paddenstoelen

Weer herfstweer

Het is vandaag 21 september. De dag waarop officieel gezien de herfst begint. Het jaargetijde na de zomer. Na een aantal maanden te hebben gehad met wat hogere temperaturen, zo min mogelijk regen, veel festivals en een aantal terrasjes, breekt een aantal maanden aan die er weer heel anders uitzien.

Wat kan de herfst toch mooi zijn. De temperaturen dalen iets. De blaadjes aan de bomen verkleuren. Die mooie oranjerode bladeren vallen van hun takken af en vormen een prachtige deken op de grond. De bomen worden kaler. Paddenstoelen piepen tevoorschijn. Het zonnetje is iets wateriger. Er valt vaker regen uit de hemel. Alles wordt weggespoeld. Al het oude maakt een begin met plaats maken voor het  nieuwe. Er wordt weleens gezegd dat de herfst laat zien hoe mooi het is om dingen los te laten.

Bij de koudere temperaturen horen ook gezellige avonden thuis op de bank met een warm vest. Of met een dekentje. Kaarsjes aan en een kopje warme thee erbij. Die heerlijke pantoffels trek je weer uit de kast. Je kan weer laagjes kleding over elkaar dragen. Je laarzen krijgen weer een functie. Voor slippers is het te koud, dus bungelen er weer vrolijke sokken aan je voeten.

Niets is heerlijker dan na een flinke regenbui thuiskomen en een warme douche of een warm bad nemen. Niets is fijner dan wanneer het toch net iets kouder was dan je had ingeschat thuiskomen en je lekker warm aankleden. Niets is prettiger dan in de herfst een kopje warme soep naar binnen werken.

Als de zomer is geweest kijken veel mensen weer uit naar de herfst. Het is fijn dat de jaargetijden wisselen. Dan heb je door dat de wereld niet stilstaat. Hij is in beweging. Het leven gaat door. Hoe is dat dan in landen waar de herfst niet bestaat? Waar het altijd warm weer is? Het is een beetje gekke gewaarwording dat in Nederland mensen alweer bezig zijn met de herfst. En dat Nederland er straks weer heel anders uitziet. Op mijn tijdlijn en op blogs kan ik van een afstandje meekijken, maar het blijft vreemd dat ik er hier niets van voel. Onze ‘herfst’ ziet er ongeveer hetzelfde uit als de ‘zomer’. En ja, de wereld lijkt hier ook stil te staan. En I’m loving it! Die Hollandse herfst kan mij gestolen worden. Geef mij maar deze warme dagen met veel zon. En vraag het me opnieuw als de winter begint. Wie weet ben ik dan wel klaar met die 30 graden hier. (NOT) #Jeweethetnooit

Zou jij in een land willen wonen zonder seizoenswisselingen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

12 gedachten over “Weer herfstweer”

  1. Ik denk dat als ik hier langer zou wonen dat ik het ook wel zou missen om even letterlijk een frisse neus te halen. Dan zou ik ‘lekker’ even een paar weken naar Nederland haan!

 1. Ik zeg al van jongs af aan, dat zou ik willen proberen, het eerste wat ik ooit zei tegen mijn moeder, toen ik 7 jaar was en ontdekte dat Australiërs nu de zomer ingaan, en dus kerst op het strand vieren? Dat wil ik OOK, whahahahaha Al kent een deel van Australië wel degelijk harde winters etc.. en seizoenswisselingen maar het andersom mee maken, JA. Zo ook een land waar het inderdaad constant gelijk blijft… dus voor een jaar eens elders zitten. OM het te ervaren wat ik fijner vind.

  X

  1. Ja het is best gek om kerst en de jaarwisseling in de zon te vieren. Vooral ook omdat alle kerstartikelen altijd zijn afgebeeld met sneeuwvlokjes en dat soort winterdingen.

 2. Hmm, van mij mag het een half jaar lang 25 graden zijn en een half jaar lang 5 graden. Ik hou van het zonnetje (als ie niet te heet is), maar ik hou ook van kou. Gelukkig hebben we het niet zelf voor ’t kiezen haha. Liefs.x

 3. Haha leuk 🙂 we zitten in hetzelfde schuitje! Hier blijft het ook hetzelfde weer het hele jaar door, maar geen 30 graden in Bogotá. Bogotá lijkt soms eigenlijk best wel op de herfst haha 🙂 Ja ik kan dus wel wonen zonder seizoenswisselingen. Maar heel soms mis ik het, bijvoorbeeld de knusheid bij de kaarsjes in de winter of lekker even de warmte in de zomer (al kan ik dat oplossen door gewoon even een uurtje buiten Bogotá te rijden haha). Maar over het algemeen vind ik het wel prettig zo!

  1. Ja, als ik hier voor altijd zou wonen zou ik het ook wel missen hoor. Jij hebt het dan eigenlijk ideaal: je woont in de herfst, maar hebt altijd de zomer om de hoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *