bruidsschoenen

Ik wil niet trouwen

Ik wil niet trouwen. So, I said it. Toch stond ik afgelopen vrijdag met een groepje vrouwen in een bruidswinkel om jurken te passen. Mijn zus stuurde mij een aantal weken daarvoor een appje met de vraag of ik voor 25 euro bruidsjurken wilde passen. ‘JA, wil ik!’, was meteen mijn reactie. Maar hoezo eigenlijk?

bruidsschoenen

We zouden er een goed doel mee steunen, namelijk KiKa. Nou, dan wilde ik al helemaal. Ik grijp iedere gelegenheid aan om in een trouwjurk gehesen te worden. Nee, ik ben geen bruidsjurkmaagd. Van tevoren moesten we drie jurken uitzoeken op de website. Wat ik het allerleukste vind aan trouwjurken aandoen is om de meest lelijke trouwjurken aan te doen. Met dat in mijn achterhoofd ging ik jurken bekijken, maar er stonden zulke mooie jurken bij dat ik smolt en mezelf wel in zo’n mooie jurk wilde zien. Na een grondige voorselectie had ik eindelijk mijn drie jurken. Op de beruchte dag kreeg ik nog een bericht van mijn zus: “ze hebben er schoenen, lingerie en accessoires. Opmaken mag, is leuk voor de foto’s van de fotograaf die er ook zal zijn.” Wauw, ik had niet eens nagedacht over al die dingen.

bruidsjurk

Op de desbetreffende avond voelde ik me wel wat gespannen, of eigenlijk meer zenuwachtig. Gelukkig was ik niet de enige. Er waren zo’n zes groepjes vrouwen die deze avond wilden meemaken. In de grote winkel hoorde ik overal om me heen hoge opgewonden stemmen. Van de zenuwen heb ik maar veel koekjes en brownies naar binnen gepropt. Met de jurken aan mocht dat trouwens ook niet meer. Daar hing mijn klapstuk: een jurk in een fishtailvorm met kanten mouwtjes  en de illusie van een open zijkant. Heel sexy, omdat hij overal je vrouwelijke rondingen omarmt en het ook lijkt alsof de zijkant open is. Tegenvaller: ze hadden hem in de winkel alleen in maat 34 hangen. Ik heb absoluut niet maat 34, maar gelukkig wilde de coupeuse het wel proberen. Over mijn hoofd lukte niet, want toen ging de jurk niet om mijn heupen, maar toen ik erin stapte paste het net. Daar sta je dan in een pashokje met alleen je string aan en word je gekleed door een vrouw met al haar kleren nog aan. Best raar! Wauw, wat een mooie jurk en wat zag ik er mooi uit! Hupsend bewoog ik mij voort, want ik kon me natuurlijk nauwelijks bewegen in die te kleine jurk. En hierna mocht ik nog drie (!) andere mooie jurken aan met hulp van het coupeuseteam. Ook een strapless zwarte met een hele wijde hoepelrok. Ik voelde me net een prinses. Ongemakkelijk stond ik steeds naar mezelf te staren. Vooral ook omdat de rest van het groepje inclusief coupeuse op zo’n moment ook naar je kijkt en een reactie verwacht. Ben ik dat echt? Wauwie! Ik wil er elke dag wel zo uitzien. Bruidsjurken staan mij gewoon ontzettend goed! Jammer dat ze zo duur zijn. Ik had er best een paar gewild. Hoe regel ik dat? Oh ja… Nee, ik wil niet trouwen.

Wat voor bruidsjurk zou jij uit hebben gekozen?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

17 gedachten over “Ik wil niet trouwen”

 1. Voor een goeddoel zou ik ook wel een bruidsjurk aantrekken, maar dan geen standaard. Ik denk dat ik sowieso geen wit zou willen dragen. Voor een huwelijk zou ik het nooit doen, ze zeggen zeg nooit nooit, maar ik zeg dit met heel veel zekerheid. Mijn man en ik zijn ala 18,5 jaar samen, ik wil tot mijn dood bij hem blijven, maar dat hoeft een papiertje niet voor mij te bepalen.
  Wel leuk hoe je artikel hiermee hebt vormgegeven.

  1. Dankjewel. Als ik al zou trouwen zou ik dat waarschijnlijk ook niet in het wit doen. Ik snap helemaal wat je schrijft. Voor mij hoeft dat papiertje ook niet.

 2. Prachtig, die jurk op de foto!
  Ik wil wel trouwen, denk ik, maar mijn vriend waarschijnlijk niet, dus ergens gaat dat toch tot een compromis moeten komen. Ik snap ook dat er veel mensen zijn die niet willen trouwen, voor die redenen valt ook zeker wat te zeggen.

 3. Echt een geweldig leuk initiatief. De jurk staat je trouwens wat ik ervan kan zien heel erg mooi! Ik wil zelf ook niet trouwen, maar zo’n dagje lijkt me echt wel heel erg leuk haha. Geen idee wat ik uit zou hebben gekozen eigenlijk, waarschijnlijk een hele foute haha.

  Liefs.x

  1. Haha, dat was dus ook mijn voornemen. Maar ja, ik was al eens voor 24 uur met mijn vriend ‘getrouwd’ in een hele foute bruidsjurk. Dus nu toch wat anders.

 4. Lijkt me best wel leuk om een keer zo’n jurk te passen, vooral omdat ik sowieso al niet van de jurken ben en zo’n bruidsjurk is natuurlijk dan helemaal wel bijzonder. Ik heb ook niks met trouwen dus het zal er verder dan ook niet van gaan komen.

 5. Ik weet wel een adresje waar je avondjaponnen in deze stijl voor niet al teveel geld kunt kopen en ook een bruidswinkel die goedkoper de jurken verkoopt, lol, als wilt weten waar, dan lees ik dat wel ergens, hahahaha

  en nee, niet om in te trouwen, maar om gewoon aan te trekken dus 😉 Sommige jurken zijn gewoon zo mooi :d
  X

 6. Wat een leuk idee om dit te organiseren voor een goed doel! En wauw wat zag je er goed uit in die mooie trouwjurk! Toch leuk om het toch een keer meegemaakt te hebben? Bij ons is trouwens wel iets dat gedaan moet worden zeker religieus gezien. Maar kan me wel voorstellen dat anderen dat niet nodig vinden.

  By the way vervelend dat die bloglovinfeed niet werkt, ik zal ernaar kijken bedankt voor het melden

 7. Die jurk staat je zooooooo mooi!
  Ik ben wel getrouwd, in het rood. Ergens lijkt me trouwen in het wit ook erg gaaf (ja, ik ben zo’n sentimenteel persoontje haha), maar ik vond het heel leuk om het net anders te doen. Jurken passen, lijkt me nog steeds geweldig om een keer te doen (mijn jurk was geen officiële trouwjurk, en ik heb dus nooit een pas-iets gehad), maar niet om ook te trouwen; als het aan mij ligt blijf ik altijd samen met mijn man …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *