestuindag

Terwijl het vorige week een Maandag Mindfulnessdag was, is het deze week weer gewoon weer tijd voor de moestuin! Terwijl ik een paar dagen in Porto was, hoopte ik dat mijn moestuintje er wel nog goed bij zou liggen bij terugkomst. Lees mee of dat ook zo uitgekomen is!

broccoliplantje rups rups

Mijn broccoli heb ik een tijdje geleden opnieuw geplant, omdat de eerste het niet overleefde van binnen naar buiten. Er kwamen twee zaadjes uit waarvan ik er eentje na een tijdje in een ander vak heb geplant. Die lijkt het niet echt te overleven, maar de eerste gelukkig wel. Hij wordt steeds groter, de slakken blijven ervan af, maar nu zijn er andere kapers op de kust. Ik vond een rups op de onderkant van het blad. Bah, met een takje heb ik hem maar even verwijderd!

bietjes bietjes

De bietjes benutten het volledige vak en worden volgens mij ook niet echt belaagd door monsters. Alhoewel, toen ik ’s avonds laat terugkwam na mijn tripje, heb ik er wel (bij het licht van een zaklamp) een hele grote naaktslak uitgeplukt. Ik kon hem goed zien glibberen met het licht erbij.

sugarsnaps sugarsnaps

De sugarsnaps blijven maar groeien. Er zit een plant bij met gele bladeren, ik dacht eerst dat dat niet klopte, maar er groeien toch echt sugarsnaps aan. Een week geleden oogstte ik 73 gram sugarsnaps (ja ik heb ze even gewogen). Toen heb ik ze in de Vietnamese springrolls gedaan. Zondagmiddag plukte ik weer een schaaltje en deed ze in een salade. Zie foto aan het einde.

maisplant maisplant

De mais gaat goed. Ik hou zo van mais! Jammer alleen dat je per plant maar 1 maiskolf krijgt. Ondertussen koop ik gewoon verse maiskolven op de markt.

tomatenplant tomatenplant

De tomatenplant overleeft het buiten, maar of  ‘ie nou ook echt groter wordt? Misschien stopt ‘ie veel energie in het goed wortelen.

rucola spinazie

De rucola en paar spinazieplantjes die overgebleven waren groeien goed. De rucola is ook al meerdere keren de salade en springrolls ingegaan. De spinazie gaat wel bloeien, dus die ga ik binnenkort vaarwel zeggen.

aubergineplant wortel

Het aubergineplantje blijft nog erg klein, terwijl in het vak ernaast al een grote wortel staat.

rozen rozen

De rozenstruik hoort niet bij de moestuin, maar staat zo mooi in bloei dat ik ze er toch bij zet.

moestuin insecteneitjes

Ik word echt blij van al die groeiende plantjes. En het leuke is dus dat ik er ook gewoon echt van kan eten. Helaas horen er ook beestjes bij (daar hou ik niet zo van) en die leggen weleens keurig nette eitjes.

salade

En tot slot dus de salade die ik zondag maakte. Al het groen op de foto komt uit de moestuin (rucola, sugarsnaps en spinazie). Helaas had ik van de springrolls geen foto gemaakt.

Ben jij ook aan het oogsten uit je moestuin?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

7 gedachten over “Maandag Moestuindag”

  1. Super! En ja, die vraat van de beestjes, die moet je er helaas bijnemen. Ik vind vlinder enorm mooi, maar de keerzijde is inderdaad dat de rupsen op de kolenplantjes groeien. Nu ja, het valt bij mij nog mee hoor.. Al heb ik mijn broccoli die ik geoogst had, wel uitgeplozen en heb ik zeker 10 rupsjes gevonden.. Mijn papa zei: “ofwel heb je groentes waar géén beestjes inzitten maar wel behandeld zijn met een of ander gif, ofwel heb je beestjes”. En ja, daar moet ik hem precies in bijtreden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *