blog

Heerlijk die blogwereld!

Als blogger lees ik zelf ook dagelijks blogs van anderen. De laatste tijd zie ik vaak blogposts voorbij komen waarin geklaagd wordt over onze blogwereld. Men is ontevreden en teleurgesteld en vindt dat er steeds meer wordt verwacht van bloggers. Ik vind het heerlijk die blogwereld!

Veel bloggers gaan samenwerkingen aan met bedrijven en ontvangen producten of uitjes onder allerlei voorwaarden die van tevoren zijn afgesproken. Daar schrijven ze dan over en vervolgens zie je over hetzelfde onderwerp dertig verschillende blogposts verschijnen. Heerlijk toch? Sowieso zijn samenwerkingen belangrijk, anders tel je echt niet mee.

Als het over bloggers gaat, denken de meeste mensen aan beautybloggers. En ja MAC is dan gewoon een goed make-upmerk. Als je iets over dit merk wil weten, hoef je alleen maar naar een willekeurige blog over beauty te surfen. Easypeasy!

Bloggers reageren op blogs van andere bloggers. Veel reacties onder blogposts komen dus ook van anderen die zelf ook een blog hebben. Is het niet fijn dat iedereen elkaar op die manier probeert bij te staan?

Bloggers leggen elkaar hoge eisen op, want je foto’s moeten wel semi-overbelicht zijn, je moet wel een goede locatie hebben voor je outfitposts en al deze foto’s moet je wel echt met een spiegelreflexcamera maken. Het liefste dat ene merk met een 50mm lens. Ik had daar zelf nog niet over nagedacht, maar dankzij de blogwereld daag ik mezelf meer uit!

Als blogger moet je veel bezig zijn met je bezoekersaantallen, want je wil natuurlijk wel dat je blog groeit. Ja, zonder lezers zijn we nergens. Hoe fijn is het om iedere dag naar Google Analytics te staren en uit te vinden wat alles betekent?

Als je op de ene blog reageert is het wel de bedoeling dat die ander ook bij jou reageert. Zo helpen we elkaar. We weten toch allemaal hoe leuk het is om een reactie te krijgen?

En ja alle reacties tellen, dus ook die haatmail of haatcomment onder je post. Yes, nog een reactie erbij!

Bloggen doe je tegewoordig echt niet meer, omdat je het leuk vindt om een beetje te schrijven. Bloggen is hardcore en zonder goed doordacht plan kom je er gewoon niet. Waar niet? I don’t know

Ja, de hedendaagse blogwereld is veranderd ten opzichte van vroeger. De blogosfeer is een eigen samenleving met haar eigen regeltjes en wetten. Het is even wennen, maar ga er vooral in mee. Dan ga je zelf ook zien hoe fijn het is, die bloggers in hun blogwereld.

En oh ja, er wordt veel geklaagd over blogland, er vinden teleurstellingen plaats en veel bloggers zijn jaloers op andere bloggers. Wat, hoe kan dat?

Blogland lijkt soms net het echte leven! Heerlijk toch?

Tijdens het schrijven heb ik heel hard met mijn ogen geknipperd 😉

Wat vind jij heerlijk aan de blogwereld?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

15 gedachten over “Heerlijk die blogwereld!”

 1. Och, ik vind bloggen leuk en ik word af en toe zo moe van al die regeltjes. Ik doe wel eens mee aan een overbelichte foto haha mits ik zelf het resultaat ook mooi vind van de foto 🙂

 2. Ik word echt knettergek van die regeltjes, ik ben een belabberde fotograaf en het maakt me echt niet uit haha. Ik fotografeer gewoon met mijn ipad, wanneer je prachtige foto’s wilt zien dan moet je maar gewoon even op Google zoeken. Ik moest echt lachen toen ik deze post las, echt perfect omschreven. Tegenwoordig moet je ook vreemde gewoonten hebben, zodat je uniek bent en je blog uniek is. Hmm … ik blog nu een halfjaar, en ik trek me niks aan van deze bullshit. Ik blog waar ik over wil, en als ik vind dat mijn blog nodig toe is aan verandering dan doe ik dit.

  Geweldige post, en geweldig blog 🙂

  P.S. Ik vind bloggen wel geweldig hoor haha.

 3. Gewoon bloggen voor jezelf en volgens je eigen gevoel 😉 en niet te veel kijken naar anderen want dat verpest het echt!
  Hier een mamablogger die veel gelukkiger was voor ze de facebookgroepjes vol ongeschreven regels ontdekte hahaha! Ik heb het nu los leren laten en geniet weer met volle teugen van de blogwereld 🙂

 4. Dicht bij jezelf blijven klinkt zo suf, maar het is wel zo. Doe wat je zelf wilt en geloof in jezelf. Ik heb besloten me er weinig van aan te trekken en mijn eigen ding te doen.. en hopelijk wordt dat ook door mijn lezers gewaardeerd haha! Lfs Josine

 5. Het lijkt me verschrikkelijk om elke dag naar Google analytics te kijken. Doe ik maximaal 1x per week, gelukkig want ik had mijn code vergeten terug te zetten na mijn nieuwe layout. Tja boeiend, dan maar een week minder statistieken. Ik blog omdat ik het leuk vind, niet om elke dag bezig te zijn met statistieken en groei.

  Voelt btw ook een stuk fijner hoor, om daar niet mee bezig te zijn.

 6. Wat een heerlijk vrolijk artikel!
  Ik blog nu zo’n 2,5 jaar en heb nog niets gemerkt van haat, jaloezie of een ander iets niet gunnen. Iedere keer als ik een lieve reactie op mijn posts krijg verschijnt er een lach op mijn gezicht, mijn bezoekersaantallen vlogen de pan uit gisteren en ik won deze week een douche pakketje via een andere blogster. Had ik al verteld wat ik zo leuk vind aan het bloggen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *