butterfly tattoo

Een tattoo laten zetten

Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, heb ik nog niet zo heel lang geleden een nieuwe tattoo laten zetten. Hier in Suriname. En ik ben er ontzettend blij mee. Op het einde wilde ik echt heel hard gaan huilen, maar ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Hè!

Een hele tijd geleden ben ik begonnen met navraag doen bij mijn Surinaamse vrienden en kennissen: waar heb jij je tattoo laten zetten? Ik bekeek foto’s van het werk van die tattoo artists en uiteindelijk bleven er twee over. Twee die ik allebei serieuze kandidaten vond. Ik besloot bij hen allebei langs te gaan in hun shops.

tattoo schets

Na wat getwijfel maakte ik een keuze, ook nadat ik erachter kwam dat ik met deze meer gezamenlijke mensen kende en ik nog wat navraag heb gedaan en online onderzoek. Op Goede Vrijdag ging ik dus naar hem toe. Via Whatsapp hadden we de vorige avond besproken dat ik om elf uur welkom zou zijn. Degene die hem had aangeraden had al gezegd dat hij sowieso niet op tijd zou zijn. Ik kwam dus om kwart voor twaalf aan bij de shop. Dicht, dus ik belde even: Ja mevrouw (we zijn even oud), ik kom eraan hoor. Een uur later kwam hij aanrijden met een taxi. Tsja, alleen in Suriname hè haha.

vlinder tattoo

Ik liet hem weer even opnieuw wat plaatjes zien van wat mijn bedoeling was. Hij begreep het en ging aan de slag. Op mijn rug maakte hij een schets. Gewoon zo uit de losse pols. Toen was het tijd voor het echte werk. Ik checkte nog even of hij echt een schone naald gebruikte en toen gingen we aan de slag. Gek hoe dat dan gaat. Het was alweer elf jaar geleden sinds mijn laatste tattoo, maar zodra ik het geluid hoorde klonk het weer zo vertrouwd. Ook het gevoel van de naald in mijn huid. Pijn doet altijd het minste pijn als je er niet van weg probeert te gaan, maar je er juist aan overgeeft. Dus de pijn echt voelen en er juist naartoe gaan. Dat is mijn tactiek en daarom was ik ook alleen gegaan, geen afleiding. Met gesloten ogen concentreerde ik mij op de pijn. En het viel mee. Tot de helft. Hoe hoger op mijn rug, hoe pijnlijker eigenlijk. Halverwege de tweede helft wilde ik een pauze en toen ik mijn ogen open deed merkte ik dat ik duizelig was. Wauw, heftig. Mijn rug werd steeds gevoeliger en pijnlijker en op een gegeven moment vroeg ik zelfs of we niet gewoon konden stoppen haha. Het laatste kwartier was het heftigst en ik heb toen ook meerdere keren op het punt gestaan om heel hard te gaan huilen. Gelukkig was het na anderhalf uur klaar. Eigenlijk heel snel dus als je kijkt naar de gedetailleerdheid van het geheel. Ze zijn trouwens niet schuin gezet, maar dat lijkt zo door de hoek waarin de foto is genomen en ook hoe ik zelf zit.

butterfly tattoo

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn tattoo. Het is een mooi aandenken aan dit hele bijzondere jaar.

Heb jij tatoeages of het weleens overwogen?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

6 gedachten over “Een tattoo laten zetten”

 1. Ik vind m zo gaaf!
  Volgens mij had ik dat al gezegd, maar bij deze nogmaals. Echt heel mooi.

  Ik heb zelf een aantal kleine tattoo’s en als ik soms hoor hoelang iemand moet zitten, weet ik niet of ik daar het geduld voor zou hebben. Wat je schrijft over die naald en concentreren op de pijn is wel herkenbaar inderdaad. Ergejs vind ik dat ding ook wel een vertrouwd geluid maken.. ik zag er de laatste keer best wel tegenop, maar toen ik dat geluid weer hoorde ging die spanning zo weer weg. Zo apart.

  Anyway. Erg mooi nogmaals!

 2. Heel mooi! Ik heb nooit overwogen een tattoo te nemen en zou het denk ook nooit doen. Ik kan echt niet tegen pijn en ik wil ook niks op mijn lichaam. Maar zeg nooit nooit he 😉

 3. Ik vind het supergaaf en knap ook. Overgave, ja dat is heel belangrijk bij dit soort werk 😉

  Ik heb er zeker wel aan gedacht, en ik weet ook waar, en welke kant op, de Keltische knopen en dan mijn onderrug eventueel, maar het is er nog nooit van gekomen en gezien mijn aandoening weet ik ook niet of het wel zo slim is 😉

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *