gossipgirl

Een Gossip Girl-leven

Vorige week keek ik het laatste seizoen van Gossip Girl af. Dit was niet de eerste keer hoor. Ik denk zelfs dat ik alle seizoenen al vijf keer heb gezien. Ja, ik ben zo iemand die films en series meerdere keren kan kijken. Vooral omdat ik misschien de grote lijn wel onthoud, maar dus niet wat ondertussen gebeurt. En dat vind ik het leukste aan films en series.

Meestal begin ik met Gossip Girl als ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Ik heb dan behoefte aan ‘simpele’ tv. Nou vroeg ik mij laatst af wat ik er eigenlijk zo leuk aan vind: een groepje hele rijke mooie scholieren die gemeen tegen elkaar doen en elkaar steeds onderuit willen halen, ondertussen gekleed in de meest fabuleuze kleding en waarbij de haat altijd voortkomt uit liefde.

Wat ik er uiteraard geweldig aan vind is de kleding waarin zowel Serena als Blair, maar ook Jenny steeds in rondlopen. De kledingkast van Blair spreekt mij het meeste aan vanwege alle kleur die erin zit. Ik hou daarvan. Daarnaast is het erg vrouwelijk, sexy, maar ook sophisticated. Vooral in de latere seizoenen na high school. De kleding van Serena vind ik wat gewaagder en minder kleurrijk dus. Ik zou echt niet met zulke korte rokjes kunnen rondlopen. Maar heerlijk om naar te kijken. Wat zou het toch fijn zijn om zoveel geld te hebben dat je alles kan kopen wat je wil kopen. Dat je je nergens meer zorgen om hoeft te maken. Dat je mensen kan betalen om dingen voor je te doen. Dat je een penthouse in New York hebt.

gossipgirl

Als ik het toch over uiterlijkheden heb, alle personages zijn bloedmooi om naar te kijken. Ik kan soms een beetje fantaseren over hoe het is om in een wereld te leven met allemaal van die mensen om je heen die eruit zien om door een ringetje te halen. Mijn wereld zou er flawless uitzien. Het lijkt wel alsof het al die mooie mensen ontzettend voor de wind gaat. Lijkt hè, want ondertussen overkomt ze de meest nare dingen. En daarin merk ik dus dat het stiekem wel fijn vind om te zien dat ook die perfecte mensen narigheid meemaken. Durf ik dat zomaar op te schrijven? Ja, dat durf ik zomaar. Niet alleen ik, niet alleen de mensen om mij heen, maar ook ‘mensen’ als Serena, Blair, Nate en Chuck hebben problemen en lopen herhaaldelijk weer vast.

Het lijkt zo’n hechte groep en dat is het ook, want ze gaan voor elkaar door het vuur. Maar ondertussen is er ook sprake van verraad, liegen en bedriegen. Iedereen wordt continu gekwetst en harten worden gebroken. Ook zij weten niet hoe ze met hun eigen emoties en problemen om moeten gaan. De meesten krijgen van huis uit niet de liefde waar ze behoefte aan hebben. Die onvoorwaardelijke liefde waar eigenlijk iedereen naar op zoek is. Al die plaatjes van personages, ze zijn zo beschadigd.

Uiteraard wens ik niemand ellende toe, maar het doet me toch wel goed om te zien dat dat groene gras helemaal zo groen niet is. Dat problemen, teleurstellingen, pijn en verdriet bij het leven horen. Of je nou heel rijk bent of niet. Of je nou bloedmooi bent of niet. Iedereen is mens met zijn eigen kwetsbaarheden.

Haal ik dat allemaal uit een serie als Gossip Girl? Ja, ik vind het ook fijn om te kunnen bepalen op welk niveau ik de serie kijk. Heb ik behoefte aan oppervlakkigheden, dan is het gewoon een serie over mooie, rijke mensen met een hoop drama. Heb ik behoefte aan wat meer diepgang, dan kijk ik meer naar de verschillende personages en waarom ze doen wat ze doen. En soms is het het gewoon allebei. Oftewel, ik vind Gossip Girl een heerlijke serie!

Kijk jij naar Gossip Girl? Wat vind je ervan?

Ik hou jullie op de hoogte!

Elaintje

 

7 gedachten over “Een Gossip Girl-leven”

  1. Erg leuk geschreven. Ik heb de serie volledig gezien. Omdat er zoveel series zijn die ik wil zien, kijk ik ze jammer genoeg nooit vaker als 1x. Alhoewel ik dat met sommige series wel echt zou willen doen.

  2. I love Gossip Girl! Leuk geschreven!
    De seizoenen ook meerdere malen gekeken. Vaak zet ik ze op als ik op de crosstrainer ga.
    Heerlijk gedachten op 0 én ondertussen sporten. 2 vliegen in 1 klap 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *