kastjes

Lief huis

Lief huis,

we kennen elkaar nog niet zo lang. Twee jaar geleden kregen we de sleutels naar je hart. Er was niet goed voor je gezorgd, maar wij wilden je wel helpen. Met vele vrienden zijn we uren bezig geweest. De trap hebben we volledig moeten ontdoen van lijmresten, schuren, voorbehandelen en lakken. Een hels karwei waar veel bloed, zweet en tranen van vooral vriendlief in zijn gaan zitten. We hebben je plafonds een nieuw laagje gegeven en de muren een vrolijk groen kleurtje en een leuk behangetje. Ook een fijne en mooie vloer heb ik gelegd en zelfs in al je rare schuine hoekjes ben ik geduldig bezig geweest.

Lief huis, we trokken al snel in terwijl we je nog helemaal niet volledig opgeknapt hadden. Zo graag wilden we bij je zijn. Terwijl we al bij je woonden, hebben we nog hard geklust op de eerste verdieping. Overal stonden dozen en meubels terwijl we je nog niet echt in konden richten. We waren er al, samen met onze twee kattenkinderen. Maar hard werken werd beloond. Je ging weer stralen en werd een mooi en bewoonbaar huis.

moestuin

Lief huis, ook in je grote ruime tuin zijn we aan de slag gegaan. Dat duurde wel even, want na al dat klussen waren we wel even klaar. Wat wel al snel kwam was dat grote gat waar uiteindelijk een moestuin ontstond. Een moestuin waar allerlei zaadjes lukraak werden gezaaid met een beperkt resultaat.

Lief huis, ook al ben je niet echt van ons en huren we je, toch zijn we erg blij dat we jou gevonden hebben. Wij hebben ons best gedaan om je naar onze wensen in te richten. En die inrichting, die is regelmatig veranderd. Ook al heb je je nadelen en is niet alles even handig ingedeeld, al twee jaar geniet ik van iedere dag dat ik bij je ben. Na vakanties kijk ik ernaar uit om terug te komen. Wat een fijn gevoel. Lief en leed heb ik in die korte tijd al met je gedeeld. Weet je nog die overstroming in het begin? Ik kan je niet meer uit mijn leven wegdenken. Je bent een veilige plek en ik zou je niet willen missen.

kastjes

Lief huis, voor mij ben je niet gewoon nog een (huur)huis, voor mij ben je mijn thuis.

Is jouw huis je thuis?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “Lief huis”

  1. Ja mijn huis is ook mijn thuis, ik zit hier deze maand alweer 22 jaar, time flies, en het zou maar voor even zijn, ik was net 22 toen ik hier kwam wonen namelijk, door trek huis, maar goed… ik zit er nog, en ik ga alleen weg als ik terug kan naar oud land zeg ik altijd, maar dan moet ik mij ook weer eens in gaan schrijven ergens, punt is… ik weet niet waarheen, hahahaha

    Mooi geschreven, mensen vergeten vaak dankbaar te zijn voor wat ze hebben, vergeten te zien hoe mooi het is geworden, en ik dank mijn huis ook elke dag en pruts eraan of laat de woningbouw het doen waar nodig en mits kan 😉 Nieuwe keuken, badkamer, andere kleine zaken, al zoveel samen gedaan, en gekregen ook…. en ik geniet er elke dag opnieuw van.

    X

  2. Leuk geschreven, ik heb persoonlijk niks met kopen van een koophuis omdat je alle lasten zelf moet dragen en eigenlijk niet echt iets koopt maar gewoon een enorme schuld bij de bank neemt om ergens te mogen wonen dus ik ben pro huren haha. Fijn dat je zo blij bent me je thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *