Ik ben jarig!

Elaintje

Hieperdepiep hoera! Ik ben jarig vandaag en vier dat lekker samen met vriendjelief in het warme Porto! Als je mij op Instagram volgt, had je al foto’s kunnen zien. Ik wilde al langer een keer met mijn verjaardag in het buitenland zijn en dit jaar hebben we dat dus kunnen regelen. Sowieso ben ik een beetje ambivalent over mijn verjaardag vieren. Ik vind het wel altijd leuk om iets speciaals te doen zodat ik mij één dagje in het jaar extra speciaal kan voelen.

Wat heb ik het afgelopen jaar eigenlijk bereikt?

20141010_110245

Buitenland

Mijn voornemen is om jaarlijks een reis te maken naar het onbekende buitenland. Het liefst een land waar ik eigenlijk vrij weinig van af weet. Afgelopen jaar was dit Sri Lanka. Samen met vriendjelief maakte ik een onvergetelijke reis. Sri Lanka is nog zo puur eigenlijk. Helemaal, omdat er nog niet zo lang geleden een grote oorlog woedde. Omdat ze nog niet zo op toeristen zijn ingesteld waren we gedwongen om veel zoals de locals te doen. Heel bijzonder!

Relatie

Vriendje H. en ik hadden eind vorig jaar een hele grote dip in onze relatie. We zijn er echter doorheen gekomen en hebben heel bewust weer voor elkaar gekozen. Sindsdien heb ik ook het idee dat we anders in onze relatie staan. Het is er alleen maar beter van geworden!

Haar

Net zoals veel vrouwen met kroeshaar zat ik iedere twee maanden bij de kapper om mijn haar chemisch te laten behandelen. Dit allemaal, omdat ik het idee had dat mijn eigen haar niet te handelen was. Dat kroeshaar lelijk was en dat het niet paste binnen het ideaalbeeld. Ik ging mij een beetje verdiepen in de Natural hair movement en besloot mezelf te omarmen zoals ik ben. Dus met kroeshaar! Ik deed een big chop en liet al mijn chemisch behandelde haar afknippen. En toen begon de reis. Ik ontdek nog steeds veel over mijn eigen haar en heb zeker geen spijt van de keuze.

Werk

In november kreeg ik te horen dat mijn jaarcontract verlengd zou worden, maar een week later werd er bekend dat alle tijdelijke contracten niet verlengd zouden worden. Omdat mijn contract al in januari zou verlopen heb ik wel een verlenging van een half jaar gekregen, omdat het anders wel erg kort dag zou zijn. Lange tijd was het onduidelijk of ik daarna een contractsverlenging zou krijgen, maar gelukkig kreeg ik eind maart te horen dat ik een contract voor onbepaalde tijd kreeg!

Ontwikkeling

Al langere tijd was ik mij ervan bewust dat er een aantal dingen niet helemaal liepen zoals ze zouden moeten. Het ging dan over hoe ik mij kan voelen in sociale situaties (gespannen) en ook hoe ik daar vervolgens mee omging (onzichtbaar worden). Na de dip met vriendjelief besloot ik op zoek te gaan naar mijn eigen aandeel en ben gestart bij een psychotherapeut. Ook al vind ik het lastig, ik kan hier alleen maar beter uit komen!

Troetelberen op de weg

Ik startte een blog! Ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven, maar deed er al geruime tijd niets meer mee. Tot ik op het idee kwam om een blog te starten. En deze keer echt. Ik heb een domein gekocht en ben aan de slag gegaan. Het is zelfs leuker dan ik had verwacht! Vooral de interactie met lezers, maar ook de lurkers waardeer ik enorm!

20140726_102035

Moestuin

Vorig jaar was ik een moestuintje begonnen, omdat het kon. In de praktijk liet ik hem eigenlijk al best snel links liggen. Dit jaar doe ik een nieuwe poging en ben al maanden iedere dag met al mijn moestuinplantjes bezig. Ik word er echt blij van om te zien dat er groentes zijn die groeien. Helaas zijn er ook genoeg frustraties als er plantjes worden opgegeten door slakken. Toch blijf ik die hard doorgaan en leer ook steeds meer over plantjes verzorgen. Wie weet krijg ik ooit nog echt groene vingers!

Autorijden

Twaalf jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs. Door omstandigheden heb ik jarenlang niet gereden waadoor ik angstig werd om weer achter het stuur te kruipen. Eind vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben weer gaan rijden. Ik heb die rijangst overwonnen en rij nu regelmatig rond in een (huur)auto.

Al met al een prima jaar dus! Ik ga een lekker taartje uitzoeken en er heerlijk van genieten. Waarschijnlijk met veel ijs erbij  😀

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’, Instagram en Facebook!

8 gedachten over “Ik ben jarig!”

  1. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat jullie dat in Porto hebben gevierd, lijkt me een hele mooie stad! En ja, een jaartje ouder, weer een jaartje wijzer geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *