kwark met cruesli

Eetdagboek

ร€ la Grazia heb ik in de week van 5 mei een eetdagboek bijgehouden. Ik dacht dat er hele vreemde dingen in zouden komen te staan, maar het valt erg mee.

Ik ontbijt met de halve pizza calzone met shoarma van gisteren, heerlijk!

Maandag:

Ik ontbijt op mijn werk met een kop warme chocolademelk en een kom vanillekwark met chococruesli . Gedurende de dag vul ik steeds mijn kan met een 0,5 liter water. Voor de lunch eet ik een heerlijke salade die ik gisteravond thuis al had gemaakt. Er zit in: couscous, avocado, zoete aardappel, veldsla, tomaat en gerookte kip. Aan het einde van mijn werkdag heb ik mijn waterkan 3,5 keer leeggedronken. Tussendoor heb ik op mijn werk geen tijd om te eten. ’s Avonds heeft mijn vriend krieltjes met een hamburger en salade voor ons klaargemaakt. Later op de avond eet ik nog een stuk monchoutaart en een handje Bugles. Ook drink ik nog een halve liter water.

Dinsdag:

kwark met cruesli

Ik start de dag met een kop thee en vanillekwark met chococruesli en chiazaad. Ik heb een vrije dag, dus mijn lunch bestaat uit een stuk monchoutaart ๐Ÿ˜Ž . Tussendoor eet ik een zakje Snack-a-jacks leeg wat ik gisteren in huis heb gehaald. Bij het avondeten fabriceer ik een risotto met uit, tomaat, paprika, rauwe ham en pijnboompitjes. Erbij serveer ik een salade van tomaat en komkommer. Het eten is eigenlijk gewoon een mix van alles wat we nog in huis hadden en op moest. Gedurende de dag drink ik tussendoor water en vul mijn 0,5 liter fles vier keer bij. ’s Avonds op de bank drink ik nog een kop thee met een stroopkoek erbij.

Woensdag:

Ik ontbijt weer op mijn werk met een kop warme chocolademelk en een Vlugge Japie (de Snelle Jelle van Lidl). Voor de lunch heb ik weer een goddelijke salade gemaakt met veldsla, mais, gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en avocado. Mijn waterkan wordt weer regelmatig gevuld. Ik kom uit op drie keer een gevulde kan. Aan het einde van de middag drink ik ook nog een kop thee. Vriendlief heeft wederom gekookt. We eten carpaccio van prosciutto met pijnboompitjes vooraf. Daarna hebben we zijn specialiteit: pasta met tonijn en pesto. Ook drink ik nog een halve liter water.

Donderdag:

Wederom begin ik mijn werkdag met een kop warme chocolademelk en een Vlugge Japie. Ik heb deze keer geen lunch meegenomen, dus ik haal in het personeelsrestaurant een bakje salade. Ik kan nooit kiezen dus gooi een aardappelsalade, pastasalade en komkommersalade door elkaar heen. Ook zwicht ik voor de bamischijf. Tussendoor eet ik een fruitreep. Mijn waterkan is aan het einde van mijn werkdag vier keer leeggedronken. Ik eet ’s avonds alleen en heb geen zin om te koken dus ik haal een patatje oorlog. Erbij drink ik een blikje cola. En nog een halve liter water

Vrijdag:

Vandaag ontbijt ik met warme chocolademelk en vanillekwark met chococruesli. Voor de lunch heb ik twee sneetjes bruinbrood mee belegd met rauwe ham en avocado. Ook vandaag vul ik mijn 0,5 liter waterkan vier keer. Vriendlief heeft geen zin om te koken en ik ook niet, dus we bestellen allebei een pizza calzone met shoarma. Heerlijk, maar ik kan maar de helft op. De andere helft bewaar ik voor morgen. Om alles weg te spoelen drink ik nog een halve liter water.

Zaterdag:

Ik blijf wat langer in bed liggen en krijg een kop thee op bed van mijn vriend. Als ik een beetje wakker ben verwarm ik de oven. Ik ontbijt met de halve pizza calzone met shoarma van gisteren, heerlijk! Iets na lunchtijd ga ik wat drinken met een vriend en neem ik een glas thee, een cappuccino en we delen een bittergarnituur. Vriendlief heeft gekookt en als avondeten hebben we rijst met kip, roerbakgroenten en satรฉsaus. Het is zaterdag dus Sinnersnight. Ik eet veel teveel snoep en ijs! Aan het einde van de dag kom ik uit op drie 0,5 liter kannen met water.

Zondag:

patat oorlog

Ik krijg van vriendje H. een glas verse jus d’orange en een kop thee op bed zodat ik kan blijven liggen. Als ik wakker ben neem ik vanillekwark met blauwe bessen, chiazaad en cacaonibs. Ook drink ik een halve liter water. Met mijn vriend en moeder ga ik naar een comedyvoorstelling. Daar eet ik een Surinaamse bara met veel peper. Ook drink ik biologische frisdrank Bionade. Als de voorstelling klaar is, is het al een beetje etenstijd dus we eten samen een patatje op het station. Thuis aangekomen merk ik dat ik veel te weinig heb gedronken en drink nog een halve liter water.

Hoe gezond eet ik?

Mijn week begon aardig goed en regelmatig met lekkere salades. Richting einde van de week werd het steeds ongezonder met patat en pizza en natuurlijk de Sinnersnight. Ook goed om te merken dat ik toch aardig wat water drink op een dag. Normaal gesproken ben ik soms nog bang dat het niet voldoende is. Die salades probeer ik erin te houden want dan heb ik ook minder behoefte aan tussendoortjes. Met mijn gewicht van 70kg bij een lengte van 1.78m ben ik op zich tevreden.

Hoe gezond ziet jouw eetdagboek eruit?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

7 gedachten over “Eetdagboek”

  1. Leuk artikel! En nu heb ik ook zin in monchoutaart haha. Ik eet niet super ongezond maar ook niet heel gezond. Overdag gewoon brood en fruit en avondeten wordt gemaakt door m’n ouders, maar das ook altijd wel gezond. ’s Avonds eet ik wel vaak chips of chocola. Ach als ik het zo zie, valt het best mee ๐Ÿ™‚

  2. Wat knap dat je dit zo goed hebt bijgehouden. De salade van maandag lijkt mij heerlijk (share? ;-)).

    Pizza in de ochtend is iets wat ik altijd heb willen doen maar het lukt mij niet ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *