Fabulous en mindful

zonsondergang

Deze week even geen Maandag Moestuindag, maar iets heel anders namelijk Mindfulness. In februari deed ik al een poging om dagelijks een mindfulnessoefening te doen. Ik kwam er al snel achter dat dat te hoog gegrepen was (klik). Nu het juni is ga ik mij opnieuw mindful opstellen. Ik heb er een boek bij besteld waarvan de titel mij ontzettend aansprak: Tranquilista: Fabulous en mindful door het leven. Nou, dat is precies wat ik wil! Vooral dat fabulous 🙂

Ik ga het deze keer anders aanpakken dan in februari. Toen wilde ik iedere dag even gaan zitten (of liggen) en mindful zijn. Nou, vind daar maar tijd voor op dagelijkse basis. Het lukte mij in ieder geval niet. Maar om mindful te zijn hoef je helemaal niet stil te gaan zitten of liggen. Je kan mindfulness ook toepassen juist op je dagelijkse activiteiten. Zo is mijn nieuwe plan dus om twee keer per dag mindful te zijn tijdens het fietsen van en naar de bus. Zo start ik mijn werkdag op een mindvolle manier en eindig ik mijn werkdag idem dito. Als ik nog tijd over heb of op vrije dagen, kan ik kijken of ik een (extra) momentje kan vinden om even rustig te gaan zitten (of liggen) om een uitgebreidere mindfulnessoefening te doen.

Ik wil mindfulness wel graag gaan toepassen op mijn dagelijks leven. Ook omdat ik hoop dat ik daarmee beter in contact kom met mezelf en met wat ik precies voel, denk of wil. Ik zal ook weer een tussentijdse update geven over mijn proces.

Heb jij nog tips om mindfulness te integreren in het dagelijks leven?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin’Instagram en Facebook!

4 gedachten over “Fabulous en mindful”

  1. Wat goed dat je dit zo bewust op pakt. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. So keep us posted.

    Ik heb hier denk ik geen discipline voor om even rustig te zitten. Waar een wil is, is een weg uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *