IloveSu

Kakkerlak

Zoals altijd wanneer ik thuiskom scan ik snel de woonkamer om te zien of er enge tropische beesten zitten. Je weet wel, spinnen ofzo. Van die hele grote met harige poten. Op de deur naar de badkamer zie ik een kleine afwijking die me niet eerder is opgevallen de afgelopen week.

Als ik er naartoe loop zie ik dat het een groot insect is. Nauwelijks zichtbaar omdat het dezelfde kleur heeft als de deur. Het is wel 7 of 8 cm lang. Ik loop rustig weg terwijl ik tegen vriendlief zeg dat er een groot beest op de deur zit. ‘Een kakkerlak ofzo.’ Vriendlief gaat kijken en pakt een plastic zakje. Hij wil daarmee ons ongewenste huisdier vangen. Wanneer hij het zakje dichterbij ziet komen gaat het beest echter lopen. Naar boven terwijl mijn vriend er met het zakje achteraan gaat. Op een gegeven moment zit hij te hoog en loopt ondersteboven op het plafond richting mij en het bed. ‘Kijk uit hoor, ze kunnen vliegen’, zeg ik. Op dat moment zie ik hem zijn vleugels uitstrekken. Nee, dat kan echt niet! Niet gaan vliegen. Ik stap onder de klamboe in de hoop daar veilig te zijn. Het beest besluit godzijdank niet te vliegen, maar loopt terug. Met het laatste restje insectengif spuit vriendlief richting de kakkerlak. Er lijkt alleen lucht uit te komen, maar terwijl hij weer naar beneden loopt glijdt de kakkerlak van de deur af. ‘Het gif werkt’, zegt mijn vriend. Toch rent het beest nog snel achter het tv kastje en vriendlief gaat erachteraan. ‘Daar komt ‘ie, daar komt ‘ie’, roep ik. Mijn vriend tilt zijn voet op en stapt op het ongedierte. Dood!
Nog vol van schrik, dat ding was echt mega, zit ik nog even een blogpost af te typen terwijl mijn vriend al in bed ligt. Wanneer ik plotseling: ‘oh kut, oh kut!’, achter me hoor hoef ik geen twee keer na te denken en sprint richting keuken. De adrenaline stijgt en de keuze is flight blijkbaar en niet fight. Kakkerlakken komen nooit alleen en vriendlief is een ander lid van de familie tegengekomen, is mijn drijvende gedachte. Terwijl ik drie stappen zet en achterom kijk zie ik mijn vriend op de grond liggen. Huh? Als ik terugloop blijkt hij ‘oh kut, oh kut’ uit het bed te zijn gevallen…

Ben jij ook zo bang voor (tropische) insecten?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

9 gedachten over “Kakkerlak”

  1. Whahahahahahahaha van je vriend….. Maar nee, kakkerlakken, wij hebben ooit een plaag gehad in Amsterdam weet ik nog vaag, we moesten 3 dagen de deur uit zodat de verdelgers aan de gang konden, was in de seventies hoor, maar die 3 dagen bij opa en oma midden in de week was wel fijn ja, hahahaha

    Ik hoop dat het bij deze ene blijft!

    X

    1. Ik ook, een paar dagen later moest ik een situatie met een spin oplossen. Een hele grote spin. Uiteindelijk is het een overwinning geweest, maar leuk is anders….

  2. Whahaha geweldig! Ik heb ook eens een kakkerlakken avontuur meegemaakt. Wat zeg ik: meer dan eens 😛 Echt vreselijk die beesten! Ik houd totaal niet van insecten en tropisch ongedierte. Gelukkig ligt Bogotá te hoog voor dit soort ongein, al komen er wel kakkerlakker voor. Soms zie ik die in een park tussen het gras zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *