plannen

Life improvement tag

Een onderwerp wat een grote rol speelt in mijn leven: zelfontwikkeling. Vandaag dan ook een tag, bedacht door Linda,  die ingaat op verschillende onderdelen hiervan. Mijn doelen, planning, maar ook inspirerende films en blogs komen voorbij. Benieuwd?

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Stabiliteit. Balans. Pff, wat saai zeg. Maar wel waar. Ik ben het meest gelukkig als mijn leven in balans is. Als mijn relatie in balans is, als de verdeling tussen werk, me-time, vriendlief en vrienden in balans is. Het moet allemaal wel dynamisch zijn. Ik wil niet stilstaan.

plannen

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Door een agenda bij te houden haha. Ja, echt door te plannen. Dat vind ik eigenlijk erg jammer, maar anders is het niet te doen. Al die eerder genoemde dingen plan ik in, behalve werk dan. Maar inderdaad ook me-time en daar heb ik echt wel behoefte aan. Het zal zelden voorkomen dat ik een hele week afspraken heb, want ik word daar heel onrustig van.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wil bereiken?

Letterlijk mijn horizon verbreden en uit mijn comfortzone stappen. Meer contact maken met mijn eigen achtergrond. Dat ga ik doen door in juni een jaar naar Suriname te vertrekken met vriendlief om daar te gaan werken. Ik krijg daar te maken met hele andere problematiek dan nu op mijn werk. Vanwege eventuele cultuurverschillen moet ik creatief gaan zijn.

Wat is jouw #1 tip om doelen te behalen?

Iedere dag bezig zijn met op welke manier je die dag iets kan doen om je doel na te streven. Het hoeft niet direct met je doel te maken te hebben. Zo heb ik mij het afgelopen jaar ontzettend ontwikkeld op werkgebied, waardoor ik nu echt weet dat ik klaar ben voor deze stap naar het buitenland. Ik sta sterker in mijn schoenen en dat komt dit doel ten goede.

Hoe maak jij een dagplanning/ to do-lijst?

Eh, gewoon opschrijven op een papiertje? Ik gebruik geen speciale technieken en meestal maak ik ook geen gebruik van to do-lijstjes.

Hoe ga je te werk in een superdrukke periode?

Dan ga ik lijstjes maken. Om het overzicht te bewaren en om dingen niet kwijt te raken in de chaos in mijn hoofd. Zoals in deze periode bijvoorbeeld. Als mij iets te binnen schiet wat nog geregeld moet worden, schrijf ik het op, want het is zoveel. Daardoor kan ik nog een beetje de rust bewaren.

plannen

Wat is jouw #1 planning tip?

Plan vooral ook de rustmomenten in. We zijn vaak geneigd om alleen die dingen in te plannen die we moeten doen. Maar rust nemen en ontspannen is ook een must. Dus ja, gewoon opnemen in je planning want anders doe je het niet.

Wat is jouw ochtendritueel?

Op werkdagen sta ik uiteindelijk 25 minuten voor vertrek op. Ik red het dan precies om op tijd weg te gaan nadat ik mij heb aangekleed en broodjes heb gesmeerd. Ontbijten doe ik op mijn werk. In het weekend blijf ik in bed liggen met de tablet en pers altijd verse jus. Na een uurtje ofzo sta ik echt op.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Onder andere van dansen. Vandaar dat ik dat ook twee keer in de week doe. Ik hoef dan niet echt ergens anders aan te denken, maar alleen met mijn lijf bezig te zijn. Maar ook als ik bijvoorbeeld op mijn werk merk dat ik echt van betekenis ben geweest voor iemand. En momenteel natuurlijk ook van het denken aan Suriname 🙂

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Hm, ik heb dat eigenlijk nooit. Ik ben een vrij nuchter persoon, maar de keren dat het gebeurde trok ik mij terug. En ging veel eten, comfort food,  of internetshoppen.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Niet een specifiek boek, maar ik vind de boeken die gaan over Acceptance and Commitment therapy altijd erg inspirerend. Bijvoorbeeld: Uit je hoofd, in het leven. Dat schud je wel even door elkaar.

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

De film over mijn eigen leven haha. Die bestaat natuurlijk niet echt, maar ik kan hem zo afspelen. Ik merk vooral de laatste jaren veel ontwikkeling en dingen aan mezelf die ik nooit zou hebben bedacht. Zo ook deze stap naar Suriname, tsja je droomt er weleens over, maar dat we het nu ook echt gaan doen. Het motiveert mij tot meer stappen.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Ik heb niet een blog die mij het meest inspireert. Wel kunnen er op de blogs die ik volg soms dingen voorbij komen die mij motiveren om dingen te veranderen bijvoorbeeld of die mij inspireren tot het doen van bepaalde dingen. Of die mij helpen om iets van een andere kant te bekijken.

Wauw, een hoop vragen die mij wel een beetje aan het nadenken hebben gezet. Mocht je deze tag ook in willen vullen, leuk!

Waarvan krijg jij energie?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “Life improvement tag”

 1. Waar krijg ik energie van, heel cliché misschien, als de zon gaat schijnen, ik hoef er niet in te zitten of te lopen, al zit ik binnen thuis, maar als de zon maar schijnt, de lucht blauw is, helder dus, en vandaag is tot heden een middendag, hahahaha

  Er is meer waar ik energie van krijg, natuurlijk, zo heb ik na schilderen in de avond wel tot midden in de nacht lopen stuiteren, ik reageer dus sterk op kleur en vooral als ik er zelf mee bezig ben geweest in verf en kwasten en op een doek…. 😉

  Maar mijzelf aanzetten tot, ja dat is een ander verhaal dat ben ik nu ook aan het doorvoeren, stabiliteit, discipline? 😉 Stabiel ben ik wel, en klinkt dat saai? Stabiel zijn is niet saai, het is echt fijn om een stabiel thuis te hebben, zo kun je meer genieten van je uitspattingen te weten dat je thuis front sterk is toch?

  Zo zie ik het, de meesten denken helaas direct dat je dan een burger trutje wordt of bent of zo, waar dat idee vandaan komt?

  En dat plannen, ja zo heb ik een mede blogster die niet anders dan onderweg was, crash dagen geleerd… crash dagen? Wat is dat? Nou een rood kruis op mijn kalender en crash neer zetten, waar ik op die dag niets hoef/moet of wat dan ook, het is MIJN dag, hahahaha

  X

  1. Ja wat een goed idee die crashdagen! Altijd maar bezig en onderweg, dat lijkt wel de standaard. Daarom wordt rust en stabiliteit al snel als saai gezien. Het burgertrut-idee inderdaad.

 2. Stabiliteit, balans en uit je comfortzone wow mooie doelen heb je. Die rustmomenten plannen is een hele belangrijke.

  Ik krijg echt energie van de zon en lekker weer verder ook van hardlopen, genieten samen met mijn gezin en al die kleine dingen in het leven die het leven zo groot maken.

 3. Wat een mooi plan om een jaar naar Suriname te gaan. Je reis heeft wat te weeg gebracht zeg! Wat mooi ook dat je nu voelt en het vertrouwen hebt om die stap te zetten. Super.

  Betreft je planningen ben ik het met je eens. Rust in plannen is zo belangrijk, zodat je op dat moment voor bepaalde tijd ook echt even niks hoeft, heel mindfull eigenlijk.

  Mooie blog en mooi om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *