backpack

Help, ik ga kamperen!

Whaa, ik ga kamperen! Dit weekend al! In een bos! Kan ik dat wel? Een hele nacht! Eén nacht? Ja, één nachtje kamperen…

backpack

Ik kom niet uit een gezin waarbij het de normaalste zaak was om iedere zomer te kamperen in Zuid-Frankrijk. Volgens mij heb ik überhaupt nog nooit een camping van dichtbij gezien. Of nee, toch wel. Ik heb al eens eerder ‘gekampeerd’ op een camping met een vriendin tijdens Oerol. Dat was ook één nacht en eigenlijk hebben we alleen in de tent geslapen. Verder had het volgens mij niets weg van echt kamperen. Aangezien vriendlief helemaal into bushcraft is, uhuh, Google dat maar eens, heb ik toegestemd om een nachtje in de wildernis door te brengen. Dus nee, we gaan niet kamperen op een camping met normale sanitaire voorzieningen. We staan niet op een veldje wat er speciaal voor is om daar met je tentje op te gaan staan. Er zijn geen andere mensen voor de gezelligheid. Er zijn geen campingwinkeltjes. Er is geen campingbeheerder.

Nee, wij gaan op één van de wildkampeerplekken in Nederland kamperen. Dat betekent dat we een plekje midden in het bos zoeken en daar een tentje neerzetten. Ja inderdaad, wel een tentje. Daar heb ik om gevraagd. Als vriendlief in zijn eentje gaat ligt hij alleen onder een recht stuk zeil wat verder dus open is aan alle kanten. Alle muisjes, spinnetjes en reeën kunnen dan dus zo over hem heen denderen. Dat vind ik nog iets teveel natuur naar mijn idee. Ik ga alleen mee als ik in een tentje mag. Maar dan liggen we daar dus midden in dat bos. Als ik moet toiletteren doe ik dat even verderop tussen de bomen. En als ik een number 2 moet doen, tsja dan graaf ik een kuil en ga daar boven hangen? En hoe dat nou precies werkt met koken? We hebben geen gasbrandertjes ofzo. Dat is ook wanneer vriendjelief zijn ontzettend mannelijke bushcraftskills aan mij kan showen. Misschien moeten we wel noten en zaden zoeken in het bos. Daar kan ik vast nog wel mee leven. Maar opeens besefte ik mij dat we daar dus met zijn tweetjes midden in dat bos komen te zitten. Wat moeten we daar dan de hele dag doen, vroeg ik vriendje H. Er is geen tv en geen internet. Er zijn alleen bomen en geluiden. En wij. Ieks!

Haha, ik ga een nieuwe kant van mijzelf ontdekken en ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Uiteraard verwacht ik niet alleen maar ellende. Vriendje H. is zo’n man die van vuurtjes stoken houdt. Het lijkt mij wel heel gezellig met zo’n knapperend vuurtje bij de tent. Heerlijk wegmijmeren. In gedachten verzonken zijn. Ook lijkt het mij stiekem ook wel lekker knus zo samen in een tentje. Samen alleen op de wereld. Als je niets van mij hoort en leest dit weekend, weet je waarom. Ik ga namelijk kamperen. In een bos. Een hele nacht…

Hou jij van kamperen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

12 gedachten over “Help, ik ga kamperen!”

  1. Goed zeg! Een nachtje moet vast te overleven zijn 🙂 Ik ben geen fan van kamperen (de enige keer dat ik het heb gedaan is mijn tent helemaal ondergelopen door erge regen) maar met warm weer in de avond bij je tentje zitten vind ik zeker niet verkeerd!

  2. Ik ben zo benieuwd naar hoe je het gaat ervaren! Op deze manier heb ik het ook nog nooit gedaan, maar het lijkt me toch iets dat je once in je lifetime moet gedaan hebben! 😉

  3. Heel benieuwd hoe je het gaat ervaren. Kamperen, het is niet meer aan mij besteed. Ooit wel eens op een camping gestaan en in een tent op een festival. Maar geef mij maar een huisje of hotel om in te verblijven!

  4. Nou, ik vind kamperen prima mits wel in een stacaravan! Meestal gaan we 1 weekend in de zomer met onze tent naar de camping waar wij mijn ouders staan maar dan hoeven we er alleen maar in te slapen en schuiven voor de rest bij mijn ouders aan. Groot nadeel vind ik toch wel dat je niet het toilet bij de hand hebt…

  5. Kamperen op een camping vond ik altijd toch wel wat hebben, maar zo in de bushbush met helemaal niks zou ook niet echt iets voor mij zijn gok ik. Hopelijk ben je niet na een uur al gillend weggerend! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *