brown beauty boek

Het Brown Beauty Boek

Ik doe eigenlijk bijna nooit aan reviews, maar dit is zo’n speciaal boek dat ik niet anders kan dan erover schrijven. Vlak voordat ik naar Suriname vertrok kwam het Brown Beauty Boek van Benay Weltevreden uit. Op het laatste moment besloot ik hem toch maar te kopen en hoopte dat mijn bagage niet te zwaar zou zijn.

brown beauty boek

Ik ken Benay niet en heb dit boek dus ook niet ‘gratis’ gekregen. Ik schrijf erover, omdat ik het een goed initiatief en een goede ontwikkeling vind. Benay schreef dit boek simpelweg, omdat hier een ontzettend gat in de markt lag. Zoals zij zelf zegt: “In een wereld waar een blanke huid en blond, steil haar de schoonheidsidealen zijn, kan het als donkere jonge vrouw moeilijk zijn om je goed te voelen over jezelf”. Hiermee geeft ze, volgens mij, precies weer wat er speelt bij een grote groep vrouwen met een donkere huidskleur.  Sinds een paar jaar ben ik een beetje bezig met beauty en ik merk hoe lastig het is om bijvoorbeeld de juiste tint foundation te vinden (omdat de donkerste kleur nog steeds vijf tinten lichter is dan mijn huidskleur), of überhaupt make-up die niet wegvalt tegen mijn huid zodra ik het opsmeer. Vrouwen met een lichte huid kunnen iedere willekeurige winkel binnenlopen en hebben een grote keuze uit een heleboel make-up. Als brown beauty moet je naar ‘speciale’ winkels die over het algemeen ook nog eens stukken duurder zijn. Als je jezelf continu niet terug ziet in zoiets simpels als bijvoorbeeld make-up, is het moeilijk om je goed te voelen over jezelf. Het is alsof je er niet toe doet, alsof je niet belangrijk genoeg bent.

brown beauty boek

Blij als een kind was ik toen ik het Brown Beauty boek zag liggen. Een boek niet alleen over beauty, maar ook over verzorging van de donkere huid en haar. Benay vertelt in het boek over haar eigen persoonlijke ervaring en dus ook over de fouten die ze zelf heeft gemaakt. Er komen tevens experts aan het woord zoals schoonheidsspecialisten. Er bestaan misschien wel andere boeken voor brown beauties, maar sowieso niet in het Nederlands. Aangezien ik mij de afgelopen jaren wel wat heb verdiept in beauty en verzorging van mijn donkere huid herkende ik wel wat dingen uit het boek. Toch staan er ook nog veel dingen in die ik niet wist. Benay richt zich op verschillende tinten van de donkere huid wat het dus een prettig boek maakt voor de lichtere brown beauty, maar ook de donkere brown beauty.

brown beauty boek

Ik ben blij dat ik het boek heb gekocht. Het ziet er ook gewoon mooi uit en er staan prachtige foto’s in! Maar ik ben eigenlijk vooral blij dat er een uitgever was die zag dat het nodig was om dit boek uit te geven. Ik kocht hem in de boekhandel, maar hij is ook gewoon te koop bij Bol.com.

boek

Weet jij veel over de verzorging van je huid?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “Het Brown Beauty Boek”

 1. Nu je het zegt, als blanke Indo, ja die heb je dus ook, kan ik dus gewoon mee met dat blonde gedoe qua verzorging en make up, dus sta ik hier niet bij stil. Toch, reizen er hier in Almere telkens meer winkeltjes op voor de donkere huid denk ik dan, ben er nooit binnen geweest, maar kun je het daar ook niet vinden dan? Ik dacht eigenlijk van wel, speciaal voor… de donkere huid.

  En ja, door ervaringen weet ik de verzorging van mijn huid en haar, en zelfs dat is voor elk mens weer anders, de huidskleur maakt niet eens uit. toen ik tiener was heb ik ook weleens een boek over beauty gelezen natuurlijk, uit de bieb, en zelfs bij een blanke huid heb je al verschillende soorten huidtypes, waarom zou dat met andere huidskleuren anders zijn? De t-zone, de droge zone, de matte zone of zo, weet ik veel, zoveel info. maar wat voor de één werkt hoeft voor de ander niet te werken.

  Dit klinkt als een goed boek in elk geval!

  X

  1. Die winkeltjes die jij bedoelt zijn haarwinkeltjes. Met haarverzoringsproducten dus. Vaak verkopen ze ook wel wat make-up, maar ook erg weinig.
   Huidskleur maakt dus wel uit. De samenstelling is anders. De donkere huid maakt bijvoorbeeld veel meer talg aan en bevat meer melanine. Andere samenstelling is andere verzorging. Een blanke vette huid is dus wel degelijk anders samengesteld dan een donkere vette huid.

 2. Wat goed dit zeg! Het boek ziet er ook erg mooi uit. Ik zou wel meer over de verzorging van mijn huid willen weten maar ik neem nooit de tijd om me er goed in te verdiepen. Vind andere dingen veel leuker haha

 3. Dat klinkt inderdaad als een goed boek. Ik heb weleens vaker over het foundation issue nagedacht voor donkerdere huidskleuren, die zie je namelijk veel te weinig. Zelf weet ik veel te weinig over huidverzorging, ik heb soms het idee dat ik maar wat doe ;). Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *