Hé dief van mijn fietsrekje!

fietsrekje

Hé dief van mijn fietsrekje,

woensdag fietste ik in de vroege ochtendkou tien minuten naar het busstation om naar mijn werk te gaan. Na een lange werkdag besloten vriendlief en ik spontaan om sushi te gaan eten. Dan zou ik alleen niet meer langs mijn fiets komen die avond en moest die dus ‘overnachten’ bij het busstation. Ondanks dat dat in de middle of nowhere is, had ik er alle vertrouwen in. Het was al eens eerder voorgekomen namelijk en mijn fiets had dat gewoon overleefd. Nou had ik de volgende dag ook een eetafspraak na werk waardoor fietsjelief nog een dagje in de kou moest blijven staan. Gelukkig kon ik in het voorbijrijden met de bus zien dat hij nog trouw stond te wachten. Toen ik ’s avonds mijn fiets weer mee naar huis kon nemen, was ik blij, want ik had hem toch gemist.

Totdat ik mijn achterlicht aan wilde doen en zag dat die ontbrak. Tsja, dat was misschien te verwachten in deze stad. Maar toen ik naar de voorkant van mijn fiets keek om het voorlicht aan te doen, viel mij op dat daar iets groots miste: het voorrekje van mijn fiets! What the fuck! Heeft iemand serieus de tijd genomen om het rek van mijn fiets af te schroeven? Is dit wel mijn fiets? Ja, de sleutel paste, dus ik stond bij de goede fiets. Maar huh, kan ik nog wel fietsen dan? Ja, mijn fiets was verder intact. Oké, even wachten, ik probeer het mij even voor te stellen. Je ziet een fiets staan en vist je schroevendraaier uit je broekzak. Aangezien het er toch uitgestorven is in de avonduren, maar eigenlijk ook overdag, kan je rustig je gang gaan. Zo’n rekje had je net nodig dus dat kwam even mooi uit.  Vervolgens had je het rekje in je handen en dacht je: het is al zo lullig dat ik dat rekje steel, dus het minste wat ik kan doen is dat wiel weer vastschroeven. Wat?

Nou ja, ergens wel aardig van je. Maar nee, helemaal niet aardig. Je moet gewoon met je vingers van mijn spullen afblijven! En wat brutaal eigenlijk. Gewoon een onderdeel van een fiets afschroeven alsof dat iets vanzelfsprekends is. Alsof ik er geen moeite voor heb gedaan om dat rekje in elkaar te zetten en erop te schroeven. Ik ben er ook een beetje van in de war, omdat je toch ook mijn fiets wel weer in elkaar hebt gezet. Maar ik mis dat rekje wel en nu moet ik weer een nieuwe kopen. En ja, moet ik die dan gaan vastzetten met een slot ofzo? Maar dan moet ik al mijn fietsonderdelen vastzetten, want met een schroevendraaier kan je in principe mijn hele fiets uit elkaar halen. Te bizar toch? Ik heb er geen woorden meer voor…

Wat vind jij hier nou van?

I’ll keep you posted!

Elaintje

2 gedachten over “Hé dief van mijn fietsrekje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *