salade

Maandag Moestuindag

Wauw, het gaat nu echt heel hard met sommige dingen! Ik heb mijn allereerste moestuinsalade van dit jaar gegeten. Lees je mee?

sugarsnap sugarsnap

Ik zag van de week opeens dat er al sugarsnaps aan mijn plantjes hingen! Bijna zonde om ze te plukken, maar hoe meer je blijft plukken, des te meer vruchten blijven er groeien. Ik heb ze rauw door mijn salade heen gedaan en het smaakte heerlijk! Het stomme is alleen dat ik dan dus niet goed weet hoe ik ze moet plukken. Moet ik het hele bloempje mee trekken of moet ik de snap los draaien? Ik ga zien of er nieuwe groeien op de plek waar ik ze heb geplukt.

rucola rucola

Door diezelfde salade zat ook rucola. Er stond nog een bakje in de koelkast, maar ik wilde liever de rucola uit eigen moestuin.

En nog wat bieslook.

maisplantje maisplantje

Met de maisplantjes gaat het zo te zien nog goed.

broccoli broccoli

Net als met de broccoli. Die heb ik enkele weken geleden opnieuw gezaaid nadat hij was opgegeten door slakken, grr. Het zijn nu twee plantjes, waarvan ik er eentje waarschijnlijk ga verplaatsen. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat. Vorig jaar was mijn broccoliplant best groot geworden, maar werd toen aangevallen door larven ergens van. Of het was een ziekte. Dan ben je gewoon je plant kwijt helaas.

bietje bietjes

De bietjes lijken het ook hartstikke goed te doen. Ik ben echt heel benieuwd. Niet alle plantjes hebben de slakken overleefd, maar toch voldoende om er iets leuks mee te kunnen.

wortel wortel

De wortel van het AH moestuintje die het heeft overleefd wordt ook al groot. Ik heb in hetzelfde vak ook nog wat zomerwortels gezaaid.

En mijn tomatenplantje is al een aantal keer samen met het aubergineplantje buiten geweest. Ze doen het goed, dus ik denk dat ik ze binnenkort echt over ga geven aan de buitenwereld. De eerste keer dat ik de twee plantjes buiten liet wennen, is het tomatenplantje bijna weg gewaaid door de harde wind. Hij zat niet diep genoeg om zich stevig vast te houden.

Heb jij al wat geoogst uit je moestuin?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

11 gedachten over “Maandag Moestuindag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *