paspoort

Een dagje ploggen

Ploggen. Nog nooit eerder gedaan, maar het leek mij wel een leuk idee. Wel maar één dagje hoor. Het bleek nog best lastig om een hele dag vast te leggen aan de hand van foto’s. Ik deed twee eerdere pogingen en bij de derde lukte het aardig.

Afgelopen zaterdag wilde ik ploggen. Rond lunchtijd besefte ik mij dat ik nog geen foto’s had gemaakt. Dat maakte allemaal niet uit, dan zou ik het gewoon zondag doen. Zondag begon ik aardig goed, maar halverwege de dag was ik toch alweer vergeten dat ik wilde ploggen. Bij poging drie lukte het op mijn vrije doordeweekse dag, namelijk op 23 februari.

ontbijt

Ik werd in mijn eentje wakker. Vriendlief was al om zeven uur begonnen met werken. Rond half negen ging ik uit bed en nam een ontbijtje. Dat bestond uit versgeperste jus, een kopje thee, en twee stukken fruit.

tablet

Daarmee ging ik weer in bed liggen en nam de tablet mee om rustig mijn dag te beginnen door het lezen van blogs.

douchegel

Tegen tien uur nam ik een douche en ik moest kiezen met welk lekker geurtje ik dat ging doen.

paspoort

Na het douchen had ik de paspoorten van mij en vriendlief nodig.

consulaat suriname

Ik had namelijk een afspraak met mijn psycholoog, maar daarvoor moest ik nog even langs het Surinaamse consulaat. Waarom ik daar was vertel ik een andere keer 😉

broodje

Lunch heb ik ook maar even onderweg gedaan met een heerlijk broodje van Albert Heijn met pompoenhummus en gegrilde paprika.

bus

Het gesprek bij de psycholoog was prima waarna ik weer op de bus stapte.

hema

Op de terugweg nog even langs de Hema. Mijn basecoat was heel dik en plakkerig geworden, dus ik had een nieuwe nodig.

carcassonne

Vriendlief en ik hadden afgesproken om een uurtje iets leuks te doen samen. Vanwege wisselende werktijden zien we elkaar anders nauwelijks echt. We speelden Carcassonne, ons favoriete spel.

pasta

Daarna heb ik nog even aan mijn blog gewerkt terwijl vriendlief aan het koken was. Hij maakte zelf pesto en het was heel lekker!

theisland

We zijn fan van het programma The Island, waarbij een groepje Nederlanders een maand moet zien te overleven op een eiland zonder cameracrew etcetera.

sportspullen

Tijd om mijn tas in te pakken om naar Jazz te gaan. Dansschoentjes mee, kniebeschermers mee, flesje water mee.

hoofddoekje

Na weer een lekker intensieve dansles is het tijd om te douchen en naar bed te gaan. Ik slaap altijd met dit satijnen hoofddoekje zodat mijn haren niet teveel in  de klit gaan. In bed kijk ik wel altijd nog even een serie’tje voordat ik echt ga slapen. Tegen half twaalf (veel te laat!) doe ik de tablet uit en zit de dag er weer op.

Dit was het: een random dag uit mijn leven.

Een plog: wat vind jij daarvan?

Ik hou jullie (dagelijks) op de hoogte!

Elaintje

 

17 gedachten over “Een dagje ploggen”

 1. Ik vind een plog altijd leuk om te zien en neem me altijd voor er weer eens 1 te maken maar vergeet dan altijd een heel deel van de dag foto’s te maken 🙂 Die pasta ziet er goed uit!

 2. Ik vind een plog heel leuk! Helemaal als Carcassonne er in voorkomt, haha. 🙂 Hier ook een van de favorieten! Deze zomer ga ik eindelijk weer terug naar de stad Carcassonne. Ik kijk er zó naar uit! 😀

 3. Ah wat leuk! Ik heb dinsdag ook een poging gedaan om te ploggen.. maar halverwege de dag was de batterij van mijn mobiel leeg en .. dat werkte dus niet. Haha.

  Leuk om ons een dagje mee te nemen in je eigen leven. Erg leuk om te zien; pasta pesto, heerlijk!

  Zeker voor herhaling vatbaar zo’n blogje!

 4. Wat leuk zeg zo’n plog, mag je vaker doen :D!
  Ben nu wel heel benieuwd naar het consulaat verhaal 😉 en ik vind het echt heel tof dat jullie gewoon lekker even samen tijd maken om een spelletje te doen, zo lief!

  Liefs.x

 5. oh ja dat ploggen, ik heb al meerdere pogingen ondernomen in het afgelopen jaar dan slechts 3x, nou uhm… niet aan mij besteed denk ik, vergeet het ook, of ik ben iets aan het doen en denk oh ja… la maar… 😉

  goed, dat het jou wel gelukt is, natuurlijk nieuwsgierig nu naar het consulaat en the island, is het jou ook opgevallen dat van de week in de aflevering, over nul camera crew gesproken, dat de camera achter iemand stond? Weet niet meer wie er op de voorgrond zat op het strand, maar de camera stond achter die persoon, ik heb met half oog zitten kijken namelijk, en ik vraag mij echt af of dat nu wel zo is… gezien ze ook telkens splitten, op jacht gaan of zo, en de andere helft zit op het strand van alles te doen en toch is alles gefilmd, ik vind dat knap met maar 1 camera?

  My 2 cents hoor, hahaha

  X

  1. Helaas loop ik een beetje achter met de afleveringen. We hebben gisteren aflevering 3 gezien, maar ze hebben twee camera’s. Toevallig zei ik wel laatst tegen mijn vriend dat ik het er niet anders uit vind zien dan bij dat soort programma’s waarbij er wel een echte crew aanwezig is. Ook de manier waarop ze in de camera praten enzo. Dus jouw gevoel herken ik wel, dat er ergens misschien iets niet helemaal klopt. Hm, interessant haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *