kwaku

Kwaku zomerfestival

Nu het weer zo herfstachtig is vind ik het extra fijn om mij bezig te houden met zomerse dingen. Zo ging ik een aantal weken geleden, toen het zonnetje nog volop scheen, twee keer naar het Kwaku festival in Amsterdam. Een multicultureel festival met veel muziek en nog meer eten. Zwijmel mee met de zonnige foto’s!

kwaku

Op de eerste dag dat ik naar dit festival ging, wilde ik er heel graag heen, omdat het Black Hair day was. Er zou extra aandacht zijn voor black hair/ (natuurlijk) kroeshaar. Zoals ik eerder al eens schreef (klik) draag ik mijn haar sinds een jaar in haar natuurlijke staat, in plaats van het te behandelen met allerlei chemische troep. In de grote tent ging ik eerst naar een panel met als onderwerp: Black is beautiful. Direct daarop aansluitend was er een haar- en modeshow Fleur Noire waar de mooiste modellen met de mooiste haren voorbij liepen. Erg leuk vond ik de diversiteit in leeftijd en postuur. Omdat mijn moeder later aansloot ben ik daarna nog met haar en haar vriendin verder gelopen over het terrein. Zoals ik altijd doe kocht ik heel veel eten, nee niet om daar op te eten, maar om mee naar huis te nemen. Ik kocht een maiskolf, bloedworst, Johnnycake, gemberbier etc. En thuis lekker smullen!

kwaku

Een weekend later ging ik weer toevallig met een vriendin. Deze keer was het gelukkig niet zo druk als de week ervoor. We konden prima doorlopen bij de kassa en ook op het terrein was ruimte zat. Weer aten we allemaal lekkere dingen, zoals saté en een maiskolf. Ook luisterden we naar de muziek bij de verschillende podia terwijl we lekker in het gras lagen. Zij kocht een supermooie watervalketting en ik een hele mooie rok met Afrikaanse print. Ik ben echt zo blij met die rok. Heel toevallig was het mijn maat, want ze worden meestal op maat gemaakt. Ondanks dat ik deze keer meer op het terrein zelf heb gegeten, nam ik weer tassen vol met eten mee naar huis.

Ben jij weleens op het Kwaku zomerfestival geweest?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

6 gedachten over “Kwaku zomerfestival”

  1. Wat een leuk verslag. Ik ben in geen jaren naar Kwaku geweest. Elk jaar wil ik wel weer gaan, maar het komt er nooit van. Nu ik dit verslag lees vind ik dat toch weer jammer. Volgend jaar beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *