Huidskleurvriendelijke emoji’s bij Whatsapp!

Een paar dagen geleden stuurde ik een Whatsapp-berichtje naar mijn vriend. Ik wilde een emoji toevoegen met een duim omhoog en tot mijn verbazing kon ik opeens kiezen uit zes verschillende huidskleuren van de hand met de duim omhoog! emoji huidskleur emoji huidskleur emoji huidskleur

De meeste mensen die dit lezen, zullen misschien denken: big deal. Maar ik moet je zeggen dat het voor iemand met een andere dan de blanke huidskleur wel degelijk een big deal is. Ik ben fervent Whatsapp gebruiker en ook ondersteun ik mijn berichtjes graag met een emoticon/emoji (is er een verschil?). Op zich stond ik niet heel bewust stil bij het feit dat ik eerder geen keuze had in huidskleur en dat ik altijd een poppetje met een blanke huidskleur moest verzenden. Toen ik laatst echter wel de keuze had, merkte ik pas hoe fijn dat is. De wereld bestaat verre van alleen uit mensen met een blanke huidskleur. We leven in een wereld met ontzettende diverse kleuren mensen. Uiteraard is het nooit mogelijk om alles te ondervangen, maar het is wel een vooruitgang dat er over nagedacht wordt. En dus ook dat er keuzemogelijkheden zijn. Het voelt ergens als erkenning en acceptatie.

emoji huidskleur emoji huidskleur

Ik ben blij dat er steeds meer van dit soort initiatieven komen, want het doet wat met je zelfbeeld als je overal om je heen alleen de ‘keuze’ hebt uit de blanke huidskleur, terwijl je zelf een ander kleurtje hebt. Ik had vroeger bijvoorbeeld alleen maar blanke poppen, omdat er niets anders was of je moest echt heel hard je best doen om iets anders te vinden. Tegenwoordig ben ik blij dat er verschillende kleuren poppen zijn met verschillende soorten haar ook. Mijn poppencollectie nu zou heel divers zijn, gewoon omdat de samenleving heel divers is.

Nogmaals, dit gaat gewoon over Whatsapp en ik wilde graag even delen hoe blij ik ben met de nieuwe mogelijkheden!

Was jij al op de hoogte van de nieuwe opties?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

5 gedachten over “Huidskleurvriendelijke emoji’s bij Whatsapp!”

  1. Ik heb dit inderdaad al een tijdje op m’n telefoon nu. Ik vind het een heel goed idee – ik denk dat mensen zich er minder gediscrimineerd door zullen voelen. Ten minste, dat hoop ik. Zelf merk ik wel dat ik me heel.. racistisch voel wanneer ik ‘m op blank zet. Geen idee waarom, ik ben nu eenmaal blank, maar toch, haha.. Lastig vind ik dat toch steeds.
    Liefs

  2. Ik merkte het toevallig gisteren toen mijn moeder plotseling een andere kleur smiley stuurde dan normaal. Dacht eerst dat de kleur misschien aangepast was, maar ontdekte later dat je nu uit verschillende opties kunt kiezen. Ik denk dat het een goede uitbreiding van Whatsapp is 🙂

  3. Dit zag ik gisteren ook ineens op Whatsapp. Eerst dacht ik “huh, wat is dit”? Nu ik jouw stukje lees kan ik me veel beter indenken hoe het voor jou voelt. Ik stond er nooit zo bij stil. Nu begrijp ik dat het voor mensen met een andere huidskleur juist heel fijn is dat er een keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *